افشاگری بشار الجعفری از باج خواهی غربی ها؛
رفتار اروپا و آمریکا در سوریه مغایر قطعنامه های سازمان ملل
نماینده سوریه در سازمان ملل: غربیها می گویند یا باید امتیاز بدهید یا وضعیت آوارگان، ادامه پیدا می کند. این یک باجگیری آشکار و ننگین است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما، عده ای به دنبال باج گرفتن از سوریه هستند و می گویند یا باید امتیاز بدهید یا وضعیت آوارگان، یا مخالفان موسوم به مخالفان میانه رو ادامه پیدا می کند. این یک باجگیری آشکار و رسوا است.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر بشار الجعفری که در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد در خصوص بررسی اوضاع انسانی سوریه حضور داشت، گفت: صرف گوش دادن به بعضی از سخنان که برخی از همکاران ما به تازگی بیان کردند و مقایسه میان این سخنان به روشنی نشان می دهد که برخی آنچه را که بر زبان جاری می کنند می دانند و می فهمند که در سوریه چه می گذرد زیرا خودشان در سوریه حضور دارند و به لحاظ سیاسی اوضاع سوریه را دنبال می کنند اما برخی دیگر در سوریه حضور ندارند و نمی دانند در سوریه چه می گذرد و به طور عمده به اظهارات، ادعاها و یاوه گویی های رسانه ای و اطلاعاتی استناد می کنند، که بر اساس آن ادعا می شود آنچه در سوریه می گذرد هیچ ربطی به مبارزه با تروریسم ندارد و در این کشور بحرانی انسانی وجود دارد و علت آن فقط دولت سوریه است. این مقایسه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، پس از گذشت هفت سال از آغاز جنگ تروریستی تحمیلی علیه سوریه وقت آن فرارسیده است که دست از دروغ گویی و فریب افکار عمومی برداشته شود.
ما آمادگی کامل برای همکاری با تلاش های صادقانه جهت حل پیامدهای اوضاع بشردوستانه را داریم البته تا زمانی آماده همکاری هستیم که هدف از این اقدام ها، کمک رسانی به ملت سوریه آن هم به صورت بی غل و غش باشد و این کمک رسانی ها به دور از بکارگیری درد و رنج ملت سوریه به نفع برنامه های غیرقابل قبول و مداخله گرایانه سیاسی باشد.
دولت سوریه از همان آغاز جنگ تروریستی تحمیلی، برای همکاری با سازمان ملل متحد و سازمان های مختلف وابسته به سازمان ملل متحد تمایل بسیار داشته است تا کمک های بشردوستانه را به کسانی که مستحق آن هستند برساند و این به استناد مبانی تنظیم کننده اقدام های بشردوستانه بویژه قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد انجام می شود. در رأس این مبانی قاعده احترام به حاکمیت سوریه قرار دارد. مساله ای که تمامی قطعنامه های شورای امنیت در خصوص سوریه به آن پرداخته اند.
مساله حق حاکمیت مساله ای است که از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است زیرا برخی در سخنان خود این مساله را فراموش می کنند.
با تمامی محبت به همکار خود مارک لوکوک می گویم که او امروز در سخنان خود هیچ سخنی از همکاری با دولت سوریه به میان نیاورد و این اشتباهی بود که در سخنان او رخ داد. گویی معاونت امور بشردوستانه سازمان ملل با اشباح در سوریه تعامل می کند و نه با یک دولت موجود.
معتقدیم پس از صدور چهل و سومین گزارش دبیر کل سازمان ملل متحد درباره اوضاع انسانی سوریه، وقت آن فرا رسیده است که از حالت انکار به حالت اقرار منتقل شویم که علت اصلی این وضعیت در کشور من بروز و گسترش گروه های تروریستی مسلح و در رأس آنها گروه های داعش و جبهه النصره و گروه های مرتبط به آنها است. باید پذیرفت که علت اصلی وضعیت نابسامان انسانی در سوریه آوردن ده ها هزار جنگجوی بیگانه به سوریه و استقرار آنها در محله ها، روستاها و شهرهاست این جنگجویان که مورد حمایت کشورهای بیگانه قرار دارند از غیرنظامیان به عنوان سپر انسانی استفاده می کنند. آنها اندیشه وحشی گری را منتشر می کنند گزارشی که گروه حمایت تحلیلی و پایش کیفرها ارائه کرده بود نیز بر این مساله تاکید می کند. این گروه بر مبنای قطعنامه 1526 ایجاد شده است.
