گزارش مکتوب؛
میزبانی عزاداران حسینی در هیئت دانشگاه هنر
در گوشهای از خیابان ولیعصر هیئت دانشجویان هنر دانشگاه تهران هر شب میزبان بیش از ۲ هزار عزادار حسینی است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما؛ این روزها از کوچه پس کوچهها و خیابانهای شهر که عبور میکنی چشمت به یکی از تکیههای عزاداری امام حسین (ع) میخورد؛ درست مثل هیئت عاشورایی هنرمندان جوانی که البته مشغول به تحصیل در دانشگاه هنر هستند.
همین که از خیابان برادران مظفر وارد خیابان ولیعصر میشوی بساط چای آتشی و صدای نوحههای محرمی و بوی اسفند به راه است که توجه هر رهگذری را به خود جلب میکند. کمی آن طرفتر از این پذیرایی مقدماتی، درست مقابل درب دانشگاه هنر؛ چند جوان با لباسهای مشکی و نوشته یک دست عاشورایی بر روی لباس هایشان دعوتت میکنند به حضور در هیئت این دانشگاه.
ـ. هیئتی هنری با قدمتی ۱۲ ساله
۱۲ سال از برپایی خیمه عاشورایی در حیاط دانشگاه میگذرد. هیئتی که به وسیله جمعی از دانشجویان دانشگاه هنر اداره میشود و نامش هیئت محبین اهل بیت (ع) است.
خیمهای که از شب تاسوعا برنامه هایش را آغاز میکند و تا پایان دهه دوم محرم هر شب میزبان سوگواران حسینی است.
در بدو ورود به دانشگاه راهرویی وجود دارد که با نقاشیها و دیگر هنرهای تجسمی مرتبط با مفاهیم عاشورایی تزئین شده. دیوارها مشکی پوش است و نمایشگاهی از آثار هنری دانشجویان این دانشگاه بر گوشه و کنار آن آویخته شده. شمعهای روشن در میان ستونهای آجری هم جلوه دیگری به این مسیر بخشیده. مسیری که تو را به خیمه هنر و حماسه میرساند.
خیمهای که از برنامههای ثابت هر شب آن شعرخوانی شاعران جوان و نامدار کشورمان تا نمایش کلیپهای هنری تولیدی همین دانشجویان، و قرائت زیارت عاشورا و سخنرانی استاد پناهیان است.
ـ. هر شب روایت بخشی از واقعه عاشورا
علی محمد غلامی دانشجوی طراحی صنعتی و از اعضای تیم اجرایی هیئت محبین اهل بیت (ع) است.
وی در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما میگوید: جلسات برنامه ریزی هیئت از چهار ماه قبل از ماه محرم آغاز میشود و در این جلسات وظایف مختلف به تیمهای متعدد محول میشود تا در شبهای برگزاری هیئت، مجلس ما به بهترین شکل بتواند به عزاداران حسینی خدمت رسانی کند.
غلامی همچنین از کارگروه ادبی هیئت برایمان گفت و افزود: در این کارگروه تولید محتوا صورت میگیرد و در نهایت در قالب بروشورهای فرهنگی - پژوهشی در شبهای مراسم بین مردم توزیع میشود. در این بروشورها هر شب روایت یکی از مردان و مادران حاضر در واقعه عاشورا شرح داده میشود.
ـ. ظرفیت هنر برای معرفی حماسه حسینی.
اما مصطفی عباسی یکی دیگر از اعضای این هیئت به خبرنگار ما میگوید: دوست داشتم در راهی که به آن اعتقاد دارم قدم موثری بردارم و حالا که مدتهاست با این هیئت همراه شده ام به این فکر میکنم چقدر خوب میشود از ظرفیت هنر برای معرفی حماسه حسینی بهره ببریم و خوشحالم که در کنار تحصیل میتوانم کاری هم برای روح خودم و دیگران انجام دهم.
ـ. راه اندازی غرفه ویژه کودکان
علی سیادت یکی دیگر از اعضای فعال این هیئت است که البته در رشته نمایش تحصیل میکند و عهده دار اداره غرفه ویژه کودکان است.
وی در مصاحبه با خبرگزاری صدا و سیما میگوید: در این غرفه برای کودکان نمایش اجرا میشود که ما در این نمایشها با استفاده از تکنیک نور و سایه تلاش میکنیم مفاهیم عاشورایی را به زبان کودکان به آنها منتقل کنیم.
این دانشجوی دانشگاه هنر ادامه میدهد: اگر از کودکی مفاهیم دینی و عاشورایی را به کودکان آموزش بدهیم قطعا در بزرگسالی بسیاری از سوالات آنها بی پاسخ نخواهد ماند و از این جهت غرفه کودکان در این هیئت جایگاهی ویژه دارد.
ـ. میزبانی بیش از ۲ هزار عزادار حسینی
هیئت دانشگاه هنر با همین سادگی و بی پیرایگی در شبهای دهه دوم محرم، از ساعت ۲۱ پذیرای بیش از ۲ هزار عزادار حسینی است.
میهمانانی که در کنار استفاده از برنامههای سوگواری متنوع با نگاه هنرمندانه این دانشجویان، میتوانند پای صحبتهای حجت الاسلام پناهیان هم بنشینند.
گزارشگر: زینب چخماقی