فارس
روایت وقایع "کوفه تا کوفه" در بزرگترین تعزیه میدانی کشور
در هشتمین روز از ماه محرم، بزرگترین تعزیه میدانی کشور با موضوع بازخوانی وقایع "کوفه تا کوفه" در روستای صحرارود فسا برگزار شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، از آنجا که حادثه جان گداز کربلا و شهادت امام حسین (ع) برای جهان تشیع در همه ادوار داغی تازه بوده است، شیعیان همیشه سعی در زنده نگه داشتن این مصیبت بزرگ داشتند و عزاداری برای حسین بن علی (ع)، خاندان و یاران او به شکلهای مختلفی در طول تاریخ اسلام برگزار شده و پس از چهارده قرن این حماسه همچنان زنده مانده است.
سپاسدار پیشکسوت و پژوهشگر تئاتر فارس میگوید: با اعلام مذهب شیعه به عنوان مذهب رسمی کشور از دوران صفویه، هنرمندان به صورت آشکار از ابزار هنر برای انتقال پیام عاشورا استفاده کردند و از میان هنرها، تعزیه از هنر نمایش رواج یافت.
وی با بیان اینکه تعزیه یا شبیه خوانی، نوعی نمایش مذهبی و سنّتی عزاداری ایرانی شیعی است، میافزاید: هدف از اجرای تعزیه، بازخوانی وقایع کربلا، زنده نگه داشتن یاد و خاطره ایثارگری، از خودگذشتگی و آرمانهای امام حسین علیه السلام و یاران با وفایش در کربلا است و به همت برپایی این مجالس حماسه عاشورا نسل به نسل در تاریخ شیعه ماندگار شده است.
سپاسدار، استان فارس را خاستگاه این هنر مذهبی معرفی میکند و میگوید: این نمایش از میراثهای سترگ فرهنگ ایرانی است و بسیاری مناطق فارس از جمله لامرد، فسا، زرقان و شیراز شاهد اجرای تعزیههای بزرگ در سالیان طولانی بوده است.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد فسا میگوید: تعزیه بزرگ صحرارود با قدمتی ۲۵۰ ساله به عنوان بزرگترین تعزیه میدانی کشور هر سال دهه اول محرم به بازخوانی وقایع کربلا میپردازد.
محمدکاظم رحمانی با بیان اینکه هر سال بیش از ۵۰ هزار دلداده حسینی از این تعزیه استقبال میکنند، میافزاید: این مراسم مذهبی از ساعت هشت امروز با عنوان «از کوفه تا کوفه» با هدف آشکار کردن چهره نفاق در تپههای حضرت صاحبالزمان (عج) روستای صحرارود در زمینی به وسعت دو هکتار برگزار شد.
وی میگوید: ۲۵۰ بازیگر از همه گروههای سنی در این تعزیه با نقشآفرینی وقایعی از ورود مسلم به کوفه تا ورود حضرت زینب (س) و دیگر اسرای عاشورا به کوفه را روایت کردند.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد فسا میگوید: مراسم تعزیه خوانی صحرارود از جمله مهمترین آیینهای عاشورایی فارس است که سال ۹۰ در میراث معنوی کشور ثبت شده است.
رحمانی میافزاید: متن این نمایش مذهبی پس از تحقیق و پژوهش اساتید دانشگاه شیراز و به قلم محمود سیمکانی و وحید بنده خدا نگارش شده است.
وی ادامه میدهد: امسال در حاشیه این مراسم، سوگواره عکس بزرگترین تعزیه میدانی کشور به منظور ثبت تصاویری از حضور خانوادهها در این آئین مذهبی با نگاه ارزشمند به نمادهای مذهبی و ترویج فرهنگ عاشورایی نیز برگزار شده است.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی فسا میافزاید: شرکتکنندگان میتوانند آثار عکاسی خود از این رویداد بزرگ فرهنگی-مذهبی را تا ۲۱ مهر به دبیرخانه این سوگواره در اداره فرهنگ و ارشاد فسا ارسال کنند.
شهرستان فسا در فاصله ۱۴۰ کیلومتری جنوب شرق شیراز قرار دارد.