علیرضا مسرتی:
ناگفتههای دفاع مقدس زیاد است
نویسنده کتاب دِین گفت: ناگفتههای دوران دفاع مقدس بسیار زیاد است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، علیرضا مسرتی در مراسم رونمایی از کتاب دین گفت: اگر قرار بود مطالب را شرح دهم این کتاب ۵ جلدی میشد.
وی که از اهالی خوزستان است به تشریح خاطراتش از برخی خاطراتش از دوران جنگ تحمیلی پرداخت و افزود: آن زمان بنی صدر که رئیس جمهور وقت بود به ارتش دستور داده بود که هیچ اسلحهای در اختیار سپاه و بسیج قرار ندهد.
نویسنده کتاب دین با بیان اینکه برخی از ارتشیان انسانهای شریفی بودند، اما اختیار نظامی نداشتند گفت: ما تنها توانستیم تعدادی مین فرسوده و برخی از سلاحهای پادگان حمیدیه را لحظاتی پیش از اشغال نیروهای بعث عراق در اختیار بگیریم.
مسرتی افزود: جنگ در ابتدا بسیار مظلومانه بود دشمن تا شش کیلومتری دروازههای اهواز رسیده بود و چند روز نیز سوسنگرد را با شهروندانش محاصره کرده بود.
نویسنده کتاب دین گفت: مقاومت مردمی توانست با ۳۵ نفر تانکهای عراقی را تا ۳۵ کیلومتر وادار به عقب نشینی کند در شرایطی که آنان هنگام ورود به خاک ایران اسلامی بدون هیچ مقاومتی پیش رفته بودند.
مسرتی اضافه کرد: بنی صدر معقتد بود باید جنگ را به ارتفاعات زاگرس کشاند، اما این مقاومت مردمی بود که خوزستان را حفظ کرد در شرایطی که ۱۵ روز بعد از آغاز جنگ، انبار مهمات ارتش در اهواز منفجر شد و شهر را به لرزه در آورد، اما مقاومت حتی با ۲۰ نفر نیروی جدید نیز جان تازهای میگرفت و در برابر دشمن میایستاد به گونهای که جوانان با دست خالی ۳۵ روز مقاومت کردند.
وی با بیان اینکه جنگ در ابتدا مظلومانه پیش میرفت تاکید کرد: عملیاتها از حدود یکسال بعد از آغاز جنگ شکل گرفت.
مسرتی گفت: در ابتدا مردم مقاومت کردند و با همکاری شهید چمران آب به زمینها انداختند تا تانکهای دشمن قادر به پیش روی نباشند و همین امر موجب گذشت زمان و شکل گیری نیروها برای دفاع صورت گرفت.
وی افزود: شهیدان ما نیز همانند امام حسین (ع) عشق و فداکاری را به نمایش گذاشتند و تعدادی از آنان مانند امام حسین (ع) سر و اعضای بدن خود را از دست دادند.
برادر شهید علم الهدی نیز در این مراسم با گرامیداشت یاد شهدا گفت: شهید محمد حسین علم الهدی در نخستین روز جنگ تحمیلی شوراهای مقاومت را در مساجد اهواز ایجاد کرد.
حجت الاسلام حمید علم الهدی افزود: شهید علم الهدی در اول مهر ۵۹ شهر اهواز را براساس مساجد مهم به پایگاههای مقاومت تبدیل کرد و شورایی سه نفره متشکل از افراد بومی و دانشجویان و دانش آموزان را برای هدایت این پایگاههای مقاومت انتخاب کرد.
وی افزود: این پایگاههای مقاومت با همکاری نیروهای مردمی در ابتدای جنگ ایستادگی کردند که مسجد جزایری اهواز یکی از نمونههای این پایگاههای مقاومت است که در کتاب دین به آنها اشاره شده است.