به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما احسان دشتیانه که در دومین کنفرانس بین المللی استیل پرایس – نوآوری در تجارت و فناوری فولاد و مواد اولیه سخن میگفت از تولید و مصرف 3 برابری سالهای 2010 تا 2014 گفت و با گریزی به سرانه مصرف ایرانیان اظهار داشت: سرانه مصرف 2014 ایرانیان 254 کیلو و 400 گرم بود که این رقم در سال گذشته میلادی به 236 کیلو و 100 گرم کاهش پیدا کرد و حالا به 222 کیلوگرم رسیده است.
وی در عین حال با یادآوری انتظار تداوم رکود بازار داخلی با وجود افزایش تولید خاطرنشان کرد: مصرف ظاهری فولاد در 5 ماهه نخست امسال نسبت به پارسال 14 درصد رشد داشته اگر چه در مصرف تیرآهن و میلگرد کاهش بیش از 7 درصدی را شاهد هستیم.
این مقام مسئول ذوب آهن اصفهان تولید محصولات فولادی را طی مدت زمان یاد شده با 12 درصد و تولید فولاد میانی را با 15 درصد رشد نسبت به مدت مشابه پارسال ارزیابی کرد و گفت: با این حال تولید تیرآهن و میلگرد 2 درصد کاهش را نشان می دهد.
وی سیر افزایشی مصرف جهانی فولاد در دهه 2000 تا 2010 را یادآور شد و تصریح کرد: پس از آن دوران طلایی ما با کاهش مصرف مواجهیم به گونه ای که میزان مصرف خاورمیانه از 54 میلیون و 500 هزار تن در سال 2016 به 53 میلیون و 100 هزار تن می رسد.
دشتیانه در ادامه به تشریح بازار جهانی فولاد پرداخت و درباره علل افزایش بهای فولاد از نیمه 2016 میلادی گفت: کاهش ظرفیت تولید فولاد چین، افزایش بهای مواد اولیه، اعمال سیاستهای سختگیرانه زیست محیطی دولت مرکزی چین، تمرکز عرضه کنندگان چینی بر بازار داخلی و موجودی کم انبارها را دلایل افزایش قیمت برشمرد.
به گفته معاون بازاریابی و فروش ذوب آهن اصفهان، این شرکت 50 ساله پایه های صنعت ایران را در خود دارد و امروز بزرگترین تولیدکننده مقاطع طویل در منطقه و به عنوان تنها تولیدکننده فولاد ایران به روش کوره بلند با ظرفیت تولید سالانه 3 میلیون و 600 هزار تن فولاد خام محسوب می شود.
در حاشیه همایش امروز از بهمن تجلی زاده به واسطه 29 سال فعالیت در عرصه تولید و صادرات فولاد با اهدای نخستین جایزه چهره فولادی کشور تجلیل شد.