هشدار سازمان جهانی بهداشت درباره سقط جنین ناایمن
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، سازمان جهانی بهداشت در مطالعهای که روز پنجشنبه منتشر شد هشدار داد نزدیک به نیمی از سقط های جنین که هر ساله در جهان صورت می گیرد (25 میلیون و 500 هزار از مجموع 55 میلیون و 700 هزار مورد) در شرایط ایمنی کافی انجام نمی شود.
این مطالعه که در مجله لانست منتشر شده است، بر «نیاز به تضمین دسترسی ایمن و مطمئن به سقط جنین را آنطور که قانون کشورها اجازه می دهد به ویژه در کشورهایی با درآمد پایین و ضرورت جایگزین کردن روشهای نه چندان امن با روشهای امن و مطمئن» تأکید می کند.
این مطالعه توسط سازمان جهانی بهداشت و با همکاری موسسه آمریکایی گاتماچر Guttmacher متخصص در زمینه کنترل زاد و ولد انجام شده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، عاملان این مطالعه از مقیاسی در سه سطح برای ارزیابی هر چه دقیقتر عملکردهای سقط جنین استفاده کرده است. که این سه سطح عبارتند از امن، نه چندان امن و ناامنترین.
حدود 55 درصد (30 میلیون و 600 هزار مورد) سقط جنینی که در فاصله سالهای 2010 تا 2014 در جهان صورت گرفته است، امن تلقی می شوند یعنی توسط پرسنل آموزش دیده و بر اساس روشی که سازمان جهانی بهداشت توصیه می کند، انجام شده است.
حدود 30.7 درصد (17 میلیون و یکصد هزار مورد) سقط جنین «نه چندان امن» قلمداد شدند.
به این مفهوم که یا توسط پرسنل آموزش دیده انجام شدند اما با روشهای منسوخ مانند کورتاژ یا برعکس با روشهای مطئمن (از جمله استفاده از میزوپروستول، دارویی که به طور گسترده برای سقط جنین مورد استفاده قرار می گیرد) انجام شدند اما توسط افراد غیر کار آزموده.
در پایین این اشل، ناامنترین سقط جنینها دیده می شوند که 14.4 درصد از هشت میلیون مورد را شامل می شود.
این سقط جنینها از این جهت ناامنترین هستند که توسط افراد غیر آزموده و با روشهای خطرناک یا تهاجمی صورت گرفتهاند.
نسبت سقط جنینهای امن و مطمئن در بیشتر مناطق آفریقا و آمریکای لاتین 25 درصد است.
با این حال، در آمریکای لاتین، بیشتر سقط جنینها در دسته «نه چندان امن و ناامن» و در آفریقا بیشتر موارد سقط جنینها در دسته ناامنترین ها جای می گیرند.
در کشورهای توسعه یافته، 87 و نیم درصد سقط جنینها «امن» تلقی می شوند.