اسپانیا و تشدید فشار بر جدایی طلبان کاتالونیا
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، اسپانیا همزمان با تشدید فشارها بر جدایی طلبان کاتالونیا، از آمادگی خود برای برگزاری انتخابات پیش از موعد در کاتالونیا خبر داد.
شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد در پی بروز درگیری ها بر سر همه پرسی استقلال کاتالونیا در بیست و هفتم سپتامبر، تنش بین مادرید و بارسلون همچنان شعله ور است. این گزارش می افزاید در همین راستا دادگاه قانون اساسی اسپانیا، نشست روز شنبه پارلمان کاتالونیا را به حالت تعلیق در آورد. «کارلس پوجدمونت» رئیس منطقه کاتالونیا در این خصوص گفت که حضورش در پارلمان را، برای روز سه شنبه به تعویق انداخته است. از سوی دیگر استقلال طلبانان کاتالونیا که به اتهام آشوب و هرج و مرج به دادگاه عالی اسپانیا احضار شده بودند، مجددا آزاد شدند. در میان آزاد شدگان رئیس پارلمان کاتالونیا نیز حضور دارد. جوردی سانچز رئیس پارلمان کاتالونیا در مصاحبه با خبرنگاران گفت:« من در مقام دفاع اعلام کردم که این همه پرسی، قانونی و مسالمت آمیز بوده است و بخش مهمی از شهروندان کاتالونیا حوادث روز بیست و هفتم سپتامبر گذشته را نه درک می کنند و نه این قبیل برخوردها را می پذیرند.» یکی دیگر از بازداشت شدگان می گوید:« من صلاحیت این دادگاه و اتهامات وارده مبنی بر آشوب طلبی را به رسمیت نمی شناسم و بر این باور هستیم که هیچ جرمی را مرتکب نشده ایم.» این در حالی است که دولت اسپانیا در نشست امروز کابینه وزرا، موافقت خود را با برگزاری انتخابات پیش از موعد در کاتالونیا اعلام کرده است.
مجری شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار در میزگردی با حضور کارشناس این شبکه در خصوص موافقت دولت اسپانیا برای سازماندهی برگزاری انتخابات در کاتالونیا سوال کرد و گفت:« آیا پیشنهاد دولت اسپانیا برای برگزاری انتخابات، راه حلی برای کاستن از تنش ها است و آیا این موضوع در آرام کردن اوضاع موثر خواهد بود؟ و اگر پاسخ منفی است چه کاری باید انجام شود؟»
وی پاسخ داد:« در شرایط پرتنش کنونی در کاتالونیا، این طرح ایده خوبی محسوب می شود. به خوبی واضح است که هدف کارلس پوجدمونت از برگزاری این همه پرسی، به صف کردن تمامی احزاب چپ و راست میانه که دارای گرایشات ملی هستند در پشت سر خود است. بنابراین این ایده خوبی به حساب می آید.» در حالی که اسپانیا فشارهایش بر استقلال طلبان کاتالونیا را افزایش داده است، دولت این کشور لایحه ای را به تصویب رسانده است که روند خارج شدن و انتقال دفاتر مرکزی شرکت های کاتالونیایی که تمایل به خروج از این منطقه را دارند، تسهیل می نماید. در همین حال دو بانک اصلی کاتالونیا به نام های «سابادل» و «کاایکسا» آمادگی خود را برای خروج از این منطقه اعلام کرده اند. بر این اساس، بانک «سابادل» به شهر «الیکانت» و بانک «کاایکسا» به «باله آرس» منتقل خواهند شد. این موضوع موجبات نگرانی بسیاری از مشتریان این بانک ها را فراهم آورده است چرا که کاتالونیای مستقل باید اتحادیه اروپا و منطقه یورو را ترک نماید. وزیر اقتصاد اسپانیا درباره همه پرسی کاتالونیا گفت:« من بر این باور هستم و مطمئنم امروز دیگر هیچ سرمایه گذاری نه در سطح ملی و نه در سطح بین المللی، حاضر به سرمایه گذاری و انجام پروژه در کاتالونیا نیست؛ تا زمانی که وضعیت روش شود.» بحران کاتالونیا قطعا دارای تبعات سنگین اقتصادی برای اسپانیا خواهد بود چرا که بارسلون به عنوان موتور محرکه چرخ گردشگردی اسپانیا محسوب می شود. در این خصوص صندوق بین المللی پول اعلام کرده است تنش های پیش آمده بین بارسلون و مادرید بر اعتماد و سرمایه گذاری ها در اسپانیا تاثیر گذار خواهد بود. در همین حال روزنامه الموندو، دومین روزنامه بزرگ اسپانیا، نوشت بسیاری از احزاب استقلال طلب کاتالونیا در حال کار برای انتشار بیانیه استقلال این منطقه، در روز سه شنبه هستند. وزیر دادگستری اسپانیا در این زمینه اظهار داشت نمی توان مانع اعلام استقلال شد، ولی باید توجه داشت، استقلال این ایالت هیچ اثر حقوقی نخواهد داشت.کاتالونیا از نظر مالی، بانکی و امور بندری مهمترین بخش خودمختار اسپانیا بهشمار میرود و نزدیک به بیست درصد تولید ناخالص ملی این کشور در منطقه کاتالونیا صورت می گیرد. جدایی طلبان کاتالونیا معتقد هستند سهم دریافتی این ایالت از دولت مرکزی، پانزده میلیارد یورو می باشد و این مبلغ بسیار کمتر از سهمی است که این منطقه به خزانه داری مرکزی پرداخت می کند. استقلال طلبان می گویند که جدایی این ایالت از دولت مرکزی به سود آنها خواهد بود، چرا که بیست و هفت درصد صادرات اسپانیا از این منطقه انجام می شود و بیست و پنج درصد گردشگران اسپانیا نیز مقصد اصلی شان کاتالونیا می باشد.