حفظ منابع آبی با کشت کلزا در آذربایجان شرقی + گزارش
چند سالی است بحران آب در آذربایجان شرقی، کشاورزان را به کشت محصولاتی با نیاز آبی کمتر سوق داده است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، البته اصلاح الگوی کشت یکی از راهکارهای دولت هم برای مدیریت منابع آبی و عبور از بحران کم آبی است، از این رو کشاورزان بنابی پیشتاز شده و برای حفظ منابع آب زیرزمینی، کشت دانه روغنی کم آب بر؛ کلزا را جایگزین محصولات پرآب بر همچون پیاز کرده اند.
به گفته معاون فنی اداره جهاد کشاورزی بناب در سال زراعی ۹۶ - ۹۵، در شهرستان بناب ۱۵ هکتار کلزا کشت شده بود و در سال زراعی جدید این میزان به دو برابر افزایش یافته است.
اسماعیل محمدی افزود: با کشت کلزا مقادیر قابل توجهی آب صرفه جویی شده است و چنانچه مزرعه با دستگاه بذر کار زیر کشت رود علاوه بر کشت یکنواخت و استفاده کمتر از بذر و کود، درهزینه کاری هم صرفه جویی میشود.
آنطور که رقیه غیاثی، کارشناس جهاد کشاورزی هم گفته: ترویج کشت کلزا به جای کشت متناوب متناوب گندم و صیفی جات در شهرستان بناب موجب شده است در هر هکتار ۷ تا ۸ هزار متر مکعب در مصرف آب صرفه جوئی شود.
با اینکه کلزاکاران بنابی، از کشت این محصول سود آور و خرید تضمینی آن راضی هستند، اما با مشکلاتی همچون تامین نشدن به موقع آب در فصل پاییز، غیر استاندار بودن دستگاههای مکانیزه تامین شده از سوی جهاد کشاورزی برای برداشت محصول و حمایت نکردن بیمه از کلزاکاران در زمان سرمازدگی هم مواجهند.