پخش زنده
امروز: -
جدیدترین روش درمانی مولکولی هدفمند در سرطانهای پیشرفته پروستات و غددی-عصبی نخستین بار در مرکز تحقیقات پزشکی هستهای خلیجفارس بوشهر نهادینه شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، رئیس مرکز تحقیقات هستهای خلیجفارس بوشهر گفت: پس از بیش از یک سال بهکارگیری مقدماتی روشهای درمانی مولکولی هدفمند با هماهنگی و همکاری سازمان انرژی اتمی، وزارت بهداشت، بخش پزشکی هستهای بُن آلمان و استادان بخش سرطانشناسی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر پذیرش بیماران نیازمند به این روش درمانی آغاز شد.
دکتر مجید اسدی افزود: ازجمله مزایای این روش نوین درمانی که «ترانوستیک» نام دارد هدفمند بودن و قابل رصد بودن فرآیند درمانی و نحوه عملکرد بر سلولهاست به شکلی که داروی تزریقشده برای درمان تنها بر سلولهای سرطانی تأثیر دارد و سلولهای سالم را برخلاف روشهای شیمیدرمانی از بین نمیبرد و عوارض کمتری دارد.
وی ادامه داد: این روش نوین درمانی تنها در چند کشور پیشرفته دنیا و با صرف هزینه بیش از 30 میلیون تومان برای هر دوره درمانی که شامل چهار دوره است به کار گرفته میشود.
به گفته دکتر اسدی، در ایران درمان بیماران با همکاری و همدلی سازمانهای مرتبط با هزینهای معادل یکدهم هزینه در کشورهای خارجی قابل انجام است.
رئیس مرکز تحقیقات هستهای خلیجفارس بوشهر بیان کرد: تومورهای پیشرفته پروستات در حدود 20 درصد از سرطانهای پروستات، و تومورهای غددی-عصبی بیش از 40 زیرگروه از سرطانهای مختلف بدن مانند دستگاه گوارش، لوزالمعده، ریه، مغز و فوق کلیه را شامل میشود.
دکتر اسدی همچنین با اشاره به این که در نیمه نخست امسال بیش از 200 نفر از خارج از استان به مرکز ید درمانی و رادیو نوکلوئید بوشهرمراجعه کردهاند، افزود: این تعداد بیش از 80 درصد افراد مراجعه کنندگان به این مرکز را تشکیل میدهند و از نقاط مختلف کشور و کشورهای همسایه در این مرکز پذیرش شدند.
وی یادآور شد: درمان بیماران با سرطانهای مقاوم به ید و رادیواکتیو برای نخستین بار در خاورمیانه، درمان سرطانهای تمایزیافته تیروئید با یُد و مواد رادیواکتیو، درمان با MIBG برای بعضی از تومورهای کودکان، درمان سرطانهای پیشرفته غددی-عصبی، درمان سرطان پیشرفته پروستات، درمان روماتیسم پیشرفته مفاصل، درمان بیماری پرکاری تیروید با مواد رادیواکتیو و درمان سرطان متاستازی استخوان با مواد رادیواکتیو ازجمله مواردی است که در مرکز تحقیقات هستهای خلیجفارس بوشهر با موفقیت انجامگرفته است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: بیماران برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به پایگاه مرکز ید درمانی و رادیو نوکلوئید بوشهر به نشانی Http://Nmmi.ir مراجعه کنند.