رسول خادم در گفتگو با خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما افزود: کمیسیون ورزشکاران فدراسیون کشتی با انتخاب قهرمانان ملی پوش واجد شرایط (از سال ۲۰۱۲ تاکنون) که قهرمانی در رقابتهای ملی، جهانی و آسیایی را در کارنامه دارند تشکیل شد. این انتخابات در فضای جالبی برگزار شد و قهرمانان کنارهم دوستانه رقابت کردند و رای گرفتند. کمیسیون ورزشکاران با حضور سه قهرمان مطرح به نامهای حسن یزدانی، حسن رحیمی و مسعود اسماعیل پور در کشتی آزاد و قاسم رضایی، سعید عبدولی و محمدعلی گرایی در کشتی فرنگی و جابر صادق زاده، محمد نادری و حبیب الله ترابی در کشتی سنتی تشکیل شد. در کشتی بانوان هم یگانه غریب گشته و نگین احمدی برای اولین بار با انتخابات رسمی که بصورت آنلاین و مستقیم و با حضور همه دستگاههای نظارتی انجام شد به عضویت این کمیسیون در آمدند.
وی گفت: در کمیسیون ورزشکاران این فرصت فراهم میشود تا ورزشکاران مشکلاتشان را از این طریق به مراجع مختلف داخلی و حتی بین المللی اعلام و در ادامه پیگیری کنند. همانطور که میدانید کمیل قاسمی در این انتخابات رای اول را داشت. او نماینده ایران در کمیسیون ورزشکاران اتحادیه جهانی کشتی هم است و از اعضای اصلی این کمیسیون به حساب میآید.
خادم افزود: تعامل میان کمیسیون ورزشکاران ایران و اتحادیه جهانی با سایر کمیسیون هایی که بزودی در کمیته ملی المپیک و یا مجامع بین المللی تشکیل میشود این فرصت را فراهم میکند تا ورزشکاران بتوانند در کنار انجام فعالیتهای فنی و قهرمانی با مباحث مدیریتی و پیگیری آن در خارج از فضای قهرمانی آشنا شوند و نگاه متفاوتی به مسائل خارج از تشک داشته باشند. بطور کلی این کمیسیون با حضور بزرگان کشتی با نقش حمایت و پشتیبانی از ورزشکاران عمل خواهد کرد.
رئیس فدراسیون کشتی درباره حجم بالای مسابقات این رشته ورزشی گفت: تعداد مسابقاتی که فدراسیون کشتی برگزار میکند بسیار زیاد است. هم اکنون بیش از ۲۰ تیم ملی فعال در اختیار داریم و این درحالیست که زمانی کشتی فقط به دو بخش آزاد و فرنگی در ردهایهای نوجوانان وجوانان و بزرگسالان خلاصه میشد. فعالیت حرفهای در کشتی گستردگی زیادی دارد و رده نونهالان را هم در بر میگیرد. هم اکنون در کشتی آزاد و فرنگی در رده نونهالان به طور جدی فعال هستیم و طبق برنامه قرار است سال آینده اولین دوره قهرمانی مسابقات آسیایی را در این رده سنی در داخل کشور میزبانی کنیم.
در گذشته مجموعه فدراسیون در رئیس و چند مربی خلاصه می شد
خادم افزود: رشتههای کشتی دیگری مانند کشتی ساحلی، کشتیهای کمربند با انواع آلیش، ترکمن گوراش و گراپلینگ در سه رده نوجوانان، جوانان و بزرگسالان فعال هستند. این درحالیست که در بخش بانوان هم در حوزههای آلیش، گراپلینگ و کلاسیک که خود ایران به اتحادیه جهانی پیشنهاد کرد و به تازگی به تصویب هیات رئیسه اتحادیه جهانی رسید هم فعال هستیم.
وی درباره نحوه انتخالب ملی پوشان در ردههای مختلف سنی گفت: در فرآیند انتخاب تیم ملی قهرمانان را صرفا با برگزاری یک مسابقه انتخاب نمیکنیم. مسابقات قهرمان کشوری در سه گروه الف. (۱۰ استان برتر)، گروه ب. (۱۰ استان میانی) و گروه ج. (۱۰ استان پایین) برگزار میشود تا تیمها بتوانند رقابت منصفانه تری به لحاظ کیفی داشته باشند. کشتی گیران جامانده از استانها هم در مسابقات اپن شرکت میکنند و از دل این مسابقات تعدادی استعداد شناسایی و راهی مسابقات انتخابی تیم ملی میشوند.
