پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل شرکت بورس کالای ایران گفت: راه اندازی صندوق های کالایی مبتنی بر طلا می تواند منابع سرمایه گذاران را جذب و سرمایه های سرگردان را با رویکرد کالامحور به سمت بازار سرمایه هدایت کند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ؛ حامد سلطانی نژاد در مراسم آغاز پذیره نویسی دومین صندوق سرمایه گذاری طلا در بورس کالای ایران گفت: راه اندازی دومین صندوق طلای بازار سرمایه از امروز و با آغاز پذیره نویسی صندوق سرمایه گذاری قابل معامله زرافشان امید ایرانیان و با همکاری شرکت تامین سرمایه امید به عنوان اولین شرکتی که با انتشار اوراق سلف موازی گل گهر وارد بورس کالا شد، کلید خورده است.
وی افزود: در شرایط فعلی اقتصاد، سرمایه ها به سمت بازارهای کالایی و صندوق ها در حال حرکت بوده و این در حالی است که سرمایه ها به کمک ابزارهای مالی به سمت بازار سرمایه وارد شده است و یکی از این ابزارها ؛ گواهی سپرده کالایی است.
مدیر عامل بورس کالای ایران تاکید کرد : رونق بازار سپرده کالایی به فعالان و بازارگردان های تخصصی نیاز دارد که صندوق های سرمایه گذاری کالایی هر دو نقش را ایفا می کنند، این صندوق ها برای رونق بازار سپرده کالایی لازم و ضروری است بنابراین در سال جاری اولین صندوق سرمایه گذاری با پشتوانه طلا به عنوان صندوق سرمایه گذاری پشتوانه طلای لوتوس در بورس کالای ایران راه اندازی شد و امروز نیز دومین صندوق طلا پذیره نویسی خود را آغاز کرد.
سلطانی نژاد با بیان اینکه زیرساخت های لازم برای راه اندازی صندوق های طلا در بورس کالا ایجاد شده است، خاطرنشان کرد: راحت ترین ابزار برای سرمایه گذاری در حوزه طلا ، صندوق های کالایی است و با توجه به اینکه قیمت جهانی اونس و نرخ ارز روی این بازار اثرگذار است، برای پوشش نوسان نرخ ارز می توان از این ابزار استفاده کرد.
سلطانی نژاد با بیان اینکه فعالیت بازارگردان ها در زمان رونق معاملات می تواند بازار را بیمه کند، تصریح کرد: در ابتدای راه اندازی بازار آتی سکه که از سال 87 آغاز شد، شک و تردیدهایی به توسعه این بازار وجود داشت؛ اما امروز گردش مناسب معاملات آن نشان می دهد که در بازار طلا پتانسیل بالایی وجود دارد و اگر حضور صندوق های کالایی مبتنی بر طلا توسعه یابد ، شاهد بزرگ شدن بازار سرمایه خواهیم بود.
وی افزود: نخست باید سرمایه گذاران به منظور شکل گیری این بازار حضور داشته باشند که برای تحقق این امر لازم است اقدامات موثری در خصوص فرهنگ سازی و آموزش به فعالان بازار طلا صورت بگیرد.
وی با اشاره به وجود قدرت اهرمی در بازار مالی همراه با ابزارهایی همچون فیوچرز ( آتی) و آپشن( انتخابی) ، گفت: پارسال برای بیش از 30 میلیون قطعه سکه در بازار آتی موقعیت خرید وجود داشت و پتانسیل بالایی در این حوزه وجود دارد و شرایط خوبی مهیاست تا ابزارهای مالی در این بخش توسعه یابد. ضمن اینکه با گواهی سپرده سکه طلا، امکان خرید و فروش اینترنتی نیز برای سرمایه گذاران وجود دارد.
مدیرعامل بورس کالای ایران در ادامه از امکان ایجاد دارایی هایی متشکل از ترکیب ابزارهای مالی با دارایی هایی همچون طلا سخن گفت و افزود : تحلیلگران می توانند سبدهایی دارایی پیشنهاد دهند که از بازار سکه و سهام تشکیل شده باشد زیرا طلا با بسیاری از بازارها همبستگی منفی دارد. از این رو می تواند در ترکیب اوراق بهادار با دارایی هایی که در حال حاضر سکه در بازار سرمایه قابل معامله است، سبد دارایی بهینه را تشکیل دهد.
وی راه اندازی صندوق های کالایی مبتنی بر طلا را فرصت خوبی دانست که می تواند منابع سرمایه گذاران با سلایق مختلف و درجه های ریسک پذیری متفاوت را به خود جذب کند.
در ادامه مراسم آغاز دوره پذیره نویسی دومین صندوق سرمایه گذاری مبتنی بر سکه طلا، مدیرعامل شرکت تامین سرمایه امید هم به تشریح مزایای راه اندازی صندوق طلا پرداخت و گفت: باید بیش از پیش نهادهای مالی به این حوزه ورود پیدا کنند و بسترهای زیادی فراهم شود تا بازار سرمایه متنوعی برای سرمایه گذاران داشته باشیم.
حبیب رضا حدادی افزود: ورود هر چه بیشتر نهادهای مالی به این قبیل صندوق ها موجب می شود ضمن کاهش ریسک سرمایه گذاری، تنوع لازم در ابزارها برای سرمایه گذاران فراهم شود.
