وی با اشاره به جمعیت ۸ میلیونی مصرف کنندگان دخانیات در کشور افزود: حدودا از هر ۷ ایرانی یک نفر مواد دخانی مصرف میکند.
۹/۲ درصد از جمعیت کشور سالمند هستند
سخنگوی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: در حال حاضر ۷ میلیون نفر یعنی حدود ۹ و ۲ دهم درصد از جمعیت کشور سالمند هستند و پیشبینی میشود تا ۸ سال دیگر این میزان به ۱۰ درصد برسد.
حریرچی افزود: در حال حاضر ترجمه کتاب تعرفهگذاری در حال انجام است و فکر میکنیم موقعیت طلایی از نظر حضور آقایان ایرج فاضل در نظام پزشکی و علی نوبخت حقیقی در مجلس و سعید نمکی در سازمان برنامه و بودجه کشور وجود دارد تا بتوانیم ترجمه این کتاب را سریعتر پیش ببریم.
وی ادامه داد: ما از ابتدا بر این باور بودیم که کتاب تعرفهها باید به طور کامل اجرا شود، اما سازمانهای بیمهگر در زمینه اجرای آن با مشکلاتی مواجه بودند.
سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به اعتراضهای اخیر نسبت به تعرفهها گفت: وزارت بهداشت یکی از اعضای شورای عالی است و تعرفهها در این شورا بررسی میشود، امسال نیز برای دو بار تعرفهها و تغییرات کتاب در شورای عالی بیمه و سازمان مدیریت و برنامه ریزی بررسی و به تصویب دولت رسید، طبق قانون تصویب تعرفهها مراحل خاص خود را دارد و این مراحل انجام شده است و طبق آن هر تغییری میتواند صورت گیرد.
حریرچی افزود: هیچ وزاتخانه و سازمانی به تنهایی نمیتواند تعرفهها را تغییر دهد ضمن آن که از همکاری گروههای پزشکی که در حال خدمترسانی به بیماران هستند تشکر میکنم.
وی با اشاره به موضوع برونسازی کتاب ارزشگذاری نسبی گفت: در این زمینه دیدگاههای متفاوتی وجود دارد برخی کتابهای پزشکی در خصوص تعرفه است، در ایران از زمانی که این کتاب وارد شد برونسازی صورت گرفت و سابقه ۲۰ سالهای هم دارد. برخی کارشناسان معتقدند که باید بدون هیچ تغییری این کتاب اجرا شود به هر حال باید منتظر ماند تا ترجمه انجام و با گروههای مختلف پزشکی نیز در میان گذاشته شود تا ببینیم این کار چه معایب و مزایایی به دنبال خواهد داشت.
سخنگوی وزارت بهداشت در خصوص وضع طرح تحول سلامت در دولت دوازدهم افزود: با توجه به محدودیت منابع و اعتبارات اولویت اصلی حفظ و نهادینهسازی دستاوردهای فعلی طرح تحول است و نمیتوانیم اقدام جدید و پر هزینهای انجام دهیم.
وی عنوان کرد: اولویتهای بعدی ارتقاء ارائه خدمات است که البته از لحاظ کمی این دستاوردها افزایش پیدا میکند و امیدواریم در ادامه اجرای طرح تحول سلامت تعداد تختهای بیمارستانی را نیز افزایش دهیم.
حریرچی درباره ارائه مجوز برای مرکز مراقبت در منزل گفت: در حال حاضر حدود هزار مرکز مراقبت در منزل مجوز اولیه مراقبت گرفته و در حال فعالیت هستند. این مراکز هم کمک مالی به منابع ملی و هم خانوادهها میکنند.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: در برخی موارد، مراحل انتهایی درمان هیچ مشکلی از بیمار حل نمیکند و حتی ضرر هم دارد، وقتی بیمار در بیمارستان بستری است پزشکان و پرستاران مجبورند این مراقبتها انجام دهند.
خبر تکمیل میشود.