قرارداد همکاری شهرداری تهران با شرکتی ژاپنی برای کاهش آلایندهها
شرکت کنترل کیفیت هوای شهرداری تهران و سازمان جایکای ژاپن به منظور کاهش آلایندههای هوای پایتخت قرارداد همکاری امضا کردند.
مدیر عامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری ایران و ژاپن در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما گفت: برابر مجوز دولت، شرکت کنترل کیفیت هوای تهران به عنوان طرف ایرانی به منظور عقد قرارداد همکاری بین ایران و ژاپن (شرکت جایکا) در موضوع کاهش آلودگی هوای تهران معرفی شده است. وحید حسینی افزود: به همین منظور امروز برای رسیدن به الگوی ملی کاهش آلودگی هوا تفاهم همکاری به امضا رسید.
وی ادامه داد: شرکت جایکای ژاپن پروژههای متعددی در زمینههای زیست محیطی در ایران اجرا کرده است که به عنوان مثال پروژه احیای دریاچه ارومیه یکی از اقدامات این شرکت است؛ اکنون نیز مقرر شده است در زمینه آلودگی هوای تهران که یک معضل جدی زیست محیطی محسوب میشود همکاری داشته باشیم.
به گفته وی طی دو سال گذشته مذاکرات قراردادی این پروژه صورت گرفته و قرار است در چهار سال آینده کارشناسان و متخصصان ژاپنی به همراه کارشناسان شرکت کنترل هوای تهران و اداره کل محیط زیست استان تهران عوامل مختلف آلودگی هوا اعم از کارخانه ها، خودروها، منابع ثابت و متحرک دیگر را بررسی کنند.
وی با بیان اینکه بیشترین سوالی که اصحاب رسانه از ما میپرسند این است که مقصر اصلی آلودگی هوای تهران کیست؟ گفت: گرچه در این سالها و برابر مطالعات کارشناسی شرکت کنترل و کیفیت هوا توانسته ایم با شناخت عوامل موثر در آلودگی هوا این سوال را به درستی پاسخ دهیم، اما فکر میکنیم تجربه ژاپن در برنامه کاهش آلودگی هوا میتواند در اجرای برنامهها موثر به ما کمک کند و بدین ترتیب این سوال پاسخی دقیقتر مییابد.
حسینی ادامه داد: این قرارداد در زمینه دریافت کمکهای فنی، علمی و تجهیزاتی و آموزشی برای کاهش آلودگی هوای کلانشهر تهران است.
مدیر عامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران ادامه داد: هزینهای که در این قرارداد طرف ژاپنی میپردازد حدود ۷ میلیون دلار است که بصورت بلاعوض است.
حسینی افزود: دولت ژاپن در سطح بین المللی تعهداتی دارد مبنی بر اینکه در زمینه مسائل زیست محیطی و انسانی هزینه کند و عملا دولت ژاپن تعهدات بین المللی خودش را اجرایی کند.
وی گفت: ما در زمینه ذرات معلق تهران اطلاعاتی داریم، اما نیاز داریم این اطلاعات جزئیتر باشد و بیشتر بدانیم.
مدیر عامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران ادامه داد: البته در سالهای اخیر کارشناسان ما کار کردند و میتوانیم به جرات بگوییم دیگر در هوای تهران سرب نداریم و در این قرارداد سعی میکنیم دقیقتر بدانیم.
حسینی تاکید کرد: امیدواریم در چهار سال آینده سیاستهای کلان مبارزه با آلودگی هوا را تهیه و پیاده سازی کنیم.
به گفته مدیر عامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران آموزش نیروهای متخصص دانشگاهی در موضوع کنترل و کاهش آلودگی هوا یکی از اهداف جانبی پروژه است و عملا ظرفیتهای ایران در شناسایی عوامل آلودگی هوا توسعه پیدا خواهد کرد.
وی تاکید کرد: به طور حتم آموختههای این پروژه به سایر شهرهای کشور نیز تعمیم داده خواهد شد.
حسینی در ادامه به عقد قرارداد دیگر ۱۳ میلیون دلاری با جایکا اشاره کرد و گفت: قراردادی نیز بین شهرداری تهران و شرکت جایکا به زودی منعقد میشود که طی آن تجهزات آنالیز آلودگی هوا که در ایران وجود ندارد توسط دولت ژاپن به شهر تهران اهدا خواهد شد.
رئیس دفتر همکاریهای بین المللی ژاپن در ایران (جایکا) نیز در این جلسه گفت: هدف اصلی این پروژه تقویت ظرفیتهای موجود است تا دادههای مطالعه شده ایران به طور دقیقتر شناسایی شود.
کوبایاشی تاکید کرد: هدف نهایی این است که تجربیات موفق در زمینه آلودگی هوا در ایران نیز به اجرا درآید تا با مطالعات صورت گرفته سیاستهای موثری در آلودگی هوا از سوی ایران در نظر گرفته شود؛ معتقدم دولت ایران و مردم قادر هستند مشکل آلودگی هوا را حل کنند و تصور میکنم این پروژه نقطه شروعی برای ارائه راه حلهای موثرتر در کاهش آلودگی هواست.