پخش زنده
امروز: -
آفت شب پره همانطور که از اسمش پیدا است پروانه شبپره است که در شبها پرواز کرده و با توجه به شرایط آب و هوایی شمال ایران قابلیت چندین نسل زاد و ولد را در طول یکسال دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: شب پره به عنوان مهمان ناخوانده به صورت یک آفت بومی شده و باید برای مبارزه با آن ، فکری کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، دلاور حیدرپور در پنجمین جلسه پدافند غیرعامل با بیان اینکه رزمایش پدافند غیرعامل تحت عنوان مبارزه با آفت شب پره در دستورکار قرار دارد، افزود: هفته پدافند غیرعامل از 6 تا 12 آبان ماه نامگذاری شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران خاطرنشان کرد: آفت شب پره جدید است و از سال گذشته که این بیماری وارد جنگلهای شمالی شد، تا حدودی کنترل شد و با کاهش دما از فعالیت این آفت کاسته خواهد شد.
حیدرپور افزود: پدافند غیرعامل به صورت مقطعی متولی مبارزه با آفت شب پره است و سازمان جنگل ها متولی اصلی این اقدام است.
مدتی است که شمشادهای شمال کشور با آفت شب پره دست و پنجه نرم می کند. در شمال کشور مجموعا 72 هزار هکتار شمشاد وجود دارد که جزء سرمایه های بین المللی است. این گیاه گونه با ارزشی است و به عنوان پناهگاه حیاط وحش بسیار حائز اهمیت است. آفت وارداتی شب پره شمشاد ؛ آفتی وارداتی و نوظهوری است که در خردادماه پارسال در جنگلهای شمال ایران و بهویژه غرب استان مازندران مشاهده شد که این آفت برگخوار با عنوان شبپره تیشه به ریشه گونههای شمشاد در این جنگلها زده است.
آفت شب پره شمشاد همانطور که از اسمش پیدا است پروانه شبپره است که در شبها پرواز کرده و با توجه به شرایط آب و هوایی شمال ایران قابلیت چندین نسل زاد و ولد را در طول یکسال دارد.
بر اساس مطالعات بهعمل آمده عامل"آفت شبپره شمشاد" گونهای پروانه با نام علمی Cydalima perspectalis است که بهصورت طبیعی در شرق آسیا زندگی میکند و از نیمه دوم خردادماه پارسال در مناطقی از غرب استان مازندران و بهویژه در نمکآبرود و پارک جنگلی بنفشه چالوس، جنگل سیسنگان در نوشهر و جنگل های سیسرا و متلقو را نیز در بر گرفت.
این آفت که بومی کشورهای شرق آسیا از جمله چین، ژاپن، تایوان و هند است از سال 2007 توسط کشتی های گیاهان زینتی آلوده به تخم لارو به اروپا و شمال آن و اخیرا به ترکیه و آذربایجان سرایت کرده است.
مطابق آمار و تحقیقات واصله احتمال اینکه این آفت از راه نهالهای شمشاد تزئینی آلوده و یا مبادلات بینالمللی و یا حتی از طریق گردشگران و مسافران خارجی وارد ایران شده باشد دور از ذهن نیست.
مراحل زندگی این آفت شامل مراحلی مانند لارو، شفیره و حشره کامل بود و با توجه به اینکه یکی از نشانههای این آفت برگخواری محسوب میشود بنابراین تمام انواع شمشاد اعم از نهال، درختچه و درختان را آلوده میکند بهحدی که شمشادها خشک و سوخته نشان میدهد.