تولید محصولات ارگانیک با حمایت از کارخانه ساخت تلههای نوری + فیلم
نخستین کارخانه ساخت تلههای نوری کشور چشم انتظار حمایت مسئولان است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، مدیرعامل کارخانه ساخت تلههای نوری گفت: این کارخانه دومین کارخانه ساخت تلههای نوری بعد از کشور انگلستان است.
فرهاد پورمختار گفت: مافیای سموم کشاورزی و حمایت نکردن سازمانهای مربوط باعث شده تا این کارخانه با بیش از ۴۰ میلیارد تومان سرمایه ورشکسته و ۱۵۰ کارگر این کارخانه بیکار شوند.
وی گفت: تلههای نوری از یک تشت برای آب، الای دی الکترونیکی و صفحهای که شبها روشن میشود ساخته شده و با جذب آفتها، شب پرهها و انواع سوسکهای محصولات کشاورزی و باغی آنها را از بین میبرد.
پورمختار افزود: این تلهها قدرت کنترل ۹۰ درصدی آفات محصولات کشاورزی به ویژه کرم مینوز که آفت اصلی گوجه فرنگی است را دارد.
وی افزود: در طول یک سال زراعی برای هر هکتار باغ یا زمین کشاورزی بیش از ۱۰ لیتر سم با هزینه یک میلیون تومان نیاز است در حالی که قیمت هر تله نوری ۶۰ هزار تومان است و بیش از پنج سال عمر مفید دارد و در هر هکتار باغ یا زمین کشاورزی ۱۰ دستگاه نصب میشوند.
این تولید کننده شیرازی مقرون به صرفه بودن و تولید محصولات ارگانیک را از مزایای استفاده از تلههای نوری دانست و افزود: کشاورزانی که از این دستگاه استفاده کردند رضایت کامل داشتند.
استفاده از سموم کشاورزی در سالهای گذشته برای افزایش تولید محصولات کشاورزی افزایش یافته است وکشاورزان برای مبارزه با انواع بیماریها و آفتهای گیاهی که تولید محصولشان را به خطر میاندازد از انواع سموم استفاده میکنند.
باقیمانده سموم استانداردهایی دارد که اگر رعایت نشود میتواند سلامتی انسان را تهدید کند.
رزمجو معاون دارو و غذای دانشگاه علوم پزشکی شیراز در خصوص استفاده از سموم کشاورزی به ویژه برخی سموم تقلبی موجود در بازار هشدار داد و افزود: این سموم باعث بروز بسیاری از بیماریها بویژه انواع سرطانها میشود.
میرزایی کارشناس آزمایشگاه دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: سموم حتی در بافتهای داخلی برخی میوهها نفوذ میکند که برای مصرف کنندگان خطرناک هستند.
کارخانه ساخت تلههای نوری توان تولید سالانه دو نیم میلیون تله نوری برای پوشش تمام زمینهای باِغی و کشاورزی کشور را دارد و به نظر میرسد با حمایت از این کارخانه میتوان تلههای نوری را جایگزین سموم محصولات کشاورزی کرد.