وی در بیان مزایای صندوق های سرمایه گذاری مبتنی بر کالا اظهار داشت: بازار سرمایه به خصوص بورس کالا در ایران بسیار جوان است، هر اندازه به سمت توسعه بازارهای مالی حرکت کنیم بیشتر می توانیم پایه های اقتصاد خود را از درون محکم کنیم و در مقابل تکانه های خارجی استوار باشیم.
افزایش اندازه و ابزارهای موجود در هر بازار از مهم ترین عوامل توسعه آن هستند و تاسیس صندوق هایی از این دست هم موجب افزایش اندازه و هم موجب افزایش ابزارهای موجود در بازار می شوند و برای عمق بخشی به آن بسیار مناسب هستند.
وی تأکید کرد: همچنین مدیریت این صندوق ها مدیریت حرفه ای و فعال است و ضمن اینکه منابع خرد تجمیع می شود از بروز رفتارهای هیجانی پرهیز خواهد شد.
مزیت دیگر این گونه از صندوق های سرمایه گذاری برای بازار سرمایه ایجاد شفافیت است. کشف قیمت موضوع مورد معامله صندوق با توجه به تعدد بازیگران و حجم معاملات به صورت منطقی تری صورت می گیرد و این کشف قیمت را تمامی بازیگران بازار رصد می کنند.
وی با بیان اینکه عملیات صندوق های سرمایه گذاری نیز زیر نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار است و وضع مالی و عملکردی آن نیز علاوه بر افشاء در تارنما توسط موسسات حسابرسی مورد نظارت و ارزیابی قرار می گیرد، گفت: هم در بعد عملکردی و هم در بعد کارکردی این صندوق ها موجب افزایش شفافیت در بازار خواهند شد.
این صندوق ها در ایجاد انعطاف در سرمایه گذاری موثر هستند. طلا ؛ نوعی دارایی است که همبستگی کمی با سهام و اوراق بهادار با درآمد ثابت دارد و نماینده ای برای ذخیره ثروت محسوب می شود.
وی گفت : سرمایه گذاران می توانند هم با انگیزه کسب بازدهی و هم با انگیزه کاهش ریسک بر روی این کالا سرمایه گذاری کنند و صندوق به سرمایه گذاران این امکان را می دهد که ضمن بهره مندی از مزایای فوق از بابت نقد شوندگی واحدهای سرمایه گذاری خود نیز آسوده خاطر باشند.
حدادی افزود: نکته بسیار مهم در ساختار صندوق های مبتنی بر سکه طلا امکان استفاده از ظرفیت های ابزارهای مشتقه است. سرمایه گذاران هم در مواقع صعود و هم در مواقع نزول قیمت سکه طلا امید به کسب بازدهی در این صندوق خواهند داشت؛ چرا که استفاده از
قراردادهای آتی و اختیارات معامله امکان معاملات دو سویه را به صورت غیر مستقیم به سرمایه گذاران خواهد داد.
۳۹ هزار قرارداد آتی سکه در بورس کالای ایران
بازیگران معاملات آتی سکه در هفته گذشته ۳۹ هزار و ۵۶۱ قرارداد به ارزش ۵ هزار و ۶۱۴ میلیارد ریال را در بورس کالای ایران منعقد کردند که قرارداد تحویل تیر سال آینده، پرطرفدارترین سررسید بازار بود.
به گزارش بورس کالای ایران ، بیشترین حجم و ارزش بازار به دورترین سررسید اختصاص داشت و معامله گران در قرارداد تیر سال آینده ۳۱ هزار و ۷۸۷ قرارداد را به ارزش ۴ هزار و ۵۵۷ میلیارد ریال فروختند.
در دومین سررسید فعال سال ۹۷ یعنی قرارداد اردیبهشت سال آینده نیز ۴ هزار و ۶۴۱ قرارداد به ارزش ۶ هزار و ۴۶۶ میلیارد ریال منعقد شد. همچنین به ترتیب در سه سررسید فعال امسال، یک هزار و ۶۴ قرارداد برای تحویل اسفند به ارزش یک هزار و ۴۳۸ میلیارد ریال، ۶۲۹ قرارداد برای تحویل دی به ارزش ۸۲۷ میلیارد ریال و یک هزار و ۴۴۰ قرارداد برای تحویل آبان امسال به ارزش یک هزار و ۸۳۶ میلیارد ریال به ثبت رسید.
معاملات آخرین روز معاملاتی هفته گذشته
نگاهی به آخرین روز معاملاتی هفته گذشته –پنجشنبه- نشان می دهد ۶ هزار و ۸۰۲ قرارداد به ارزش ۹۹۶ میلیارد ریال روی تابلوی معاملات ثبت شد.
در این روز بهای سکه در سررسید آبان یک میلیون و ۲۸۰ هزار تومان، سررسید دی یک میلیون و ۳۱۸ هزار تومان، سررسید اسفند امسال یک میلیون و ۳۵۶هزار تومان، سررسید اردیبهشت سال آینده یک میلیون و ۳۹۸ هزار تومان و بهای سکه در سررسید تیر ۹۷ با قیمت یک میلیون و ۴۳۹ هزار تومان مورد معامله قرار گرفت.