به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری تهران؛ محمد حسین مقیمی امروز در جلسه شورای اداری استان با تسلیت ایام سوگواری سالار شهیدان اباعبدالله حسین (ع) و سالروز شهادت امام زین العابدین (ع) گفت: از خداوند متعال میخواهیم که همه را از رهروان صدیق ائمه اطهار قرار دهد.
وی در ادامه با تقدیر از عملکرد هاشمی استاندار پیشین افزود: مهندس هاشمی را از سال ۶۵ میشناسم، به عنوان یک شهروند اهل تهران و ساکن تهران از زحمات ارزشمند مهندس هاشمی در استان تهران تشکر میکنم. ایشان با سعه صدر و حوصله در برگزاری به موقع جلسات، تصمیمات اثرگذار و مفید نظارت بر عملکرد مدیران، حضور در مجامع مختلف و انجام وظایف به نحو شایسته و اجرای سیاستهای دولت تدبیر و امید و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به شکل کامل در استان تهران زحمات زیادی متحمل شدند و از خداوند میخواهیم مانند گذشته در انجام وظایف موفق باشند.
پذیرش مسئولیت در نظام جمهوری اسلامی یک تکلیف است
مقیمی با تقدیر از مدیران استان که در راستای سیاستهای دولت تدبیر و امید عمل کرده اند تصریح کرد: امیدوارم این همکاری در این دوره نیز ادامه یابد و بتوانیم عملکرد قابل دفاعی در پایان ارائه دهیم و نزد خداوند متعال و مردم رو سفید باشیم.
استاندار تهران مدیریت و مسئولیت در جمهوری اسلامی ایران را یک تکلیف دانست و عنوان کرد: این تکلیف شامل حال افرادی است که خداوند توفیق خدمت به مردم را به آنها داده است و ما مورد این توفیق قرار گرفته ایم اینکه از این عنایت استفاده کنیم و در انجام وظیفه خدا و مردم را مد نظر قرار دهیم و خود را به عنوان خدمتگزار مردم بدانیم، شکر نعمت خداوند است و اگر در انجام مسئولیت نتوانیم به درستی شکرگزار باشیم نتوانسته ایم از عنایت خدا بهره گرفته باشیم.
مقیمی با توصیه به مدیران استان تهران گفت: زمانی که به عنوان مسئول در خدمت مردم و جمهوری اسلامی ایران هستیم تلاش کنیم از وقتی که در اختیار ما قرار داده اند خوب استفاده کنیم و انجام کار مردم را سرلوحه امور قرار دهیم؛ تلاش کنیم جز خدا کسی را نبینیم، جز قانون اساسی و انجام تکلیف به چیزی فکر نکنیم و باید آنچه در ذهن ما میگذرد پیشرفت جمهوری اسلامی و اجرای سیاستها و دستورات نظام، مقام معظم رهبری و دولت باشد.
جایگاه شورای اداری از نگاه استاندار
استاندار تهران با بیان اینکه جایگاه شورای اداری استان و نقش این شورا در اجرای سیاستهای نظام جمهوری اسلامی ایران و برنامههای دولت نقش مهمی است گفت: نمایندگان دولت در سازمانها و دستگاههای مختلف در این شوراجمع میشوند تا شناخت بیشتری نسبت به برنامههای دولت و وظایفی که به عهده ما است پیدا کنند، تا در تصمیم سازیها با مشارکت و خرد جمعی بتوانیم به تصمیمات منطقی و صحیحی که نتایج آن به نفع مردم و نظام است دست یابیم.
وی افزود: زمانی که از سیاستهای دولت سخن میگوییم منظور ما اسناد بالادستی و سیاستهای کلی نظام مورد تایید مقام معظم رهبری است. سند چشم انداز بیست ساله کشور یکی از اسناد مهم بالادستی است که تکلیف کشور را برای ۲۰ سال از سال ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۴ مشخص میکند.
