تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی در لندن نشان می دهد؛
مصرف ویتامین دی، حملات آسم را کاهش میدهد
مصرف مکمل های حاوی ویتامین دی در بیماران آسمی، خطر بروز حملات آسم را به نصف کاهش می دهد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، محققان علوم پزشکی در دانشگاه کویین مری در لندن اعلام کردند مطالعه محققان بر روی 955 داوطلب انجام گرفت و در نهایت محققان دریافتند مصرف ویتامین دی خطر بروز حملات آسم را تا حدود پنجاه درصد کاهش می دهد.
آسم حدود 300 میلیون مبتلا در سراسر جهان دارد و برآورد می شود سالانه جان بیش از چهارصد میلیون نفر را می گیرد.
مرگ های ناشی از آسم بیشتر به علت تشدید حملات آسم صورت می گیرد.
اکنون محققان بر این باورند که ویتامین دی احتمال حملات آسم را کاهش می دهد.
به گزارش پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت، آسم یک بیماری التهابی دستگاه تنفسی است که متأسفانه میزان شیوع این بیماری و مرگ و میر ناشی از آن در دنیا رو به افزایش میباشد این بیماری رایجترین بیماری مزمن در دوران کودکی به شمار میرود.
بیماری آسم یا سندرم آسم بیماری پیچیدهای است که بسیاری از اندامها را در بدن انسان درگیرمی کند و هنوز ابهامات زیادی در زمینه سیر تکوین این بیماری و آسیب زایی آن وجود دارد و به همین دلیل هنوز هم در جهان تشخیص و درمان این بیماری با تأخیر صورت میگیرد.
تعریف آسم در برگیرنده این مفهوم است که ناهنجاری اساسی در آسم عبارت است از برونشها و دلیل محکمی وجود ندارد که چرا نباید واژه آسم به کودکان با برونشیت آسماتیک راجعه یا به بالغین با برونشیت مزمن که حملات حاد در آنها همراه است اطلاق شود.
با وجود پیشرفت در درمان آسم در ده سال اخیر آسم هم چنان یکی از بیماریهای مزمن کودکان میباشد.
این بیماری یکی از مسائل شایع دوران کودکی است وتقریبا پنجاه درصد بیماران آسمی را کودکان تشکیل میدهند حداقل پنج درصد و شاید ده درصد از تمام کودکان در طول زندگی علایمی از آسم را نشان میدهند. در واقع، علت سی و سه درصد بیماریهای مزمن کودکان کمتر از هفده سال آسم میباشد.
آسم کودکان اغلب در پنج سال اول زندگی ظاهر میشود و تجربیات نشان میدهد
که تقریبا پنجاه درصد کودکان علائم آسم را قبل از دو سالگی نشان میدهند. آسم کودکان برعکس بالغین در پسران شایعتر از دختران و معمولا با عوامل آلرژن شدت مییابد و یا بروز میکند.
در کودکانی که علائم اولین برونکواسپاسم قبل از پایان دو سالگی ظاهر میشود؛ آسم کمتر برگشت مینماید. همچنین در کودکانی که حمله حاد آسم خفیف است ممکن است بدون علامت ظاهر شوند و حمله تکرار نشود ولی در کسانی که حملههای شدید و مکرر دارند و یا در کسانی که در فواصل حملات آسمی دارند و حجم ریوی طبیعی نمیشود آسم مزمن میشود.
وجود اگزما و سایر آلرژیها نشان دهنده پیش آگهی بدتر میباشد؛ به علاوه آسم در پسران شدیدتر میشود. عفونتهای تنفسی به خصوص ویروسی و گاهی میکروبی باعث بروز حمله آسم میشوند.
عوارض شدید آسم و مرگ ومیر بیشتر در سنین کمتر از پنج سال اتفاق میافتد.
اگر چه درمانها در خصوصیات طبیعی بیمار اثر چندانی ندارد ولی در درمان حمله آسم و از بین بردن برونکواسپاسم و بهبود علائم حاصل از آن و جلوگیری از مرگ بیمار موثر است.