پخش زنده
امروز: -
چند منطقه جدایی طلب اروپا از جمله اسکاتلند، باسک، جزیره کُرس و منطقه فلاماند تحولات مربوط به همه پرسی جدایی کاتالونیا را از نزدیک پیگیری می کنند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از فرانس 24، حرکتهای جدایی طلبی و خود مختاری خواهی در برخی مناطق اروپا از زمان بحران مالی سال 2008 افزایش یافته است.
چند منطقه جدایی طلب اروپا از جمله اسکاتلند که به علت برگزیت قصد دارد از انگلیس جدا شود، باسک، جزیره کُرس و منطقه فلاماند تحولات مربوط به همه پرسی استقلال کاتالونیا را از نزدیک پیگیری می کنند.
پدیده جدایی خواهی هزاران اروپایی و همچنین خود مختاری خواهی شهروندان مناطقی در اروپا برای قویتر شدن، از زمان بحران مالی سال 2008 تشدید شده است.
شمال ایتالیا دیگر نمی خواهد به جنوب پول بدهد. این منطقه ثروتمند تصمیم گرفته است برای این فاصله گرفتن 22 اکتبر آینده یک همه پرسی مشورتی برگزار کند.
منطقه فلاندر بلژیک که ثروتمندتر از منطقه والونی است هم با این منطقه چنین اختلافی دارد اما چند ماه پیش بلژیکی ها (با برگزاری تظاهرات) راه این برتری خواهی ها را بستند و اعلام کردند خواهان بلژیک یکپارچه و متحدی هستند که در آن فلاماندها (هلندی زبانها)، آلمانی زبانها و فرانسوی زبانها با یکدیگر تفاهم داشته باشند.
انگیزه برخی از این مناطق لزوما برای جدایی نیست هر چند انگیزه هرچه باشد بر سیاست داخلی تاثیر می گذارد. مثلا مسئله اسکاتلند، مسئله اروپا است این منطقه خواهان جدایی انگلیس از اروپا نیست و می خواهد در اتحادیه اروپا بماند. برای همین مردم اسکاتلند قرار است چند ماه دیگر به استقلال این منطقه از انگلیس پاسخ آری یا نه دهند.
نخست وزیر اسکاتلند خطاب به مردم این منطقه گفت: می خواهیم بدانیم می خواهید در انگلیس بمانید و از اتحادیه اروپا خارج شوید یا کشوری مستقل باشید با انگلیس همکاری کنید و خودتان درباره رابطه با اتحادیه اروپا تصمیم بگیرید.
هدف برخی حرکتهای استقلال طلبانه هم به رسمیت شناساندن هویت خود است مثل جزیره کرس که دو سال پیش در پی انتخابات پارلمانی این جزیره توانست وضعیتی خاص (اتحاد کرس شمالی و جنوبی که از سال 2018 به اجرا گذاشته می شود) و نه خود مختاری گسترده به دست آورد.
این حرکتها اغلب نتیجه ای قانونی ندارند و خطر تشدید تنشها در یک کشور و سرکوب بیشتر را در پی دارند.