همچنین اقدام برخی کشورها در اعمال تدابیر اقتصادی اجباری یکجانبه علیه تمامی ملت سوریه نیز در افزایش مشکلات ملت سوریه و سخت شدن معیشت مردم سوریه نقش داشته و باعث شده تا گرفتاری مردم در همه عرصه های اقتصادی، اجتماعی، انسانی و بهداشتی رو به وخامت بگذارد. این اقدام ها نقض واضح قوانین بین المللی محسوب می شود.
نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل متحد دقایقی پیش گفت کشورش هشتصد و شصت میلیون دلار برای کمک به آوارگان سوری در کشورهای میزبان، یعنی اردن، ترکیه و لبنان اختصاص داده است. باید پرسید که آیا شایسته نیست که دولت آمریکا این پول ها را برای بازگشت آوارگان به میهن مادری شان سوریه صرف کند، آیا شایسته نیست این پول ها برای بازسازی بیمارستان ها، مدارس و راه ها صرف شود به جای آنکه این هزینه ها در جهت باقی ماندن آوارگان سوری در خارج از کشور خودشان صرف شود.
ما چند روز پیش با مارک لوکوک معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشر دوستانه دیدار داشتیم و به صورت روشنی مسائل و ملاحظه های دولت سوریه در خصوص عملکرد دفتر امور انسانی سازمان ملل طی مرحله پیشین را توضیح دادیم، این امر بر اساس تمایل دولت سوریه به ساخت رابطه ای حرفه ای، شفاف و موضوعی انجام شد رابطه ای که در نهایت امر به تحقق هدف اصلی ما و شما یعنی کمک به ملت سوریه در پاسخگویی به نیازهای شان، ارائه کمک های بشردوستانه به تمامی نیازمندان و آماده سازی مجدد تأسیسات زیربنایی به گونه ای که امکان بازگشت آوارگان به خانه و کاشانه شان را فراهم کند بیانجامد.
رابطه ای که امیدواریم میان ما با سازمان ملل متحد و نهادهای بشردوستانه آن برقرار شود عبارتند از: 1- رابطه حقوقی که به مبانی تنظیم کننده اقدام های بشردوستانه احترام بگذارد. 2- رابطه اخلاقی مبتنی بر عدم سیاسی کردن پرونده امور بشردوستانه و استفاده نکردن از آن به عنوان یک اهرم سیاسی برای فشار بر دولت سوریه. 3- رابطه مشارکت و همکاری که به تلاش هایی که دولت سوریه برای رساندن کمک ها به نیازمندان و موانعی که در این زمینه وجود دارد، اذعان کند. 4- رابطه واقعی که اذعان کند سبب اصلی درد و رنج ملت سوریه، تروریسم بین المللی و تدابیر اقتصادی اجباری دستجمعی یکجانبه است که آمریکا و اتحادیه اروپا و برخی دیگر کشورها بر ملت سوریه تحمیل کرده اند. 5- رابطه دارای اعتبار که اذعان کند اقدام های غیرقانونی نهاد موسوم به ائتلاف بین المللی با اقدام هایی همچون کشتار هزاران غیرنظامی و از بین بردن تاسیسات غیرنظامی بر درد و رنج ملت سوریه می افزاید. رابطه دارای اعتبار که اذعان کند که در ارزیابی واقعیت اوضاع انسانی سوریه نمی توان به منابع مشکوک یا منابع مرتبط با گروه های مسلح یا مرتبط با حامیان گروه های مسلح اعتماد کرد. 6- رابطه مخالفت با تجارت با درد و رنج مردم سوریه. این رابطه اذعان می کند که کنفرانس های کشورهای کمک کننده به سوریه چیزی جز کنفرانس های نمایشی نیست و در نتیجه با سواستفاده برخی کشورهای کمک کننده، از اوضاع انسانی سوریه برای اجرای برنامه های سیاسی شان مخالفت می کند. این رابطه از کشورهای کمک کننده می خواهد به تعهدات شان عمل کنند چرا که تا کنون میزان کمک های تعهد شده از سی و سه درصد فراتر نرفته است. رابطه ای که اذعان می کند اقدام برخی کشورها در مرتبط ساختن کمک های بشردوستانه در سوریه با شرایطی سیاسی مساله ای است که با مبانی و قواعد اقدام های بشردوستانه مغایرت دارد و نقش سازمان ملل متحد را در این زمینه تخریب می کند.
