فرهنگ ملل؛
تایلند و سوگواری در ماه محرم
با فرا رسیدن ماه محرم، شیعیان تایلند لباس سیاه بر تن کرده و مساجد را به طرز سنتی تزیین کرده و به مدت ده روز از شروع ماه محرم مراسم عزاداری را همه شب پس از نماز مغرب و عشا با سخنرانی شروع و سپس با سینه زنی و زیارت عاشورا تمام می کنند.
به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری صدا و سیما؛ تایلند، کشوری در شبه جزیره هندوچین واقع در جنوب شرقی آسیاست. این کشور از شمال بابرمه و لائوس، از شرق با لائوس و کامبوج، از جنوب با مالزی و خلیج تایلند، و از غرب با برمه و دریای آندامان همسایهاست. در حدود ۹۵٪ مردم تایلند بودایی هستند. مسلمانان، با حدود ۴٪ جمعیت، بعد از بوداییان بزرگترین گروه مذهبی این کشور هستند که عمدتا در چهار ایالت جنوبی این کشور سکونت دارند و در اجتماعاتی مجزا از غیر مسلمانان زندگی می کنند.
گفتنی است تشیع در تایلند قدمتی چند صد ساله دارد و حتی شیعیان در این کشور به درجات بالای حکومتی از اعم از صدر اعظم و پادشاهی نیز رسیده اند.
با فرا رسیدن ماه محرم، جامعه شیعیان تایلند لباس سیاه بر تن کرده و مساجد را به طرز سنتی تزیین می کنند. در تزیین مساجد از تصاویر حرم مطهر سرور شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) استفاده می شود. مراسم عزاداری تا قبل از روز عاشورا، همه شب پس از نماز مغرب و عشا با سخنرانی شروع و سپس با سینه زنی و زیارت عاشورا خاتمه می پذیرد. در روز عاشورا مراسم عزاداری از صبح شروع می شود و با برگزاری شام غریبان در شب پایان می یابد.
در روز عاشورا در حالی که اسبی را بعنوان ذوالجناح آراسته اند در حال سینه زنی، پرچم و کُتل و مانند برخی از نقاط ایران نخل حمل می کنند. پس از روز دهم، برنامه های سینه زنی و سیاه پوش مساجد تمام می شود. طبق سنت در تایلند تنها در روز اربعین مجددا مساجد سیاه پوش شده و مراسم سینه زنی و عزاداری برپا می شود.
علاوه بر این جوانان شیعه تایلندی با نذر آب و چای در بانکوک به جنبش حسین کیست پیوستند .
گوشه ای از مراسم عزاداری ماه محرم در تایلند، سال 2010