بایدها و نبایدهای انتخاب یک کوله پشتی مناسب برای دانش آموزان
عضو هیأت مدیره انجمن فیزیوتراپی ایران گفت: انتخاب کوله پشتی مناسب از بروز عوارض اسکلتی - حرکتی در بزرگسالان جلوگیری میکند.
پرهام پارسا نژاد در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود: کوله پشتی مناسب برای مدرسه به همراه محتویاتش باید تنها ۱۰ تا ۱۵ درصد وزن بدن دانش آموز باشد.
وی گفت: همچنین کوله پشتی استاندارد نباید بیش از دو سوم مساحت پشت دانش آموز را در بر گیرد و از بندهای با بیش از عرض ۵ سانتی متر تشکیل شود تا فشار بیش از حد به ناحیه شانه دانش آموز وارد نشود.
عضو هیأت مدیره انجمن فیزیوتراپی با اشاره به اینکه علاوه بر بندهای دو طرف کوله پشتی استاندارد باید دارای بند کمری باشد افزود: بند کمری ضمن نگه داشتن کوله پشتی در جای خود به تعادل دانش آموز کمک میکند.
پارسا نژاد گفت: کوله پشتی استاندارد دارای شکی ذوزنقهای است که در بین شانه باریک و در ناحیه کمری پهن میشود و به نوعی متناسب با ستوان فقرات فرد، ساخته شده است همچنین داشتن فضاهای جداگانه و مجزا در داخل کوله پشتی به نگه داری محتویات آن درجای خود و وارد نیامدن فشار جانبی به دانش آموزان کمک میکند.
این فیزیوتراپیست با اشاره به عوارض جبران ناپذیر استفاده طولانی مدت از کوله پشتیهای نامناسب برای دانش آموزان گفت: کوله پشتی نامناسب که وزن بالایی دارد هنگام راه رفتن دانش آموز را به سمت عقب میکشد که فرد برای جبران این مشکل به صورت ناخودآگاه مجبور به خم کردن شانه و گردن خود میشود و با توجه به اینکه دانش آموزان در سن رشد هستند به افزایش قطر پشت و قوز کردن و انحراف جانبی ستون فقرات میانجامد.
پارسا نژاد افزود: همچنین با توجه بر استفاده مداوم در طول سال تحصیلی از یک کوله پشتی غیر استاندارد خستگی مفرط و درد ستون فقرات به همراه دارد که در روند یادگیری دانش آموز نیز تأثیر منفی میگذارد.
وی در پایان در خصوص جنس کوله پشتی نیز گفت: بهتر است کوله پشتی جنسی پارچهای و نخی داشته باشد که منافذ هوا در آن تهویه شده و از عرق کردن بیش از حد پشت دانش آموز جلوگیری کند ضمن اینکه دانش آموزان به هیچ وجه کوله پشتی خود را یک طرفه استفاده نکنند بلکه از هر دوبند شانهای آن استفاده شود تا به ستوان فقرات آسیبی نرسد.