خادم افزود: این در حالیست که ۸ مسابقه بین المللی در داخل کشور برگزار میشود که در ۲ بخش آزاد و فرنگی در ردههای نونهالان، نوجوانان، جوانان و بزرگسالان برگزار میشود. در رده نونهالان، نوجوانان و جوانان میتوان گفت که در دو سال گذشته ملی پوشان ایرانی جزو برترینها در تورنمنتهای مختلف کشتی بوده اند.
وی درباره شرایط تصمیم گیری در فدراسیون کشتی گفت: جمع قابل توجهی از بزرگان خانواده کشتی در مجموعه فدراسیون حضور دارند و کمک میکنند تا باوجود نواقص و اشکالات چرخ فعالیتهای کشتی آن طور که باید بچرخد. در گذشته یک رئیس و چند سرمربی سطح کلی مدیریت فدراسیون را تشکیل میدادند. ولی امروز شوراهای فنی با حضور جمع قابل ملاحظهای از بزرگان و قهرمانان سابق المپیک در فدراسیون فعال هستند و در تمام تصمیم گیریهای مدیریتی شرکت میکنند. هیاتهای استانی هم هر دو ماه یکبار در فدراسیون جلسه دارند و روسای آنها در جریان تصمیم گیریها قرار میگیرند.بطور حتم اگر خانواده کشتی کمک نمیکرد و در بخش مدیریت فنی و اجرایی وارد نمیشد امکان نداشت بتوانم به تنهایی بار سنگین این حجم از فعالیتها را بر دوش بکشم.
شورای فنی آزاد تا حدی توانایی ریسک در فرصت دادن به جوانان دارد
خادم درباره اهمیت تیمهای ملی کشتی آزاد و فرنگی افزود: همانطور که گفتم بیش از ۲۰ تیم ملی در ردههای مختلف فعالیت میکنند. اما تیمهای ملی آزاد و فرنگی بزرگسالان از جایگاه ویژهای برخوردارند و پرچمدار سایر تیمهای ملی کشتی محسوب میشوند. مردم هم با حساسیت ویژهای عملکرد و نتایج این تیمها را در مسابقات بین المللی دنبال میکنند.
وی گفت: در کشتی فرنگی فرصتی فراهم شد تا از چهرههای جوان که در چند سال اخیر موفق بوده اند در جایگاه سرمربی و کادرفنی تیمهای ملی بزرگسالان و جوانان استفاده کنیم. خوشبختانه باوجود مشکلات حرکت این جوانان رو به جلو بود و آنها توانستند در مسیر بزرگان این رشته حرکت کنند. امیدواریم که بتوانند روز به روز عملکرد بهتری داشته باشند.
خادم افزود: در کشتی آزاد بزرگسالان با حساسیت ویژه نیاز به انتخاب یک سرمربی داریم که فراتر از بحث فنی، جایگاه شخصیتی و کاریزمای مدیریتی داشته باشد و بتواند تیم ملی بزگسالان را در میادین بزرگ بین المللی هدایت کند. به طور حتم پرورش یک شخصیت فنی برای مربیگری در رده بزرگسالان زمانبر است و سعی و خطای مختص به خود را دارد.
وی گفت: شورای فنی کشتی آزاد برای پرورش استعدادها تا جایی که امکان دارد به جوانترها فرصت میدهد و تامل میکند تا تواناییهای خود را نشان دهند و تجربه اندوزی کنند و بتوانند به مرور زمان در جایگاه سرمربی قرار بگیرند. اما باتوجه به انتظار بالایی که از تیمهای ملی کشتی آزاد و فرنگی وجود دارد شورای فنی تا حدی میتواند در این زمینه ریسک کند و به مربیان جوان و مستعد فرصت دهد.
خادم افزود: هم اکنون شورای فنی مشغول بررسی تیمهای ملی کشتی آزاد و بزگسالان است تا از جوانان و همچنین پیشکسوتان واجد شرایط بهترین گزینه را برای هدایت تیم ملی انتخاب کند.