پخش زنده
امروز: -
دیدارهای رئیس جمهوری ایران در حاشیه اجلاس سازمان ملل با مقامات کشورهای مختلف جهان تحت الشعاع برجام قرار دارد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ همراه با رئیس جمهور در نیویورک
دیدارها و برنامه های روز سه شنبه رئیس جمهور کشورمان
دیدارها و برنامه های روز دوشنبه رئیس جمهور کشورمان
آقای روحانی در دیدار با رئیس جمهور اتریش گفت: تهران از توسعه روزافزون روابط با کشورهای اتحادیه اروپا از جمله اتریش استقبال می کند. اتحادیه اروپا تلاش و نقشآفرینی در زمینه برجام را همسو با منافع خود و شرکتهای اروپایی افزایش دهد؛ هرگونه تغییر در مرزهای جغرافیایی کشورهای منطقه خطرناک است.
دیدار با نخست وزیر سوئد
آقای روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران در دیدار نخست وزیر سوئد، با بیان اینکه فصل نوینی در روابط تهران – استکهلم گشوده شده است، تصریح کرد: دولت دوازدهم نیز از سرمایه گذاران و کارآفرینان سوئدی برای حضور و مشارکت فعال در بازار ایران استقبال و حمایت می کند.
آقای روحانی همچنین فشار بر دولت میانمار برای توقف نسل کشی و اعمال خشونت علیه مسلمانان ضروری خواند.
در این دیدار نخست وزیر سوئدهم تاکید کرد هیچ محدودیتی برای توسعه همکاری های اقتصادی میان دو کشور وجود ندارد. وی وضع مسلمانان میانمار را هم یک تراژدی دانست. استفان لوون همچنین بر تقویت برجام تاکید کرد.
برنامه های روز دوشنبه رئیس جمهور در سازمان ملل
حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان در مصاحبه با شبکه سی ان ان در ارتباط با واکنش ایران در زمان برون رفت احتمالی آمریکا از توافق هسته ای گفت: خروج از چنین توافقی هزینه زیادی را برای آمریکا در بر خواهد داشت و من معتقد نیستم که آمریکایی ها خواستار پرداخت چنین هزینه ای باشند، آنهم برای چیزی که انجام آن برای آنها بیهوده خواهد بود. این امر نه تنها سودی برای آمریکا ندارد بلکه در آن واحد باعث خواهد شد تا بی اعتمادی در ارتباط با آمریکا در جهان شکل بگیرد و تقویت شود.
کریستین امان پور، با انتشار بخش هایی از مصاحبه روحانی با سی ان ان، گفت روحانی به وی اعلام کرده است که در حال حاضر واشنگتن درگیر مساله کره شمالی است و در صورتی که آمریکا از توافق با ایران خارج شود چه تضمینی می تواند به کره شمالی بدهد که بتواند به امید رسیدن به توافقی با آمریکا باقی بماند.
رئیس جمهور ایران در ادامه مصاحبه با شبکه خبری سی ان ان در نیویورک گفت: «آن چیزی که از تجربه توافق با ایران بدست آمده است،تجربه خوبی است که می توان از آن در جاهای دیگر هم بهره برد. اما لطفا این مساله را هم در نظر داشته باشید که اگر آمریکا بخواهد از توافق هسته ای بیرون بیاید، چرا کره شمالی باید وقت خود را تلف کند و پشت میز مذاکره با آمریکا بنشیند؟ زیرا آنها نیز ممکن است این فکر را بکنند که پس از سال ها مذاکره و رسیدن به توافقی بالقوه در این زمینه، امکان دارد که رئیس جمهور بعدی بخواهد از تمامی دستاوردهای سیاسی بدست آمده خارج شود.
اوو مورالس رئیس جمهور بولیوی با حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان در نیویورک دیدار کرد.
آقای روحانی در این دیدار همکاری کشورهای مستقل را برای دستیابی به اهداف مشترک ضروری دانست و با تاکید بر علاقه مندی تهران برای گسترش و تقویت همکاری با کشورهای آمریکای لاتین و از جمله بولیوی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران از توسعه روابط با کشورهای منطقه آمریکای لاتین در همه عرصه ها استقبال می کند و این کشورها می توانند روی دوستی و همکاری ایران حساب کنند.
وی در دیدار "اوو مورالس " که در حاشیه نشست سران کشورهای عضو مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک انجام شد، گفت: برای توسعه و تقویت همه جانبه همکاری های تهران و بولیوی هیچ محدودیتی وجود ندارد و تقویت این روابط در راستای علاقه و منافع دو ملت است.
