سردار حسین مهری در مراسم حمایت از معلولان و نابینایان؛
برای شماره گذاری هر خودروی وارداتی، ۸ خودرو اسقاط میشود+ فیلم
رئیس پلیس راهور ناجا گفت: شرکتهای تولید کننده داخلی خودرو با اسقاط یک خودرو فرسوده به ازای یک خودروی صفر مجاز به شماره گذاری هستند.
سردار تقی مهری در حاشیه مراسم همایش عملیاتی شدن قانون حمایت از معلولان و نابینایان در مصاحبه با خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما افزود:بر اساس مصوبهای که امسال در هیات محترم وزیران به تصویب رسیده و از تاریخ ۲۰ شهریور اجرایی شد شماره گذاری همه خودروهای سواری داخلی که میزان مصرف سوخت آنها ۸. ۵ لیتر و یا بالاتر از ۸. ۵ در ۱۰۰ کیلومتر است موکول به اسقاط یک خودروی فرسوده کرده است که مطابق این مصوبه تعدادی خودروی داخلی شناسایی و شماره گذاری آنها نیز منوط به اسقاط خودروی فرسوده شد.
وی گفت: این مصوبه از ۲۰ شهریوره به شرکتهای داخلی خودروسازی ابلاغ شده است و شماره گذاری خودرو نو منوط به اسقاط یک خودروی فرسوده خواهد بود.
مهری افزود: شماره گذاری خودرهای نو براساس تعداد اسقاط خودروها با همکاری ستاد سوخت و سازمان حمل و نقل کشور انجام خواهد شد.
وی گفت: درحال حاضر برای شماره گذاری هر خودروی وارداتی ۸ خودرو اسقاط میشود.
مهری افزود: در حال حاضر بنا بر اعلام پلیس راهنمایی و رانندگی شمارهگذاری خودروهای تیگو ۵، آریزو ۵، امویام X۳۳، جک S۵، لیفان ۸۲۰، سوزوکی گراند ویتارا، هایما S۶ و BYD S۷ را به دلیل بالا بودن مصرف سوخت متوقف شده است.
جریمه 100 هزار تومانی رانندگانی که حقوق معلولان و نابینایان را رعایت نکنند
رئیس پلیس راهور ناجا از جریمه 100 هزار تومانی رانندگان متخلفی که قانون حمایت از معلولان و نابینایان را رعایت نکنند خبر داد.
سردار مهری در جمع خبرنگاران در حاشیه همایش عملیاتی شدن قانون حمایت از معلولان و نابینایان با بیان اینکه پلیس به دنبال تشدید مجازات متخلفانی که قانون حمایت از معلولان و نابینایان را رعایت نکنند، گفت: هم اکنون متخلفان در این زمینه 100 هزار تومان جریمه میشوند.
وی گفت : یکی از تلاشهایی که در سال گذشته به تدبیر سردار اشتری فرمانده ناجا انجام شد پیگیری این قانون بوده است پیش از این افراد معلولی که از ویلچر استفاده میکردند به منزله عابر پیاده محسوب نمیشدند و در تصادفات از آنها آن گونه که باید حمایت نمیشد.
رئیس پلیس راهور با بیان اینکه افراد روشندل، کمبینا و دارای عصای سفید کمتر مورد توجه رانندگان بودند، افزود: با پیگیریهای پلیس، افراد ناتوان و کمتوان امروز به منزله عابر پیاده محسوب میشوند و عصای سفید افراد نابینا حکم تابلوی ایست را دارد و اگر فرد نابینایی عصای سفید خود را به صورت افقی نشان دهند راننده موظف است متوقف شود تا فرد نابینا حرکت کند.
وی با بیان اینکه با پیگیریهای ناجا این موضوع در کمیسیون اجتماعی دولت مطرح و در 18 مرداد به تصویب هیات وزیران رسید، گفت: پلیس به دنبال تشدید جرائم کسانی است که به این مساله توجه نمیکنند هم اکنون متخلفان 100 هزار تومان جریمه میشوند.
مهری درباره کسانی که از ویلچر استفاده میکنند، افزود: اگر فردی با شخص ویلچر سواری برخورد کند به منزله عابر پیاده محسوب شده و برابر قوانین و مقررات جاری کشور پس از طی مراحل قضائی به او دیه تعلق میگیرد.
وی با بیان اینکه یکی از اهداف کلان پلیس راهور ارتقاء فرهنگ ترافیک بوده است، اضافه کرد: این باعث میشود که تعداد حوادث رانندگی کاهش پیدا کند و نظم و انضباط بهتری در کشور حاکم شود.
رئیس پلیس راهور ناجا با اشاره به همکاری وزارت آموزش و پرورش با پلیس راهور تصریح کرد: آموزش همیاران پلیس در ارتقاء فرهنگ رانندگی بسیار موثر بوده است و در حال حاضر تلاش میکنیم تا از پلیس یاران جوان و نوجوان هم استفاده کنیم تا شاهد ارتقاء فرهنگ ترافیک و استفاده بهتر از وسایل نقلیه باشیم.
مهری با بیان اینکه پلیس راهور به دنبال کنترل رفتار رانندگان پر خطر است و دانشآموزان میتوانند در این راه به پلیس کمک بسیار کنند، افزود: فرهنگیاران ترافیک گروه دیگری هستند که متشکل از دبیران و مدیران مدارس خواهند بود و میتوانند نقش بسزایی در ارتقاء فرهنگ ترافیک داشته باشند.
عصای سفید به منزله فرمان ایست است
رییس پلیس راهنمایی و رانندگی گفت: براساس قانون، عصای سفید نابینایان و صندلی چرخ دار معلولان به منزله نشانه ایست برای رانندگان است و در صورت تصادف، رانندگان مقصر هستند.
سردار حسین مهری در مراسم عملیاتی شدن قانون حمایت از معلولان و نابینایان افزود: بر اساس مصوبه هئیت وزیران در امسال به پیشنهاد وزارت کشور به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران آیین نامه راهنمایی و رانندگی در حمایت از معلولان و نابینایان تصویب شد.
سردار مهری گفت: براساس این قانون شخصی که بدون استفاده از هر نوع وسیله نقلیه موتوری و یا غیر موتوری حرکت کند و یا فردی که از صندلی چرخدار (ویلچر) برای تردد استفاده میکند به عنوان عابر پیاده محسوب میشود.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی افزود: رانندگان موظف هستند که در صورت نزدیک شدن به افرادی که از صندلی چرخدار و یا عصای سفید استفاده میکنند از سرعت خود بکاهند و با سرعت مطمئن حرکت کنند.
وی گفت: رانندگان موظف هستند در صورت نزدیک شدن به فرد استفاده کننده از عصای سفید که عصای خود را به علامت ایست به صورت افقی به رانندگان نشان میدهند، توقف کنند و پس از عبور نابینایان به حرکت خود ادامه دهند.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی گفت: پارک خودرو در محلهای توقف اختصاصی معلولان و جانبازان ممنوع است.