تولید نوشت افزار داخلی با برند خارجی مدیرعامل مجمع نوشت افزارایرانی اسلامی گفت: بدلیل بعد فرهنگی درجامعه بسیاری از تولید کنندگان نوشت افزار با برندهای خارجی محصول خود را عرضه میکنند.
سعید حسینی در گفتگو با خبرنگار
خبرگزاری صداو سیما افزود: نوشت افزار کالای با گردش حدود ۴ هزار میلیارد تومان است که علاوه بر اینکه در کشور تولید کنندگان خوبی داریم، اما حدود ۷۰ درصد آن وارداتی است.
وی ادامه داد: حدود ۵ سال پیش فرهنگ سازی درباره خرید تولیدات نوشت افزار ایرانی را آغاز کردیم و روز به روز با استقبال مردم و افزایش حجم تولیدات روبرو شدیم.
وی تاکید کرد: نوشت افزار تولید داخلی از نظر کیفیت مشابه خارجی است، زیرا تولید کنندگان ما تولید ات خود را با کیفیت روز دنیا مطابقت میدهند.
مدیرعامل مجمع نوشت افزارایرانی اسلامی با اشاره به اینکه نگاه مردم به کالای داخلی باید ملی باشد، اما متاسفانه در برخی کالاها اینگونه نیست تاکیدکرد: علاوه بر فرهنگ سازی برای خرید کالای ایرانی باید مشکلات تولید کنندگان داخلی رفع شود.
حسینی بیان کرد: یکی از مشکلات اساسی در بحث نوشت افزار واردات بی رویه کالاهای خارجی است بطوری که این کالاها با کیفیت بسیار پایین و هزینه کم وارد کشور میشود و هیچ نظارتی از نظر کیفیت بر آنها اعمال نمیشود.
وی ادامه داد: نوشت افزار از نظر طراحی با روان و از نظر کیفیت با سلامت کودکان در ارتباط است و طراحیهای آنها به نوعی باعث تهاجم فرهنگی میشود.
حسینی افزود: کیفیت محصولات داخلی بسیار خوب است، اما ما در تولید انیمیشن ضعف اساسی داریم، زیرا محتواهای وارد شده با فرهنگ و بوم مامطابقت ندارد.
وی با بیان اینکه تولیدکنندگان ما بدلیل مشکلاتی که دارند توان رقابت با مشابه خارجی را ندارند تاکید کرد: سالانه ۶۰۰ میلیون عدد خودکار در کشور مصرف میشود؛ که ما ظرفیت تولید ۹۰ درصد آن را داریم، اما بدلیل واردات و نبود نظارت تولید کنندگان تنها از ۲۰ درصد ظرفیتهای خود استفاده میکنند.
وی افزود: باید بخشنامه و ساز و کار اداری طراحی شود تا کالاهای مشابه داخلی وارد نشوند و ادارات دولتی از کالای ایرانی استفاده کنند.
وی ادامه داد: نوشت افزارهای ایرانی عمدتاً از کشور چین و با قیمت بسیار پایین وارد بازار میشود.