رییس جمهور در این دیدار که در هتل محل اقامت ایشان در نیویورک انجام شد، روابط ایران و بولیوی را صمیمانه و رو به توسعه خواند و تاکید کرد اراده ما تقویت روز به روز روابط دو کشور در همه عرصه ها است و شرکتهای بزرگ ایرانی برای صدور خدمات فنی و مهندسی و گسترش فعالیتهای خود در بولیوی برای پیشبرد طرح های توسعه ای این کشور، آمادگی دارند.
دکتر روحانی با تاکید بر ضرورت تقویت همکاری های بانکی میان ایران و بولیوی گفت: تلاش ما باید توسعه روابط در همه زمینه ها باشد و روابط بانکی زیر بنای ان محسوب می شود.
رییس جمهور با ابراز امیدواری از برگزاری سریعتر چهارمین کمیسیون مشترک همکاری اقتصادی ایران و بولیوی برای بررسی طرح های همکاری دو کشور گفت: ایران و بولیوی به عنوان دو کشور با ذخایر عظیم گازی در خاورمیانه و آمریکای لاتین می توانند همکاری های خود را در این عرصه نیز گسترش دهند.
وی اظهار داشت: ایران از یکسو در بخش کشف ، استخراج و پالایشگاه های شیرین کننده گاز و از سوی دیگر در بخش صنایع پایین دستی همانند پتروشیمی پیشرفت ها و دستاوردهای ارزشمندی کسب کرده است که در همه این عرصه ها ، متخصصان ایرانی آماده کمک به بولیوی و اجرای طرح های توسعه ای در این کشور هستند.
رییس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مواضع مشترک ایران و بولیوی در برابر استکبار گفت: آمریکایی ها هر روز طرح و نقشه جدیدی علیه کشورهای در حال رشد طراحی می کنند که البته همواره نیز با شکست مواجه می شوند. در منطقه ما باوجودی که می خواستند از تروریسم استفاده ابزاری کنند اما ملت های منطقه بویژه ملتهای عراق و سوریه ، در حال شکست تروریزم هستند و عمر تروریست ها در حال پایان است.
دکتر روحانی با بیان اینکه آمریکایی ها در 39 سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، هر روز توطئه ای علیه ما طراحی کرده اند اما هیچ وقت هم موفق نشده اند گفت: قدرت اصلی ایران اسلامی ، مردم ما هستند و وقتی ملتی متحد بوده و به رهبران خود اعتماد داشته باشد، هیچ قدرتی قادر به شکست آن کشور نیست.
رییس جمهور اظهارداشت: آنها هر روز توطئه می کنند و ما هم باید هر روز روابط خود را مستحکم تر سازیم و امیدوارم اوضاعی که امروز در خاورمیانه و آمریکای لاتین شاهد ان هستیم، هر چه زودتر پشت سر گذاشته شود.
دکتر روحانی با بیان اینکه آمریکایی ها به هیچیک از تعهدات بین المللی خود متعهد نیستند، گفت: امروز شاهدید که آمریکایی ها قراردادهای خود با کوبا و دیگر کشورها را یکی پس از دیگری زیر پا می گذارند و درباره توافق هسته ای نیز به دنبال بهانه تراشی هستند و دنیا اکنون آنچه را که ایران پیوسته تکرار می کرد که آمریکا قابل اعتماد نیست، شاهد است.
رییس جمهور بولیوی نیز در این دیدار از ایران به عنوان یک کشور دوست نام برد و تاکید کرد: بولیوی مصمم به توسعه و تعمیق همکاری های خود با جمهوری اسلامی ایران در همه عرصه ها است.
اوو مورالس با تکرار دعوت خود از دکتر روحانی برای شرکت در اجلاس سران کشورهای تولید کننده گاز در کشورش گفت: حضور شما در اجلاس اوپک گازی، حاوی این پیام بسیار مهم خواهد بود که دوستان مستقل در کنار هم هستند و نیز نشانگر تقویت همکاری های تنگاتنک ایران و بولیوی است.
وی همچنین با قدردانی از فعالیت و دستاوردهای شرکتهای ایرانی در بولیوی اظهارداشت: ما از حضور و فعالیت شرکتهای ایرانی برای کمک به توسعه صنایع پتروشیمی و پایین دستی استقبال می کنیم.
رییس جمهور بولیوی همچنین به تشریح سیاستهای خصمانه آمریکا در جهان بویژه در آمریکای لاتین پرداخت و با بیان اینکه استکبار به دنبال جدایی ملت های همسو است ، گفت: کشورهای مستقل جهان در شرایط کنونی جهان باید پیش از پیش به یکدیگر نزدیک شوند