سند ۲۰ ساله توسعه بهترین شاخص ارزیابی عملکرد
به گفته استاندار تهران در افق ۱۴۰۴ براساس سند ۲۰ ساله باید به اهدافی دست یابیم که در منطقه حرف اول را در بخشهای اقتصادی، اجتماعی فرهنگی، رفاهی و سایر امور بزنیم. این در شرایطی است که دیگر کشورهای منطقه نیز برنامهها و اسنادی دارند و ما به موازات هم در حال حرکت هستیم و ما میخواهیم در بین سایر کشورها به گونهای حرکت کنیم که از آنها جلو بزنیم.
مقیمی با اشاره به اینکه سند چشم انداز سندی است که همه ملت، مسئولان و مقام معظم رهبری آن را تایید کردند و همه آن را قبول داریم گفت: اگر بخواهیم عملکرد خود را مورد سنجش قرار دهیم، بهترین شاخص سند ۲۰ ساله توسعه کشور است که برای اجرای آن طی چهار برنامه ۵ ساله به اهداف مشخص دست مییابیم و اکنون در برنامه ششم قرار داریم.
استاندار تهران با تاکید براینکه لازم است سند چشم انداز و برنامههای اول تا ششم را مطالعه کرده و ابعاد آن را بشناسیم افزود: باید هر کدام از مسئولان در هر دستگاه اجرایی اهدافی که در سند چشم انداز مشخص است بشناسیم.
وی افزود: گاهی گزارش هایی که ارائه میدهیم اینگونه است که مثلا در شش ماه قبل کارهای بزرگی انجام دادیم و پروژههای سنگینی داشتیم این خوب است، اما مدیر اجرایی باید گزارشی بدهد براین اساس که من چه تکلیفی داشتم و چه میزان از آن محقق شده است.
مقیمی با اشاره به اینکه تهیه سند توسعه استان طی برنامه ششم توسط سازمان برنامه و بودجه و با همکاری دستگاهها انجام میشود گفت: باید بتوانیم بگوییم طبق این سند چه وظایفی به عهده ما در هر دستگاه است.
اجرای برنامههای دولت وظیفه دستگاه هاست
استاندار تهران با برشمردن وظایف هر یک از دستگاهها افزود: دستگاههای اجرایی وظایفی ذاتی دارند که باید به طور شایسته انجام شود. سازمان برنامه و بودجه گزارش کار دستگاهها را هر سال تهیه میکند که این گزارش در شناخت سازمانهای استان برای تشویق، تذکر و تغییر موثر است.
مقیمی ادامه داد: علاوه بر وظایف ذاتی که همه دستگاهها به عهده دارند، این دستگاهها برای دولت فعالیت میکنند وباید صریح و روشن از برنامههای دولت و قول و قرارهای رییس جمهور دفاع کرده و آنها را عملیاتی کنند.
استاندار تهران تصریح کرد: زمانی که مسئولیتی میپذیریم و نماینده دولت میشویم اگر در سامان دادن امورات مردم غفلت کنیم به سختی میتوان رضایت خدا را جلب کرد و این همان حق الناسی است که تحت هیچ شرایطی خداوند از آن نمیگذرد. انجام وظیفه از حق الناسهای مسلم است و تعلل در آن موجب گرفتاری میشود.
تاکید استاندار بر حضور مسئولان در میان مردم
وی توصیه کرد:مسئولان وارد جمع مردم شوند و با استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی در جریان دغدغه مردم قرار بگیرند. حل مسایل معیشتی و اقتصادی و اشتغال که دغدغه اصلی مردم است در چارچوب برنامه و مصوبات به عهده دولت یعنی ما مسئولان است. اگر مردم ابراز گلایه میکنند مسئولیت آن با ما مسئولان است.
استاندار تهران با بیان اینکه وظیفه داریم مشکلات اقتصادی مردم را بشناسیم و درد مردم را احساس کنیم گفت: باید معنای اینکه در خانهای چهار نفر بیکار هستند درک کنیم و زمانی که دست به قلم میبریم تا دستوری دهیم مبتنی بر شناخت از جامعه و خانوادهها باشد.