دو سال پیش من توجه شما را به این نکته جلب کردم که نیروی هوایی ائتلاف بین المللی و در واقع جنگنده های آمریکایی مدرسه کودکان معلول در شهر الرقه را هدف قرار داد و ده ها تن از این کودکان معلول را به قتل رساند، حال آنکه من امروز از شنیدن سخنان همکارم نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل متحد که مدعی شد جنگنده های سوری مدرسه ای متعلق به کودکان معلول را در همان منطقه هدف قرار داده اند شگفت زده شدم.
این رابطه ای که من از آن سخن می گویم نباید تنها هدفش برطرف کردن مشکلات ملت سوریه باشد و نباید هیچ هدف تحریک آمیز دیگری داشته باشد بلکه باید رابطه ای مبتنی بر اعتماد، مشارکت، همکاری، گفتگو، حرفه ای گری و اعتبار باشد این رابطه نباید مبتنی بر تحمیل شروط و خواسته ها باشد آن هم به گونه ای که حاکمیت سوریه را نقض کند.
دولت سوریه از زمان آغاز بحران سوریه از هیچ کوششی برای کمک به تلاش های صادقانه جهت رساندن کمک های بشردوستانه به نیازمندان فروگذار نکرده است. به عنوان مثال اخیراً دولت سوریه با پیشنهاد هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل متحد در سوریه برای ایجاد یک ساز و کار سه جانبه که در بردارنده نمایندگانی از دولت سوریه، دولت روسیه و سازمان ملل متحد باشد موافقت کرده است تا برنامه های مربوط به کمک های بشردوستانه بهتر انجام شود. این ساز و کار سه جانبه نخستین نشست های خود را در دمشق برگزار کرد است.
دولت سوریه بر ضرورت عدم اکتفا به ارسال کمک های بشردوستانه به مناطق غیر ایمن تاکید می کند بلکه شایسته است که این کمک های بشردوستانه به مناطقی که ارتش عربی سوریه و همپیمانانش از دست تروریست ها آزاد کرده نیز فرستاده شود این کمک ها بویژه باید استان دیرالزور و بخش شرقی استان حلب و دیگر جاها فرستاده شود.
ما در این زمینه از کمک های مهم بشردوستانه ای که کشورهای روسیه و ایران تقدیم کردند تقدیر و تشکر بسیار می کنیم. برخی تلاش می کنند با روسیه و ایران در سوریه بجنگند آنها می کوشند با نیروهای همپیمان ما در سوریه مبارزه کنند، این سخنی شرم آور و ننگ آور است زیرا با مبانی حقوق بین الملل مغایر است و مفاد منشور سازمان ملل متحد را نقض می کند.
من همچنین به اطلاعاتی که استفان دی میستورا نماینده سازمان ملل متحد در سوریه، در اختیار ما گذاشت به خوبی گوش فرا دادم، و جا دارد که این نکته را یادآور شوم که وزیر خارجه سوریه چند روز پیش در پشت تریبون مجمع عمومی سازمان ملل متحد حضور یافت و بر این نکته تاکید کرد که سیاست دولت سوریه از همان آغاز نبرد تروریستی تحمیلی بر دو مساله اساسی مبتنی بود که این دو مساله عبارتند از مبارزه با تروریسم و اقدام جدی و مستمر با هدف دستیابی به راه حلی سیاسی که خشونت ها را متوقف می کند و ثبات را باز می گرداند و تداوم در انجام آشتی های ملی است که موفقیت خود را ثابت کرده اند و توانسته اند ده ها هزار تن از آوارگان و پناهجویان را به مناطق خود بازگردانند و به شکل قابل توجهی در بهبود بخشیدن وضعیت زندگی تعداد زیادی از شهروندان سوری نقش آفرینی کرده است.
دولت سوریه جدیت و پایبندی خود را به مذاکرات آستانه و ژنو نشان داده است. ما تاکنون در هفت دوره مذاکره در آستانه و هفت دوره مذاکره در ژنو شرکت کرده ایم با این حال برخی همچنان می گویند دولت سوریه در مشارکت در فرایند سیاسی جدی نیست. ما دیگر باید دست به چه کاری بزنیم که جدیت خود را ثابت کنیم آن هم در حالی که در هفت دوره مذاکرات آستانه و هفت دوره مذاکرات ژنو شرکت کرده ایم.
