گزارش تصویری؛ تجلی دفاع مقدس بر پرده نقرهای
هوا، بوی باروت می داد و باران بمب، گاه و بی گاه می بارید.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ در روزهای سردی که عده ای دلتنگ عزیزانشان در جبهه ها بودند، هنرمندانی با به تصویر کشیدن قصه ایثار و پایداری رزمندگان به سینماها گرما بخشیدند.
قهرمانان نینوا و فرماندهان پرواز در شب با تلفیق صحنه های عاشورا و دفاع مقدس، حس شهادت در راه خدا را بر پرده نقره ای تصویر کردند.
نجات یدالله شفیعی راد خلبان ایرانی به وسیله کردهای عراقی و انتقال او به ایران دستمایه ساخت عقاب ها می شود.
دیده بان ابراهیم حاتمی کیا نوید ظهور نگاهی دغدغه مند در سینمای دفاع مقدس را به دوستدارانش داد.
پایان دهه شصت، جنگ تحمیلی تمام شد، اما سوژه های آن دوران که بوی ایستادگی و آزادگی می داد همچنان چراغ سینماها را روشن نگه داشت.
اواسط دهه هفتاد بود که عباس رزمنده بسیجی که برای بیرون آوردن ترکش کنار شاهرگش به تهران آمد و حاج کاظم همرزم قدیمی اش را دید، قهرمان داستان آژانس شیشه ای شد؛ فیلمی که در سینماها غوغا به پا کرد.
از کرخه تا راین، هیوا، بوی پیراهن یوسف و سفر به چزابه از دیگر فیلم هایی هستند که در دهه هفتاد، عطر دفاع مقدس را در سینماها پراکنده کردند.
منتقدان دهه هشتاد را به دلیل تولید اندک آثار فاخر، آغاز افول سینمای دفاع مقدس می دانند.
اگر بازخوانی قصه چمران بر پرده نقره ای، باز شدن پای مادران منتظر به هنر هفتم به وسیله الفت شیار 143 و بیرون آمدن حاج احمد متوسلیان از هاله ای از غبار نبود، دست سینما در سال های اخیر در ژانر دفاع مقدس خالی می ماند.
اکنون جای نسل دفاع مقدس و داستان مدافعان حرم، نسلی که ادامه دهنده راه رزمندگان دفاع مقدس هستند در هنر هفتم خالی است.
ژانر جنگ یکی از پرطرفدارترین ژانرهای سینمایی در جهان است و هشت سال دفاع مقدس مملو از سوژه هایی است که می تواند دستمایه سینماگران شود و مخاطبان را با سینما آشتی دهد.
در روزهایی که فیلم های جشنواره ای با ارائه تصاویر سیاه و غیرواقعی از ایران به دنبال کسب جوایز جشنواره های خارجی هستند و خارجی ها قهرمانان غیرواقعی شان را به خورد مخاطبان می دهند، ایثار، ایستادگی و آزادگی مدافعان حریم و حرم از دیروز تا امروز مملو از سوژه های نابی است که انقضا ندارد و می تواند الهام بخش سینماگران شود.