مقیمی افزود: اینکه ما مسئولان باید به جمهوری اسلامی اعتقاد داشته باشیم و از معنویت و ارزشها دفاع کنیم اصولی است که پذیرفته ایم و باید عمل کنیم، اما باید دغدغه اصلی ما در شورای اداری تصمیماتی باشد در رفع مشکلات معیشتی و اشتغال مردم.
وی با تاکید براینکه در برنامه ششم و در سند چشم انداز توسعه تکلیف داریم که سالانه هشت درصد رشد اقتصادی ایجاد کنیم گفت: در گذشته اکثر سالها نتوانسته ایم به اهداف رشد در سند دست یابیم، اما در سه ماهه اول امسال گزارشها نشان میدهد در کشور حدود هشت درصد رشد داشتیم. در استان تهران باید رشد هشت درصد را در سال تکلیف بدانیم که ۲. ۵ درصد آن از بهره وری حاصل میشود وصرفه جویی نمونه تحقق بهره وری است.
استاندار ادامه داد: با برنامه ریزی مدیران، نیرویهای انسانی باید اموری در ادارات عهده دار شوند که بهره وری را افزایش دهد. باید بپذیریم که بهره وری ادارات پایین است و شهامت آن را داشته باشیم که بهره وری پایین را افزایش دهیم.
مقیمی با بیان اینکه ۵. ۵ درصد رشد سالانه باید برآمده از ایجاد امکانات جدید باشد تاکید کرد: استفاده صحیح از امکانات بهره وری را افزایش میدهد.
وی ادامه داد: در برنامه ششم قرار است ۹۵۰ هزار شغل در سال ایجاد کنیم که تکلیف دولت است. ۱۷ درصد آن که ۱۸۰ هزار فرصت شغلی میشود باید در استان تهران ایجاد شود که این میزان با برنامه ریزی باید در میان ۱۶ شهرستان و چهار هزار نفر شورای استان و سهم هر بخش و روستا تقسیم شود.
جذب سرمایه گذاری از برنامههای اصلی
استاندار تهران نقش تولید در دستیابی به اهداف اقتصادی را مهم دانست و تصریح کرد: سالانه میزانی سرمایه گذاری در کشور انجام میشود که ۱۷ درصد آن سهم استان تهران است در این مسیر یا سرمایه گذاران خود تهران باید وارد سرمایه گذاری شوند یا سرمایه از خارج جذب شود که در هر دو روش دولت وظیفه دارد شرایطی فراهم کند که سرمایه گذاران با اطمینان فعالیت اقتصادی کنند.
مقیمی تسریع در ارائه مجوز سرمایه گذاران را از اولویتها در جذب سرمایه دانست و گفت: اگر یک روز توسط مدیری تاخیر در ارائه مجوز شود یعنی شما به اندازه یک روز مخالف سرمایه گذاری هستید. تا زمانی که در استانداری تهران هستم هر کاری به سرانجام نرسد مسئولیت آن به عهده بنده است و هر کس گلایه کرد به شخص من است. چون وظیفه ما است که کار آنها را انجام دهیم سرمایه گذاری که به دنبال مجوز است اگر معطل شود به دلیل آن است که ما کارمان را به موقع انجام نداده ایم.
وی بسیج امکانات و ایجاد ترغیب را لازمه جذب سرمایه گذاری دانست و افزود: اگر سرمایه گذار نتواند در شهرستانی به هدف سرمایه گذاری برسد فرمانداران باید اشکالات را رفع کنند.
مقیمی با بیان اینکه باید سهم سرمایه گذاری داخلی و خارجی توسط سازمان مدیریت وبرنامه ریزی استان با کمک دستگاهها برای شهرستانهای استان مشخص و در اختیار روسای ادارات و فرمانداران قرار بگیرد، تاکید کرد: تا پایان مهرماه فرصت داریم سرمایه گذاریهای نیمه فعال با همکاری معاون اقتصادی استانداری، سازمان برنامه و بودجه و دستگاهها گزارش شود.
