هر سال و همگام با دیگر شیعیان جهان با آغاز ماه محرم و با برگزاری مراسم سوگواری امام حسین (ع) شیعیان مالزی نیز در این ماه به عزاداری می پردازند.
به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری صدا و سیما؛ کشور مالزی در جنوب شرقی آسیا واقع شده و از لحاظ جغرافیائی از دو قسمت کاملاً جدا تشکیل شده است. شبه جزیره مالزی یا مالزی غربی که بر روی شبه جزیره مالایی قرار دارد و از شمال با تایلند مرز خشکی دارد و از طریق جاده شوسه جوهور از جنوب با سنگاپور پیوند دارد. بخش شرقی آن ایالات ساراواک و صباح را در بردارد که در قسمت جنوبی جزیره برونئو واقع شده است و مالزیِ جزیرهای نام دارد. دریای چین به فاصله ۶۴۰ کیلومتر بین این دو قسمت فاصله انداخته است.
مالزی کشوری است اسلامی، با حدود 31 میلیون نفر جمعیت که بیش از 60% از ساکنین این کشور را مسلمانان تشکیل می دهند. از دیگر ادیان در مالزی می توان به بودیست، هندو و مسیحیت اشاره کرد.
مذهب مسلمانان مالزی اغلب شافعی است و حدود دو درصد از جمعیت مسلمانان این کشور را شیعیان تشکیل میدهند. متأسفانه علیرغم داشتن روابط حسنه تاریخی با جمهوری اسلامی ایران، پیروان مذهب تشیع در برخی از مناطق این کشور از تبعیض های اجتماعی، فرهنگی، مذهبی و سیاسی رنج می برند.
هر سال و همگام با دیگر شیعیان جهان با آغاز ماه محرم و با برگزاری مراسم سوگواری امام حسین (ع) شیعیان مالزی نیز این ماه را گرامی میدارند.
کلماتی مانند، عزاداری Azadari، مجلس عزا Majalis-e Aza و حتی عزای حسین Aza-e Husayn در میان این مردمان رواج دارد. معمولا مراسم عزاداری که شامل نوحه خوانی و سخنرانی است، در مکانی با نام حسینیه برگزار می شود. در ماه محرم مسلمانان بومی این سرزمین و مهاجران در کوآلالامپور جمع می شوند و مراسم عزاداری باشکوهی را برگزار می کنند. تاریخ حضور شیعه در مالزی به نخستین برخوردهای مردم بومی مالائی با اقوام مهاجر مسلمان در قرن پنجم هجری به بعد بر می گردد و در آن زمان دین اصلی مردم این سرزمین هندوئی و بودائی و زبان آنان سانسکریت بوده است.
جالب است بدانید هر سال مراسم عزاداری امام حسین(ع) با همکاری رایزنی فرهنگی ایران در مالزی و با حضور علاقهمندان به سالار شهیدان در کوالالامپور برگزار میشود.
در مالزی نیز مانند سایر کشورهای اسلامی، نذر کردن و نذری دادن در ایام محرم به خصوص در روزهای تاسوعا و عاشورا، رواج زیادی دارد. یکی از مهم ترین نذری های ماه محرم در مالزی، شیربرنج مغزدار است.
مردم مالزی شیربرنج را با برنج، شیر و شکر تهیه می کنند و آن را با حجم بالایی از بادام، گردو، مویز، فندق، بادام زمینی و مقداری دانه انار، پودر نارگیل، دارچین و پودر پسته تزئین می کنند و به مصرف می رسانند. این غذای بسیار پرکالری و مغذی، معمولا در ظهر عاشورا توزیع می شود. حلوای آرد برنج نیز از دیگر نذری های رایج در مالزی است.