غرب در برابر تروریسم در سوریه و عراق اقدام مناسبی نکرد
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی تصریح کرد: حداقل اعتراضی که به غربیها میتوان داشت این است که چرا در برابر شیوع تروریسم در سوریه و اشغال بخشهای مهمی از خاک این کشور و عراق، اقدام مناسبی انجام ندادند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه خبری این شورا ، سیدکمال خرازی در دیدار مدیرکل آکادمی دیپلماتیک فرانسه تاکیدکرد : غربی ها باید به این پرسش پاسخ دهند که اگرحکومت سوریه سرنگون و اوضاع لیبی تکرار می شد،اکنون با چه شرایطی مواجه بودند؟
وی با اشاره به سیاست هایی که رئیس جمهور امریکا در پیش گرفته است گفت: مواضع ترامپ منطبق با عقل و منطق نیست و به همین علت با مخالفت بیشتر رهبران جهان مواجه شده است.
خرازی افزود: وقتی کشوری سیاست غلطی در پیش می گیرد، طبعا بحران های جدیدی هم در سراسر دنیا ایجاد می کند ؛ پول داشتن و قدرت نظامی کافی نیست ؛ عقل هم لازم است.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی با استقبال از توسعه روابط ایران و فرانسه گفت: در عین حال لازم است درباره مسائل راهبردی ، گفتگوهای بیشتری انجام تا تفاهم حاصل شود.
وی درباره پیشنهاد رئیس جمهور فرانسه درباره ایجاد چارچوب جدیدی برای گفتگوهای سیاسی در سوریه اظهار داشت : با توجه به ساز وکار گفتگوهای آستانه و ژنو ، می توان گفت
به اندازه کافی سازوکار برای گفتگو وجود دارد و برای ایجاد سازوکاری جدید باید توجیه منطقی قوی وجود داشته باشد.
خرازی افزود : با این حال از همکاری فرانسه با هر یک از این سازوکارها به ویژه در قالب مذاکرات آستانه استقبال می کنیم زیرا توفیقات خوبی داشته و موجب آرامش نسبی در سوریه شده است.
وی اضافه کرد : با توجه به نفوذ سنتی فرانسه در منطقه غرب آسیا ، از اینکه پاریس از نفوذش برای حل و فصل مسائل سوریه استفاده کند ، استقبال می کنیم.
خرازی ابراز امیدواری کرد : کشورها با حمایت از این روند کمک کنند تا زودتر نتیجه مطلوب در موضوع سوریه حاصل شود.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی با قدردانی از علاقه رئیس جمهور فرانسه به حل و فصل موضوع سوریه از طریق سیاسی به تلاش امریکا برای حذف ایران از روند حل و فصل مسائل سوریه اشاره کرد و افزود : موضع آمریکایی ها خلاف واقعیات منطقه است.
خرازی با رد این نگاه امریکایی ها پرسید : در حالی که ایران نقش عمده ای در منطقه و در مبارزه با تروریست ها دارد چگونه ممکن است در حل و فصل مسائل منطقه ایفای نقش نکند؟
وی تصریح کرد : مخالفت امریکا با حضور ایران در روند حل و فصل مسئله سوریه حاکی از سیاستی توطئه گرانه و خطرناک است، زیرا ایران و روسیه به طور جدی با تروریست ها مبارزه کردند و اگر طرفی مخالف چنین فرآیندی باشد ، نشان می دهد که خواهان مبارزه با تروریسم نیست.
خرازی گفت : کسی نمی تواند منکر نقش مهم ایران در مبارزه با داعش و دیگر گروه های تروریستی در سوریه باشد.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی افزود : مسلما همه بر این باورند که نیازی به لیبی دوم نداریم ؛ این درک صحیح کشور ما و سپس روسیه بود که به کمک حکومت سوریه شتافتند و اجازه ندادند این کشور به لیبی دوم تبدیل شود.
وی با تاکید بر طی شدن فرآیند سیاسی در سوریه و حق تعیین سرنوشت برای مردم این کشور تاکید کرد : اکنون که آرامش نسبی بر سوریه حاکم شده ، امکان شکست تروریست ها بیش از پیش فراهم است و در این فرآیند سیاسی نباید حکومت مرکزی سست شود زیرا در غیر این صورت ، احتمال ایجاد لیبی دوم بیشتر می شود.
خرازی با هوشمندانه خواندن تغییر سیاست قبلی ترکیه در قبال سوریه و پیوستن به مذاکرات آستانه گفت : از پیوستن دیگر کشورها هم به چنین روندی برای مذاکرات استقبال می کنیم.
وی عملیات نیروهای زمینی با پشتیبانی هوایی روسیه را از عوامل شکست تروریست ها در سوریه و عراق دانست و تصریح کرد : ما مظنون هستیم که امریکایی ها واقعا قصد مبارزه جدی با نیروهای تروریستی را داشته باشند زیرا بنا بر اذغان خانم کلینتون، خودشان به شکل گیری داعش کمک کردند.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی همچنین درباره امکان برقراری آتش بس فراگیر در سوریه گفت: تا زمانی که داعش و النصره و دیگر گروه های تروریستی در مناطقی از خاک سوریه باشند ، باید مبارزه برای شکست کامل آنان ادامه یابد و قطعنامه سازمان ملل هم چنین حقی را داده است.
خرازی همچنین با هشدار درباره امکان تجزیه سوریه تاکید کرد: این سبب نگرانی عمده ای برای همه ماست به ویژه که امریکایی ها طرحی برای تجزیه بخش شمال شرقی سوریه دارند. همه کشورها باید با موضوع تجزیه عراق و تجزیه سوریه مخالفت کنند.
مدیرکل آکادمی دیپلماتیک فرانسه هم در این دیدار تصریح کرد : فرانسوی ها می دانند که بدون مشارکت فعال ایران ، راه حلی برای مسائل منطقه میسر نیست.
میشل دوکلو باقی ماندن دولت بشار اسد بر مسند قدرت و نابودی گروه های تروریستی در این کشور را ضروری دانست و افزود : گرچه درک و تفسیرمان از آن چه در گذشته در سوریه روی داده ، متفاوت است اما این اختلاف نباید مانع از همکاری ها در آینده شود.