مخالفت گروه های مقاومت فلسطینی با سخنان محمود عباس
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، گروههای فلسطینی در نوار غزه ضمن درخواست از رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی برای بازنگری در مجازات این منطقه اعلام کردند درباره سلاح مقاومت هیچ گونه مذاکرهای نخواهند کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی العالم، همزمان با اقدام دولت وفاق ملی فلسطین به تحویل مسئولیت در نوار غزه، سخنان محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی درباره سرنوشت مجازاتها علیه نوار غزه و سلاح مقاومت باعث واکنشهای سیاسی و مردمی در غزه شده است.
گروههای مقاومت فلسطینی تأکید کردند هیچ گونه مذاکره ای درباره سلاح مقاومت صورت نخواهد گرفت و از محمود عباس خواستند در محاسبات در قبال مجازاتها علیه نوار غزه بازنگری کند.
خبرنگار العالم تصریح کرد تحولات صبح دیروز در غزه برای فلسطینیان به مثابه یک مژده بود اما بعد از ظهر سخنان محمود عباس، شک و تردید را به میان فلسطینیان در نوار غزه بازگرداند. سخنان محمود عباس شاید راه را به سمت آشتی واقعی پیچیده کند.
فوزی برهوم سخنگوی رسانه ای جنبش حماس گفت:«درباره هرگونه مسئله حل نشدهای می توان به صورت دو جانبه در مذاکرات حماس بحث و گفتگو کرد. سلاح مقاومت اصلا در گفتگوها مطرح نیست و در هیچ یک از گفتگوهای گذشته درباره آشتی و پایان دادن به دو دستگی نیز مطرح نشده است. سلاح مقاومت یک سلاح قانونی و برای دفاع از ملت و رویارویی با اشغالگران است.»
جنبش حماس همچنان در قبال چنین سخنانی واکنش متوازنی از خود نشان می دهد اگرچه خاطر نشان کرده است نمی توان به سلاح مقاومت تعرض کرد.
اما گروههای فلسطینی و مردم از محمود عباس خواستند در تصمیمات مجازاتی خود علیه نوار غزه به عنوان حسن نیت بازنگری کند.
ایاد القرا نویسنده و تحلیلگر سیاسی فلسطینی در غزه گفت :« سخنان جدید به نظرم تخریب روند آشتی است و علتش نیز آن است که گروههای فلسطینی در غزه به هیچ وجه نمی پذیرند موضوع سلاح مقاومت در مذاکرات مطرح شود. درباره سلاحی که دولت در اختیار دارد همگان درباره آن اتفاق نظر دارند و معتقدند ضرورت دارد از جامعه محافظت کند.»
یک شهروند در غزه گفت:« ما به عنوان شهروند فلسطینی، انتقاداتی به او داریم. نخست آنکه باید فورا به داستان مجازاتها پایان داده شود.»
یک شهروند دیگر گفت:« موضوع خلع سلاح مقاومت غیر ممکن است و ملت فلسطین این را نمی پذیرد.»
خبرنگار گفت صحبت از هرگونه موفقیت یا شکستی زود است و به نظر می رسد این موضوع به نشست آینده قاهره در نیمه هفته آینده بستگی دارد که در آن همه موضوعات با جزئیات دشواری که دارد مطرح خواهد شد.
خبرنگار در پایان گفت طیفهای مختلف سیاسی همچنان در نوار غزه حضور دارند و هرگونه کشمکشی در سخنان باعث نشده است چرخ آشتی از حرکت باز ماند زیرا به نظر می رسد حضور مصر تا این لحظه سوپاپ اطمینان است.