آغاز جشنواره جوز غند گرانترین شیرینی محلی کشور در نراق + فیلم
نهمین جشنواره جوز غند گرانترین شیرینی محلی ثبت ملی شده در موزه مردم شناسی شهر تاریخی نراق آغاز شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک ،
گفت : نمایشگاه این جشنواره از امروز به مدت یک هفته در موزه مردم شناسی نراق پذیرای گردشگران است.
کردی افزود : شهرستان دلیجان مرکز تولید عرقیات و گلاب است و در ۱۲ غرفه این نمایشگاه محصولات سنتی شامل عرقیات و گلاب، خوراکی هاو صنایع دستی بانوان نراقی از جمله جوزغند و نحوه تهیه آن ارائه میشود.
وی با بیان اینکه مراسم قالیشویان فردا برگزار می شود و گردشگران شهرستان دلیجان از امروز تا شنبه پذیرای گردشگران این مراسم است گفت : به علت فرصت ایجاد شده گردشگری این جشنواره همزمان با ایام مراسم قالیشویان برگزار میشود که گردشگران علاوه بر جشنواره جوزغند از اثار تاریخی نراق و غارنخجیر هم ددیدن می کنند.
فرماندار دلیجان افزود : بانوان نراق در فصل برداشت محصول در مدت یک ماه در زمان بین مهر تا اواخر آبان با استفاده از میوه جات سفت مثل آلو وزردآلو و پودرو خلال گردو وبادام این شیرینی را تولید میکنند.
برای تهیه جوزغند، هلو، زردآلو، آلو محلی پوست کنده در معرض آفتاب نیمه خشک میشود و پس از چند روز، با خارج کردن هسته آن، مخلوطی از آرد مغز بادام، گردو، شکر، هل و آرد نخودچی درون آن قرار میگیرد.
این مخلوط خوراکی دوباره در معرض آفتاب قرار می گیرد تا به طور کامل خشک شود و سپس با یک رشته نخ به شکل دانههای تسبیح به هم متصل و آن را در محل خشک و خنک برای مصرف آجیل شب عید و ایام زمستان ذخیره میکنند.
متوسط قیمت جوزغند در نوع آلویی، انجیری، گلابی و هلویی هر کیلو 800 هزار ریال است.
نراق در جنوب استان مرکزی و از توابع شهرستان دلیجان است و حدود ۱۴۰ کیلومتر با اراک فاصله داردو سالانه ۵ تن جوزغند در پنجاه کارگاه این شهر تولید، و به بازارهای مصرف عرضه میشود.