پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان نظام دامپزشکی با اشاره به هماهنگ نبودن برنامه ها و اقدامات فعالان عرصه دامپزشکی کشور گفت: با ساختارهای موجود به اهداف افق 1404 و اسناد بالادستی نمی رسیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ؛ محمدرضا صفری که در همایش روز ملی دامپزشکی سخن می گفت با تاکید بر ضرورت راه اندازی ستاد تحول دامپزشکی گفت: همکاران ما به ویژه در بخش خصوصی ؛ حرفه ای اما در شرایط سختی فعالیت می کنند و از نظر درآمد و حمایت هایی مانند پوشش بیمه ای مشکل دارند.
وی خاطرنشان کرد : برغم آنکه دامپزشکی در سلامت غذا ، امنیت اقتصاد و کنترل بیماری های قابل انتقال نقش انکارناپذیری دارد اما وزارت بهداشت ، درمان و اموزش پزشکی از اختصاص 3 درصد از اعتبارات طرح تحول نظام سلامت به این بخش خودداری کرد.
صفری ادامه داد : ما نمی توانیم امیدی به این طرح برای بهبود وضع دامپزشکان داشته باشیم و باید با کمک کمیسیون کشاورزی مجلس طرح تحول دامپزشکی را در همه ابعادش تدوین کنیم.
وی از 12 دانشکده دولتی و 11 دانشکده آزاد که اقدام به آموزش و تربیت دامپزشک می کنند ، انتقاد کرد و گفت: تربیت و ارائه مدرک به متقاضیان ورود به عرصه دامپزشکی صرفا محلی برای درآمدزایی واحدهای آموزشی شده است.
رئیس سازمان نظام دامپزشکی گفت: پارسال در حالی که اعلام نیاز دانشکده های دامپزشکی 754 نفر بود، 2500 نفر جذب شدند و این سوال پیش می اید که چگونه و در چه جایگاهی باید اینها کار کنند؟.
وی از فقر پژوهش در دامپزشکی هم گلایه کرد و پرسید: در حالی که طبق اسناد بالادستی باید کشور برتر منطقه باشیم آیا دستیابی به ان بدون حتی یک مرکز پژوهشی امکان پذیر است؟
صفری با بیان اینکه حالا همگان به جایگاه و ساختار دامپزشک اگاهند ، گفت : باید شان و منزلت حرفه ای را برای کمک به اقتصاد و سلامت کشور به دست آوریم.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس خواستار اصلاح نژاد دام شد
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اقدام مناسبی که در زمینه اصلاح نژاد طیور در مراکز تحقیقاتی کشور شده است گفت: باید با اقدامی مشابه نژاد دام کشور نیز اصلاح شود.
یوسف داودی در همایش روز ملی دامپزشکی با یادآوری بحران شدید آب در کشور که می تواند موجودیت دام و امنیت غذایی را تهدید کند گفت: از بیش از 20 کشور واردات دام داریم که باید دامهایی وارد، تکثیر و یا تولید شوند که با کمترین مصرف آب و علوفه بیشترین تولید گوشت را در پی داشته باشند که در این باره وزارت جهاد کشاورزی اقدامی جدی انجام نداده است.
وی در ادامه نقش دامپزشکان را در کشور یادآور شد و این که در بودجه کشور خدمات این قشر نادیده گرفته شده است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در امور دامپروری و دامپزشکی یکسری قوانین خوب داریم که اجرا نمیشود و هم با خلاء قانونی مواجهیم که باید لایحه آن را مسئولان اجرایی ارائه دهند تا با تصویبش صدای مظلومیت دامپزشکان از تریبون مجلس منعکس شود.
وی ترمیم حقوق دامپزشکان را مطابق با قوانین وزارت بهداشت خواستار شد و گفت: به نظر می رسد جذب و آموزش دامپزشکان اگر زیرنظر وزارت بهداشت صورت گیرد می تواند هم تعدادی معقول جذب شود و هم کیفیت آموزشی آنها را ارتقا بخشد.
در ادامه مسعود هاشم زاده رئیس موسسه رازی به سخنرانی پرداخت.
هاشم زاده با تاکید بر این که ایران به شدت در معرض تهدیدات زیستی قرار دارد گفت: باید بتوان از نخبگان و دانش آموختگان مجرب کشور برای مقابله با اینگونه تهدیدات بهره گرفت.
وی با اشاره به اینکه مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی خارجی به راحتی نخبگان ایرانی را جذب می کنند گفت: این در حالی است که من به عنوان یک مرکز رسمی تحقیقاتی داخلی امکان صدور دعوتنامه ای برای نخبگان کشورم را ندارم.
معاون مدیرکل مرکز جهانی مبارزه با شیوع بیماریهای دامی(OIE) هم به عنوان مهمان ویژه همایش امروز در تشریح عملکرد این نهاد بین المللی در همکاری مستمر با سازمان جهانی غذا(FAO) و سازمان بهداشت جهانی(WHO) و با عضویت 181 کشور به مرکزیت پاریس خبر داد.
به طرح دام و روستا نیاز داریم
رئیس کارگروه دام و طیور کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت : دام و طیور دومین زمینه سرمایه گذاری کشور است و باید طرح دام و روستا تهیه شود.
ابراهیمی که در همایش روز ملی دامپزشکی سخن می گفت با اشاره به لزوم تقویت دامپزشکی با همکاری بخش های دولتی و غیردولتی گفت: حفظ این سرمایه گذاری اهمیت دارد و سهل انگاری در آن آسیب جدی و جبران ناپذیری وارد می کند.
وی تصریح کرد: باید قوانینی شفاف و قابل اجرا تدوین و تصویب کنیم تا دامپزشکان ، سیاستگذاران و متولیان این عرصه سرگردان نشوند.
رئیس کارگروه دام و طیور کمیسیون کشاورزی مجلس توان ضعیف مالی برخی روستائیان را یادآور شد و گفت : برخی از این عزیزان حتی از تامین هزینه واکسیناسیون ناتوان هستند که توجه جدی وزارت جهادکشاورزی را طلب می کند.
وی با یادآوری طرح تحول نظام سلامت کشور گفت: در زمینه دام و دامپزشکی هم به طرح مشابه مانند طرح دام و روستا نیاز داریم.
ابراهیمی با تاکید بر اینکه دیگر زمان عرضه گوشت قرمز فله در قصابی ها به سر آمده است و باید مانند طیور بسته بندی شده به متقاضیان عرضه شود ، گفت: در صورت اجرای این طرح وظیفه سازمان دامپزشکی سنگین تر می شود.
در ادامه این همایش ، آیت الله عالمی نماینده ولی فقیه در وزارت جهادکشاورزی نیز در سخنانی با عنوان نقش معنوی دام در زندگی انسانها گفت: اهمیت دام و طیور در عبودیت مسلمانان به حدی است که بدون قربانی حج حج گذاران مقبول نمی افتد.
وی خاطرنشان کرد: قربانی حتما باید سالم و بدون عیب درونی و ظاهری باشد.
در همایش امروز همچنین از فعالان بخش خصوصی عرصه دامپزشکی کشور تجلیل شد.