بشار الجعفری خاطرنشان کرد: کشور من به روند مذاکرات آستانه و نتایج آن و ایجاد مناطق کاهش تنش با خوشبینی می نگرد و امیدواریم که ایجاد مناطق کاهش تنش منجر به دستیابی به توقف عملی درگیری ها شود و گروه های تروریستی ای مانند داعش، جبهه النصره و دیگر گروه های تروریستی مشابه آنها را از گروه هایی که با ورود به روند مذاکرات آستانه موافقت کرده اند جدا کند. کجای این سخن اشتباه است؟ کجای این سخن اشتباه است؟ آیا این مساله با قطعنامه های شورای امنیت همخوانی ندارد؟
در همین چارچوب دولت سوریه بار دیگر بر پایبندی خود به مذاکرات ژنو و تلاش برای پیشبرد آن تاکید می کند. از همین رو هیئت مذاکره کننده دولت سوریه در تمامی نشست های ژنو به صورت جدی و مسئولانه شرکت کرده است. ما اخیراً گفتگوهایی مفید با نماینده ویژه سازمان ملل متحد در سوریه و تیم او داشته ایم که در این گفتگوها بر دو موضوع اصلی که عبارتند از مبارزه با تروریسم و نشست کارشناسان حقوقی قانون اساسی است تمرکز صورت گرفت.
سوریه تاکید می کند که به شکلی بی وقفه به مبارزه با تروریسم بین الملل در تمامی نقاط سرزمین سوریه ادامه می دهد. بار دیگر تکرار می کنم در تمامی نقاط سرزمین سوریه به مبارزه با تروریست ها ادامه می دهد و بر موضع ثابت خود که راه حل بحران سوریه راه حلی سیاسی است و مبنای آن گفتگوی سوری-سوری به رهبری طرف سوری و بدون مداخله بیگانگان و بدون پیش شرط است تاکید می کند.
اسناد ویکی لیکس، رسوایی مقاصد دولت آمریکا برای سرنگونی نظام سوریه از سال 2006 را بر ملا کرد. اسناد ویکی لیکس در آمریکا به چاپ رسیده است این کتاب در انتشارات آمازون موجود است و هرکس می خواهد به این اسناد دست پیدا کند این اسناد در کتاب مزبور در دسترس است. فاکس های محرمانه ای که میان وزارت خارجه آمریکا در واشنگتن و سفیر آمریکا در دمشق رد و بدل شده است این توطئه آمریکا را ثابت می کند.
ده ها کتاب که در آمریکا و اروپا تالیف شده است نشان می دهد که غربی ها تروریسم اسلام نما را برای سرنگون کردن نظام های موجود در منطقه عربی و خاورمیانه به بازی گرفتند.
آیا کسی هست که فراموش کرده باشد چه چیزی در عراق رخ داد، آیا کسی هست که رسوایی حمله به عراق را و مصائبی که برای منطقه و عراق به بار آورد از یاد برده باشد.
چه کسی به نیروهای ائتلاف بین المللی اجازه ورود به کشور مرا داده است، نیروهای نظامی آمریکایی بر روی بخش هایی از خاک میهن من یعنی سوریه چه می کنند؟ آیا توجیهی برای این حضور وجود دارد؟ چگونه حاکمیت سرزمینی نظام سوریه از طریق نظامی در چندین منطقه نقض می شود. این اقدام مخالفتی آشکار و زشت با حقوق بین الملل است. نیروهای آمریکایی در سرزمین من چه می کنند و چه کسی به آنها اجازه حضور در سوریه را داده است.
برای چه آمریکا و بهتر بگوییم پنتاگون از همان آغاز بحران در سوریه اتاق عملیات موک در اردن را تشکیل دادند. آیا تشکیل این اتاق عملیات برای آموزش تروریست ها و اعزام آنها از طریق مرزها به سوریه نبود.
آیا ما فراموش می کنیم که دولت پیشین آمریکا پانصد میلیون دلار برای آموزش دادن به سی و نه تروریست خرج کرد. پانصد میلیون دلار برای آموزش سی و نه تروریست برای آزادسازی سوریه از نظام حاکم هزینه شد!!! کار این سی و نه تروریست آموزش دیده به آنجا کشید که با تسلیحات آمریکایی شان به داعش و جبهه النصره پیوستند.