تکلیف معاونتهای استانداری تهران از زبان استاندار
استاندار تهران گفت: معاون اقتصادی استانداری با همراهی رییس سازمان برنامه و بودجه، رییس سازمان صنعت معدن و تجارت و فرماندارهر شهرستان به تفکیک، لیست واحدهای نیمه تعطیل، نیمه فعال، راکد و طرح هایی که به اتمام نرسیده اند با تحلیل و توجیه اقتصادی ارائه دهند.
وی گفت: معاونت اقتصادی استانداری با همکاری سازمان برنامه و بودجه و مدیرکل جهادکشاورزی آخرین وضعیت طرحهای اقتصادی را با تحلیل ارائه دهند و گزارش آخرین وضعیت طرحهای میراث فرهنگی و گردشگری نیز با همکاری معاونت اقتصادی استانداری تهیه شود.
مقیمی با بیان اینکه معاونت اقتصادی استانداری با همکاری سازمانهای برنامه و بودجه و صنعت معدن و تجارت گزارش واحدهای تعطیل و نیمه فعال را ارائه دهند افزود: گزارش سهم اشتغال هر شهرستان نیز با همکاری فرمانداران، سازمان برنامه و بودجه، معاونت اقتصادی استانداری، سازمان صنعت معدن و تجارت، جهادکشاورزی، اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تهیه شود.
استاندار تهران در بخش دیگری از سخنانش به برنامه ریزیها و تکالیف اصلی در کنترل آسیبهای اجتماعی در استان اشاره کرد و گفت: سه سال گذشته مطالعاتی توسط وزارت کشور در دولت یازدهم انجام شد که در آن وضعیت اجتماعی کشور مشخص شد؛ این گزارش در شورای استانداران کشور، شورای اداری استانداری ها، برای نمایندگان مجلس و وزرا مطرح شد.
وی ادامه داد: همه مسئولان در جریان این گزارش اجتماعی قرار گرفتند و چهار جلسه با حضور مقام معظم رهبری تشکیل شد و یکی از جدیترین جلساتی بود که مسئولان عالی نظام در خدمت مقام معظم رهبری نسبت به مسایل اجتماعی موضوعات را بررسی کردند و تاکیدات مقام معظم رهبری برای پایین آوردن آسیبهای اجتماعی در آن جلسات مطرح شد. در جلسه سوم توصیه مقام معظم رهبری این بود که هر استان چند طرح اثرگذار و فوق العاده را مشخص و به نتیجه برساند و در گزارش بعدی ارائه دهد.
کاهش آسیبهای اجتماعی در دستور کار
مقیمی با تاکید براینکه برای حفظ سرمایهها که همین مردم هستند باید آسیبهای اجتماعی کنترل و کاهش یابند تاکید کرد: وضعیت طلاق، اعتیاد، حاشیه نشینی باید به عهده ما مسئولان حل شود.
معاون سیاسی استانداری مسئولیت آن را به عهده دارد که با همکاری دستگاههای مربوط و با حضور فرماندار در هر شهرستان یک تا پنج طرح اثرگذار را تعریف، تحلیل و اجرا کنیم.
معاون سیاسی استانداری همچنین در زمینه مسایل فرهنگی استان مسئولیت دارد وبا کمک دستگاههای مربوط یک تا پنج طرح شاخص را در این زمینه تعریف و عملیاتی کنند.
وی افزود: در زمینه فعالیتهای اشتغال در خانواده کمیته امداد، بهزیستی و بسیج سازندگی معاون اقتصادی باید با حضور فرماندار هر شهرستان طرحهای اشتغالزایی که این سه بخش دارند برنامه ریزی کنند و با همکاری سازمان برنامه و بودجه از طریق فرمانداران در شهرستانها مشخص شود.
