به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ، این روزها بچه ها بیشتر از همه ذوق خرید دارند و لوازم تحریر رنگارنگ هم در ویترین مغازه ها خودنمایی می کنند.
بازار بزرگ تهران مملو از نوشت افزارهای ایرانی ،خارجی با طرح ها و رنگ های متفاوت است طرح هایی که برای جذب مشتری خودنمایی می کنند.
کودکان بیشتر به دنبال طرحهای قشنگ هستند و خانواده ها نیز به دنبال کیفیت ؛ اما تنها چیزی که این روزها با رفتن و سر زدن به مغازه ها دل تولیدکنندگان را خون می کند نوشت افزارهای خارجی و قاچاق و بی کیفیت است ، نوشت افزار هایی که نه قابل تعویض هستند و نه کیفیت مناسب دارند اما به دلیل قاچاق ارزان تر از تولیدات داخلی عرضه می شوند.
نوشت افزارهای وارداتی نیز که به طور رسمی وارد کشور می شوند از نظر کیفیت با مشابه داخلی ؛ برتری ندارند و تنها تفاوت در قیمت است.
شاید بر این باور باشیم که جنس گران ، کیفیت مناسبی دارد اما هر گرانی با کیفیت همراه نیست ، وقتی از تولیدکنندگان ایرانی سوال می کنیم کیفیت کالاهای ایرانی چه فرقی با مشابه خارجی ان دارند؟ می گویند بسیاری از کالاهای تولید ایرانی به دلیل اینکه نشان های خارجی دارند ، مردم فکر می کنند خارجی هستند اما در اصل تولید داخل هشتند و مردم هنوز تعصبی به کالاهای ایرانی ندارند.
یکی دیگر از تولیدکنندگان نیز می گوید : کالای قاچاق ، قدرت رقابت را از ما
گرفته است و توان رقابت با کالاهای قاچاق ارزان قیمت و بی کیفیت را نداریم.
وی ادامه داد: هزینه تمام شده کالا در کشور هم زیاد است و این عامل هم توان رقابت را از ما گرفته است و با کمتر از نیمی از ظرفیت های خود کار می کنیم.
وقتی به سراغ خریداران نوشت افزار رفتیم ، خریداران تمایل به خرید کالای ایرانی داشتند اما انها نیز از پر شدن کالاهای بی کیفیت چینی در بازار ناراضی هستند و اظهار می کنند و قتی برای خرید نوشت افزار به بازار می رویم ، تمام مغازه پر از کالاهای خارجی بی کیفیت است و کالای مرغوب ، بسیار کم دیده می شود.
یکی دیگر از خریداران نیز می گوید : تمایل به خرید کالای ایرانی دارم اما چون بازار مملو از کالای خارجی است مجبور به خرید کالای خارجی می شوم.
فرزانیان رئیس اتحادیه نوشت افزار هم می گوید: تولیدکنندگان ما توان تولید را دارند و تولیدات داخلی می تواند جوابگوی نیاز کشور باشد اما ورود کالاهای چینی باعث ورشکستگی تولید شده است.
وی ادامه داد: دولت باید به فکر تولیدکنندگان باشد تا توان رقابت را داشته باشند.
گفته می شود 4 هزار میلیارد تومان میزان مصرف سالانه نوشت افزار کشور است و سهم تولیدکنندگان وطنی 30 درصد و نوشت افزار های خارجی 70درصد است.
بر اساس آمار گمرک، در فصل بهار سال جاری بیش از 68 هزار تن مداد تراش و تیغه آن به کشور وارد شده است.
وقتی بازار، تقاضای فراوان داشته باشد باید مراقب عرضه هم بود تا آشفته بازار ایجاد نشود.
سازمانها ، وزارتخانه ها و شرکت های دولتی هم اگر خرید خارجی نوشت افزار را اندکی کاهش دهند چراغ کارخانه های ایرانی به نفع خارجی ها خاموش نخواهد شد.
در نمایشگاههای عرضه نوشت افزار هم می شود به گونه ای مدیریت و نظارت کرد که کالاهای قاچاق حداقل به راحتی عرضه نشود.
گزارش : ناهید خدادادی