افزایش عملیات بشردوستانه برای کمک به آوارگان روهینگیا
کمیساریای عالی آوارگان اعلام کرد گروههای بشردوستانه وابسته به سازمان ملل متحد عملیات امدادرسانی خود را به آوارگان مسلمان میانمار افزایش می دهند.
به گزارش سرویس بین المللخبرگزاری صدا و سیما ؛ کمیساریای عالی آوارگان روز سه شنبه اعلام کرد آژانسها و گروههای بشردوستانه وابسته به سازمان ملل متحد عملیات امدادرسانی خود را به آوارگان مسلمان میانمار که از خشونتها به بنگلادش فرار کرده اند، افزایش می دهند.
یک هواپیمای کمیساریای عالی آوارگان حامل بیش از یکصد تن کمکهای بشردوستانه روز سه شنبه در منطقه دهاکا بنگلادش به زمین نشست.
آدریان ادواردز سخنگوی کمیساری عالی آوارگان ملل متحد در کنفرانسی مطبوعاتی در ژنو اعلام کرد ما به تلاشهای خود برای حمایت از آوارگان روهینگیا ادامه می دهیم و در این میان حمایت از قشرهای آسیب پذیر آوارگان به ویژه کودکان بدون سرپرست، زنان، افراد معلول و سالمندان را که به سرپناه، آب و غذا و مراقبتهای درمانی نیاز دارند در اولویت قرار می دهیم.
به گزارش خبرگزاری شین هوا از نیویورک، از بیست و پنجم اوت بیش از 420 هزار مسلمان روهینگیایی میانمار از حملات و خشونتهای ارتش کشورشان را ترک کرده و به بنگلادش فرار کرده اند. سازمانهای بشردوست که با هجوم انبوه آوارگان مسلمان میانماری به بنگلادش روبرو شده اند برای تامین نیازهای اساسی آوارگان با کمبودها و مشکلات جدی مواجه شده اند. در عرض کمتر از یک ماه مناطق جنوبی بنگلادش در مجاورت مرزهای میانمار به یکی از بزرگ ترین اردوگاههای آوارگان در جهان تبدیل شده است. ایالت راخین میانمار که نزدیک مرزهای بنگلادش واقع شده در سالهای اخیر شاهد تنشهای شدید بوده است اما آوارگی انبوه مسلمانان میانمار پیش از این هیچگاه در چنین ابعادی روی نداده بود به همین علت مقامات محلی و سازمانهای بین المللی تا کنون در مدیریت این بحران ناتوان بوده اند. مسلمانان میانمار در شرایطی خود را به اردوگاههای آوارگان در مرز بنگلادش می رسانند که از چندی پیش ظرفیت این اردوگاهها پر شده است.گروهها و نهادهای بشردوستانه سازمان ملل متحد نیروهای امدادرسان خود را در مناطق مرزی بنگلادش با میانمار مستقر کرده اند اما کمکها فعلی برای تامین نیازهای آوارگان مسلمان میانماری کفایت نمی کند و کمیساریای عالی آوارگان سازمان ملل متحد اعلام کرده است نهادهای بشردوستانه برای
پناه دادن و اسکان دادن به آوارگان مسلمان میانمار در بنگلادش به حمایتهای مالی نیاز دارند.
هواپیمای کمیساریای عالی آوارگان که روز سه شنبه وارد بنگلادش شد چهارمین هواپیمای حامل کمکهای بشردوستانه این نهاد بین المللی برای آوارگان مسلمان میانمار در بنگلادش بود. به گفته مسئولان این کمیساریا قرار است دو محموله دیگر کمکهای بشردوستانه نیز با هواپیما به بنگلادش ارسال شود.
آدریان ادواردز تصریح کرد:" جمعیت اردوگاههای کاتوپالونگ و نیاپارا در بنگلادش دو برابر شده و طبیعتا نیازهای بشردوستانه ساکنان این دو اردوگاه نیز دو برابر شده است . در هفته های اخیر برای تامین آب آشامیدنی مورد نیاز آوارگان روهینگیا بیست چاه آب دیگر حفر کرده ایم."
مسلمانان روهینگیا در میانمار خارجی قلمداد می شوند هر چند برخی از آنها از چند نسل پیش در این کشور زندگی می کنند. مسلمانان روهینگیا به بازار کار، مدرسه و بیمارستان دسترسی ندارند و تشدید ملی گرایی در میان بودائیان میانمار در سالهای اخیر خشونت برضد مسلمانان روهینگیا را تشدید کرده است.