چه کسی مواضع ارتش سوریه در جبل الثرده دیر الزور را به تاریخ 17 سپتامبر 2017 هدف قرار داد. آیا این جنگنده های آمریکایی نبودند که مواضع ارتش سوریه را در دیر الزور هدف قرار دادند آن هم در حالی که نیروهای ارتش سوریه از سیصد هزار غیرنظامی در برابر داعش محافظت می کردند. نتیجه بمباران مواضع ارتش سوریه در جبل الثرده بوسیله جنگنده های آمریکایی چه بود؟ نتیجه آن این بود که داعش توانست این موضع را تصرف کند و شهر دیرالزور را یکسال تمام زیر آتش خود بگیرد. این مساله اخیراً نیز تکرار شد، در بیست و یکم همین ماه نیز وزارت دفاع سوریه و وزارت دفاع روسیه اعلام کردند که شهر دیرالزور طی یک هفته از دست داعش آزاد می شود. ارتش سوریه در آستانه ورود به شهر دیرالزور بود و نیروی هوایی روسیه و سوریه توانسته بودند هشتصد و پنجاه تروریست داعشی را دیر الزور به هلاکت برسانند. تروریست ها عقب نشستند و ارتش سوریه شهر دیرالزور و پایگاه های اطراف آن را باز پس گرفت. تصور کنید پس از این، چه رخ داد؟ ائتلاف بین المللی که آمریکا سرکردگی آن را به عهده داشت عملیات خود را در رقه که پایگاه داعش بود متوقف کرد و نیروهای موسوم به سوریه دموکراتیک که مورد حمایت آمریکا قرار داشت به دیرالزور فرستاد، دیرالزوری که ارتش ما آن را آزاد کرده بود. انگار که آمریکایی ها با ارتش سوریه برای رسیدن به دیرالزور مسابقه گذاشته اند به جای اینکه با داعش در پایگاه اصلی اش یعنی شهر الرقه مقابله کنند. تصاویر ماهواره ای که دوستان روس ما گرفته اند نشان می دهد که یگان های نظامی آمریکا بدون هیچ درگیری ای در کنار داعش قرار گرفته اند و بدون درگیری جای خود را به همدیگر می دهند. بالگردهای آمریکایی نیز سران داعش را به مکانی نامعلوم منتقل می کند.
رفتار آمریکا و اروپا در قبال آنچه در کشور سوریه می گذرد رفتاری است که با تمامی قطعنامه های شما که از همان آغاز بحران سوریه به تصویب رسانده اید مغایرت دارد. این رفتارها با تمامی قطعنامه های مرتبط با مبارزه با تروریسم و مرتبط با اوضاع سیاسی سوریه مغایرت دارد. آمریکا باید بفهمد و درک کند که ما یک کشور دارای حاکمیت سرزمینی هستیم همچنان که آمریکا یک کشور دارای حاکمیت است.
ما مدعی آن نیستیم که به دنبال مبارزه با آمریکا هستیم اما از آمریکا می خواهیم سیاست های اشتباهی را که در قبال ما در پیش گرفته است تغییر دهد. ما به عنوان ملت سوریه از اینکه میلیون ها سوری در خارج از سوریه باقی بمانند چه سودی می بریم. نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل متحد گفت سوری ها به خاطر اقدام های دولت سوریه به خارج گریخته اند، بسیار خوب من در برابر شما می گویم دولت سوریه از کشورهای میزبان آوارگان سوری می خواهد که این آورگان را به کشورشان بازگردانند، و برای اینکه میلیون ها سوری عزتمندانه و شرافتمندانه به کشورشان بازگردند باید تدابیر اجباری یکجانبه برداشته شود تا این میلیون ها آواره شغلی بیابند، کارگاه و کارخانه ای بیابند و فرصت شغلی داشته باشند تا بتوانند زندگی شرافتمندانه ای داشته باشند.
این معنای آن چیزی است که من همیشه گفته ام که عده ای به دنبال باج گرفتن از سوریه هستند و به ما اینگونه می گویند یا باید امتیاز بدهید یا وضعیت آوارگان، یا مخالفان موسوم به مخالفان میانه رو ادامه پیدا می کند. این یک باجگیری آشکار و رسوا است. راه حل سیاسی که اینگونه نمی شود. راه حل سیاسی باید از طریق کمک و یاری ما به عنوان دولت سوریه باشد نه اینکه علیه ما به عنوان دولت سوریه اقدامی صورت گیرد و از عامل انسانی به عنوان اهرم فشاری علیه ما استفاده شود.