کوربین: نمیتوانیم در برابر جنگ بیرحمانه سعودی در یمن ساکت بمانیم
رهبر حزب کارگر انگلیس جنگ بی رحمانه عربستان در یمن و تسلیح سعودی ها را نادرست توصیف کرد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، جرمی کوربین رهبر حزب کارگر انگلیس در همایش سالانه این حزب گفت: ما نمیتوانیم در برابر جنگ بیرحمانهِ عربستان سعودی در یمن ساکت بمانیم و همزمان، به تأمین تسلیحات عربستان ادامه دهیم.
کوربین در ادامه سخنرانی خود در همایش سالانه حزب کارگر انگلیس در برایتون گفت: به طور غم انگیز، ما می دانیم که تروریسم هیچ مرزی نمی شناسد. ما پنج نمونهِ تکان دهنده از تروریسم در انگلیس داشته ایم.
کوربین تأکید کرد: همهِ ما در محکوم کردن عاملان این حملات تروریستی و همچنین در حمایت از خدمات اورژانس و امنیتی، که برای امن نگه داشتنِ ما تلاش می کنند، با هم متحد هستیم.
تمام جوامعِ ما در منچستر و لندن - از اقشار مختلفِ مردم و از تمامی ادیان - گرد هم آمدند تا آن حملات (تروریستی) را محکوم کنند، ولی ما همچنین می دانیم که تروریسم در جهانی در حال رشد سریع است، که صادقانه بگویم دولت های ما (در غرب) به شکلگیریِ آن کمک کرده اند، که شامل دولت های شکست خورده (ناکارآمد)، مداخله های نظامی و اشغالگری است. در چنین شرایطی، میلیون ها نفر وادار به گریختن از درگیری ها یا گرسنگی می شوند. ما باید عملکرد بهتری داشته باشیم و به جای واکنش های عصبی و ناگهانی یا عملیاتِ دیگر بمباران، به کمک های بلندمدت برای حل اختلافات بپردازیم، نه این که به این اختلافات و درگیری ها دامن زدن بزنیم.
کوربین تأکید کرد: ما باید ارزش های خود را در کانونِ سیاست خارجی مان قرار دهیم. «دموکراسی و حقوق بشر» زوایدِ دلخواهی نیستند که به صورت گزینشی به کار گرفته شوند.
رهبر حزب کارگر انگلیس افزود: از اینرو، ما نمی توانیم در برابر جنگ بی رحمانه ی سعودی در یمن سکوت کنیم و همزمان، به تأمین تسلیحات عربستان سعودی ادامه دهیم یا در برابر درهم کوبیده شدن دموکراسی در مصر و بحرین (سکوت اختیار کنیم) ... یا به موضوع جان باختن فاجعه بار مردم در کنگو، که رسانه ها به ندرت به خودشان زحمت گزارش دادن درباره ی آن را می دهند (بی اعتنا باشیم).
کوربین در ادامه افزود: من امروز این را به آنگ سان سوچی، که مدافع دموکراسی و حقوق بشر است، می گویم: لطفاً هر کاری که از دستت بر می آید انجام بده تا همین الان، به خشونت ها علیه (مردم) روهینگیا در میانمار خاتمه دهی. من همچنین از وی می خواهم که به سازمان ملل و سازمان های امدادگرِ بین المللی اجازه ی ورود به استان راخین بدهد. (مردم) روهینگیا مدت های مدید است که بیش از حد رنج کشیده اند.
وی تاکید کرد:ما باید برای (یافتن) راه حل های صلح آمیز به منظور (رفع) بحران های بین المللی، محکم بایستیم. بیایید لحن تند لفاظی ها را کاهش دهیم و از گفتگوها و مذاکرات پیشتیبانی کنیم، تا بتوانیم رویاروییِ عمیقاً خطرناک در رابطه با شبه جزیره کره را فروبنشانیم. و من از آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، درخواست می کنم از قدرت دفترش (مقامش) استفاده کند و به واشنگتن و پیونگ یانگ برود تا روند ضروریِ گفتگوها آغاز شود.
کوربین افزود: بیایید از پایان دادن به ظلم و ستم به مردم فلسطین حمایتِ واقعی کنیم.
کوربین اضافه کرد: 50 سال اشغالگری و گسترش غیرقانونی شهرک ها (باید پایان یابد) و حرکت به سوی راه حلِ اصیل (واقعیِ) دو کشوری برای پایان دادن به اختلافات اسرائیل و فلسطین آغاز شود.
وی تاکید کرد: صدای انگلیس باید به صورت مستقل در جهان شنیده شود و ما باید بیش از هر زمانِ دیگر، دوستی رک و صادق برای آمریکا باشیم. ساختن دیوارها هیچ کمکی به ارزش های مشترک ما نمی کند (اشاره به دیوار پیشنهادی ترامپ در مرز میان آمریکا و مکزیک است). ممنوع کردن ورود مهاجران براساس دین شان، آلوده کردن این سیاره، یا دامن زدن به نژادپرستی نیز به ارزش های مشترک ما کمک نمی کند.
کوربین خطاب به شرکت کنندگان در این کنفرانس گفت: سخنرانی رییس جمهور آمریکا در (مجمع عمومی) سازمان ملل، که هفته گذشته ایراد شد، نگران کننده بود. ترامپ در آن سخنرانی، تهدید به جنگ کرد و درباره پاره کردن توافقات بین المللی صحبت کرد. آن سخنرانی، خالی از هرگونه اهمیت دادن به حقوق بشر و ارزش های جهانی، واقعاً به گونه ای بود که اصلاً نباید ایراد می شد.
کوربین تأکید کرد: دولتِ ما (دولت انگلیس) مسئولیت دارد و نمی تواند با حالتی مطیع و سر به زیر، این مسیر خطرناک را (به دنبال آمریکا) بپیماید. اگر روابط ویژه (میان انگلیس و آمریکا) هیچ معنای واقعی داشته باشد، باید دست کم به این معنا باشد که ما بتوانیم به واشنگتن بگوییم این راه (که شما پیش گرفته اید)، مسیری اشتباه است. این به روشنی همان چیزی است که ما در موضوع پرونده شرکت (تولید کننده هواپیماهای) بمباردیا، به آن نیاز داریم، زیرا هزاران شغل (در انگلیس و کانادا) به مخاطره افتاده است.
کوربین افزود: نخست وزیر (ترزا می)، که آینده ی اقتصادیِ ما را بر روی توافق تجاریِ بدون قوانین نظارتی با آمریکا شرطبندی کرده است، بهتر است توضیح دهد آیا تعرفه های گمرکیِ 220 درصدی (که آمریکا به منظور حمایت از شرکت بوئینگ، روی هواپیماهای وارداتی ساخت شرکت بمباردیا وضع کرده است) باعث افزایش صادراتِ ما به آن کشور خواهد شد؟!
از اینرو، اجازه دهید صدای انگلیس برای صلح، عدالت و همکاری، بلند و واضح شنیده شود.