یافته جدید محققان علوم پزشکی؛
ام آر آی به کمک مادران مبتلا به زیکا می آید
محققان اعلام کردند با استفاده از روش تصویر برداری ام آر آی می توان تشخیص داد که مغز جنین مادران مبتلا به زیکا آسیب دیده است یا خیر.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، محققان علوم پزشکی در بیمارستان کودکان سان دیه گو در آمریکا اعلام کردند مادران باردار مبتلا به زیکا علاوه بر سونوگرافی، باید از روش ام آر آی برای بررسی وضع مغزی جنین خود استفاده کنند.
دکتر سارا مولکی متخصص مغز و اعصاب می گوید مطالعه آنها نشان می دهد تکیه کردن بر سونوگرافی به تنهایی، راه تشخیص مناسبی برای احتمال بروز مشکلات مغزی جنین این دسته از زنان نیست.
به گزارش پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت، ویروس زیکا که توسط پشه به انسان منتقل می شود عوارض خطرناکی مانند میکروسفالی (کوچکی جمجمه و اختلال رشد مغزی) ایجاد می کند. پزشکان در خصوص این عوارض ابراز نگرانی کرده اند.
این بیماری که در اکثر موارد بدون علامت است یا علائم خفیفی همچون تب خفیف، سردرد، درد مفاصل، التهاب و قرمزی ملتحمه چشم و لکه های پوستی دارد، از راه خون منتقل می شود.
علاوه بر این، همانند ویروس دنگی، نیل غربی و تب نخستین بار به وسیله پشه منتقل شده است و در سال 1947 میلادی در جنگل زیکا در اوگاندا شناسایی شد.
کارشناسان امور بهداشت اعلام کردند که شیوع ویروس زیکا در قاره امریکا تا حدی جدی گرفته شده است که برخی کشورها از زنان خواسته اند از بارداری تا سال 2018 جلوگیری کنند، اما این ویروس در واقعیت امر چه اندازه خطرناک و کشنده است؟
یکی از دلایل ترس بیش از حد از این ویروس، کمبود معلومات راجع به آن است.
این ویروس برای نخستین بار در سال 1947 در اوگاندا شیوع یافت، اما تحقیقات زیادی راجع به آن تا حالا صورت نگرفته است.
هیچ واکسنی برای آن هنوز وجود ندارد و آخرین موارد شیوع آن به سال گذشته برمی گردد که در برزیل پدیدار شد.