ستار محمودی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود : همه سامانه های آب و برق با بالاترین ظرفیت در خدمت مردم قرار گرفت و حالا می توان گفت که از پیک مصرف عبور کردیم.
وی با بیان اینکه تابستان هر سال بیشترین مصرف آب و برق را داریم ، گفت: امسال به دلایلی مانند کمبود بارندگی ها که کمتر از نرمال بود شرایط خاصی به وجود آمد.
محمودی ادامه داد : معدل بارش های سال ابی گذشته 30 میلیمتر و 5 درصد کمتر از سال قبلی بود ضمن آن که نسبت به یک سال نرمال که قبلا حدود 251 میلیمتر بود سال زیر نرمالی را سپری کردیم.
سال آبی از اول مهر آغاز می شود و شهریور پایان می یابد.
وی افزود : از 31 استان 20 استان بارش کمتری داشتند به خصوص در مناطق کویری که نیازمند اعمال مدیریت بیشتر و تمهیدات ویژه ای در بخش های آب شرب شهری و روستایی بودیم.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: برغم اینکه هر سال تعدادی از شهرهای ما دچار تنش آبی می شوند، امسال با آمادگی صنعت آبفای کشور 20 شهر نسبت به پارسال کمتر در تنش آبی قرار گرفتند که تعمیر و نگهداری بموقع تاسیسات قبل از زمان پیک ،
حفر چاه اطراف چاه هایی که دچار کم آبی شده بود ، مدیریت داخل شبکه های آب شهری و سامانه های هوشمند آب شهری و مهم تر از همه همکاری هموطنان بسیار موثر بود.
وی اظهار داشت: درخواست هایی که از مردم برای رعایت مصرف در زمانهای پیک داشتیم به خوبی همراهی شد و تجربه خوبی در مفاهمه خدمتگذاران و مردم بود که بیشترین اثر را در تعادل تامین و مصرف برجای گذاشت.
عبور از بحران کمبود برق دیگر بخش سخنان سرپرست وزیر نیرو بود که از ثبت
رکورد مصرف برق در مرداد امسال هم گفت.
محمودی با بیان اینکه امسال جزو معدود سال هایی بود که 98 درصد سامانه های برق کشور در حدود 3 ماه زیربار بود ، گفت: نیروگاه های ما با 98 درصد آمادگی، کار کردند و در معرض ریسک بزرگتری قرار داشتند، سامانه های دیسپچینگ یا کنترل مرکزی برق حدنصاب جدید برجای گذاشتند و با هزاران داده و دهها هزار فرمان و هماهنگی موفق شدند پهنه کشور را هوشمندانه مدیریت کنند و زیر بار قرار دهند.
محمودی تصریح کرد: برای عبور از فصل پرمصرف بیش از 3 هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق اضافه شد و نزدیک به 2 هزار مگاوات هم در مصرف مدیریت کردیم.
بخشی از آن با همکاری مصرف کنندگان صنایع بزرگ و مشترکان خاص به دست آمد که در قبال مشوق هایی که دریافت کردند کمک شد در مجموع بتوانیم پیک 55 هزار و 400 مگاواتی مصرف برق را در هشتم مرداد امسال پشت سر بگذاریم.
وی با اشاره به اینکه پس از عبور پیک مصرف تابستان حدود 1500 مگاوات از ظرفیت نیروگاهی کشور از مدار تولید خارج شده است تا وارد مرحله تعمیرات شود ،گفت: تا اردیبهشت سال آینده ظرفیت 88 هزار مگاوات نیروگاه برق را وارد مرحله تعمیرات می کنیم چون برخی نیروگاه های ما در طول سال بیش از یک بار به دلایل شرایط نیاز به تعمیرات دارد.
سرپرست وزارت نیرو در عبور از پیک مصرف برق به نقش مردم اشاره کرد و گفت : همکاری ارزشمند مردم اهمیت ویژه ای داشت و در آن هنگام که نگران کمبود بودیم مصرف را مدیریت کردند تا به سلامت از دوره اوج مصرف عبور کنیم.