مقیمی با اشاره به ضرورت ساماندهی معتادان متجاهر در استان گفت: باید شهرها از معتاد متجاهر پاک شود که مسئولیت آن به عهده معاونت امنیتی استانداری با همکاری دستگاههای مربوطه و ستاد مبارزه با مواد مخدر است. در مورد متکدیان نیز اینکه در شهر این تعداد متکدی باشد زیبنده نیست. هدف جمع آوری به تنهایی نیست، باید این مسئله ریشهای حل شود.
استاندار تهران در ادامه با تاکید بر لزوم رعایت تکریم ارباب رجوع در سازمانها و ادارات عنوان کرد: شاید نتوانیم خواسته یک مراجعه کننده را تامین کنیم، اما میتوانیم با خوشرویی او را راهنمایی کنیم. حقوق شهروندی که رییس جمهور محترم با حساسیت آن را مطرح کردند و مسئول مستقیم و سازمانی برای آن مشخص کردند، برآمده از اهمیت تکریم ارباب رجوع است.
دیدار مردمی در برنامه مسئولان باشد
وی ادامه داد: لازم است به طور هفتگی مسئولان یک ساعاتی را در ادارات خود زمان بگذارند تا مردم مستقیم مشکلات خود را با آنها در میان بگذارند حتما در استانداری این موضوع را خواهیم داشت.
به گفته استاندار تهران هیچ سازمانی نباید رفتار غیر اداری با مردم داشته باشد و چارچوبهای اداری باید رعایت شود و ما مسئول پاسخگویی هستیم.
مقیمی با بیان اینکه لازم است با همفکری و مشارکت امور را پیش ببریم گفت: از مردم، نخبگان، ائمه جماعات، سازمانهای مردم نهاد در انجام امور و تصمیم گیریها نظرخواهی کنیم.
وی افزود: در حوزه شوراها معاونت عمرانی باید در جهت آموزش و ارتقای عملکرد شوراها فعال باشد و میدان عمل شوراها باید باز شود تا در همه اموری که میتوانند به بسیج امکانات و منابع کمک کنند وارد شوند و اصل ۱۰۰ قانون اجرایی شود همچنین حوزه معاونت عمرانی باید در شهرداریها موضوع آموزش ونظارت بر عملکردها را داشته باشد و با همکاری سازمان برنامه و بودجه طرحهای نیمه تمام را برای تکمیل و واگذاری، شناسایی و برنامه ریزی کنند.
وی افزود: معاونت امور عمرانی و سازمان محیط زیست با همکاری دستگاههای اجرایی موضوعات مربوط به محیط زیست را دنبال کنند همچنین بررسی و حل مشکلات زیست محیطی توجه به عارضههای شهری و بهینه سازی مصرف انرژی، جلوگیری از اسراف نیز به عهده معاونت امور عمرانی است. معاونت عمرانی باید در موضوع پسماندها زمان بگذارد و هر جا امور رعایت نمیشود تصمیم گیری کنند.
مقیمی با اشاره به رعایت جایگاه مدیریت در هر بخش و سزمان گفت: مسئول اداره شهرستانهای ما فرمانداران هستند همه روسای ادارات باید با فرمانداران به عنوان نماینده دولت تعامل داشته باشند.
استاندار تهران تاکید کرد: هر مدیری باید از مجموعه خود صیانت کند بزرگترین سرمایه ما کارمندان و کارشناسان ما هستند و اگر به دلیل بی توجهی ما کارمند و مدیری گرفتار مسایل مالی و اخلاقی شود مسئولیت به عهده ما است و باید نظارت کافی بر عملکرد همه همکاران داشته باشیم.
وی در پایان گفت: از هیچ خلافی حمایت نخواهیم کرد و توقعی در این زمینه از ما نداشته باشید دوست داریم همه وظایف ما سالم و صحیح انجام شود و فقط قانون ملاک عمل باشد.