به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، امید قادری در مراسم روز جهانی ناشنوایان که در محل بهزیستی کرمانشاه
برگزار شد با اشاره به وجود ۴۸۷۸ معلول ناشنوا در استان، گفت: از این تعداد ۳۰۵۸ نفر مرد و مابقی زن هستند.
وی با بیان اینکه به دلیل کمبود قوانین حمایت از معلولین آنچنان که باید خدمات قابل توجهی به معلولین ارائه نمیشود، گفت: خوشبختانه هم اکنون لایحه حمایت از معلولین در کمیسیون اجتماعی دولت به تصویب رسیده و به مجلس فرستاده شده است.
قادری افزود: هم اکنون این لایحه در کمیسیون اجتماعی مجلس در حال بررسی است که امید است با تصویب آن تا پایان سال جاری، جهشی در خدمات حمایتی از معلولین ایجاد شده و امکانات بیشتری در اختیار معلولین قرار گیرد.
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه با بیان اینکه هیچ معلولی نباید با کمبود امکانات کمکی مواجه باشد، گفت: در این زمینه هیچ محدودیتی نداریم و معلولی که امکانات کمکی و حمایتی میخواهد باید به کارشناسان بهزیستی مراجعه کند.
قادری با بیان اینکه یک هشتم جامعه معلولان استان را ناشنوایان تشکیل میدهند، گفت: سال گذشته کمبودی در بحث سمعک نداشتیم و هر معلول ناشنوا که نیاز به سمعک دارد میتواند به بهزیستی مراجعه کند.
وی با اشاره به کمبود رابط ناشنوایان در استان، گفت: امسال تلاش خواهیم کرد در این زمینه گام برداشته و رابط ناشنوایان جهت ارتباط بیشتر این افراد با محیطهای پیرامون تربیت کنیم.
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه اشتغال را یکی از دغدغههای همیشگی جامعه معلولان عنوان کرد و افزود: در این زمینه هر فرد ناشنوایی که برای اشتغال مراجعه کند، بهزیستی وام خوداشتغالی در اختیار او قرار میدهد.
قادری در ادامه شعار هفته ناشنوایان (۲ تا ۸ مهرماه) را "زبان اشاره؛ ایجاد فرصت برابر و مشارکت کامل ناشنوایان در امور اجتماعی" عنوان کرد و افزود: برای تحقق کامل این شعار باید دستگاهها و نهادهای مختلف به عنوان یک حق شهروندی استفاده از زبان اشاره را برای بهرهمندی ناشنوایان از خدماتشان در دستور کار قرار دهند.
وی افزود: در این زمینه دستگاهها و نهادهایی مانند دستگاه قضا، صدا و سیما، آموزش و پرورش، دانشگاهها، شهرداریها، پلیس و نیروهای خدمات رسان از جمله آتشنشانی و اورژانس در اولویت هستند.
قادری تاکید کرد: این دستگاهها و نیز سایر نهادها جهت ایجاد فرصت برابر برای جامعه ناشنوایان باید استفاده از زبان اشاره را در دستور کار قرار دهند.