به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ آرش انیسیان افزود : بر اساس شاخص های توسعه پایدار سازمان ملل متحد و بهداشت جهانی بعد از فقر و گرسنگی شاخص های آموزش و سلامت در رده های سوم و چهارم شاخص ها اصلی توسعه پایدار قرار گرفته اند.
در جریان برگزاری اجلاس یک روزه اتاق های بازرگانی آسیا و اقیانوسیه CACCI در سیدنی استرالیا و در نشست تخصصی که با موضوع «آموزش و سلامت در آسیا» برگزار شد، آرش انیسیان یکی از اعضا هیات نمایندگان اتاق ایران سخنرانی کرد و از اهمیت آموزش و توجه به سلامت در دنیای امروز گفت.
وی در سخنرانی خود که با عنوان «روند تغیرات و توسعه سلامت در سال های اخیر در منطقه آسیا و اقیانوسیه» ایراد شد، گفت: «تعریف سلامت از دیدگاه سازمان بهداشت جهانی به معنی رفاه کامل جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی افراد است و این به معنای لزوم توجه همه جانبه به مقوله سلامت است.
انیسیان اظهار داشت : در سال های اخیر منطقه آسیا و اقیانوسیه شاهد ارتقای چشمگیر در شاخص های سلامت را تجربه کرده که بطور مثال می توان به افزایش امید به زندگی از 66سال در سال 1990 به 74 سال در سال 2015 اشاره کرد.
رییس شورای سلامت و آموزش کنفدراسیون اتاق های بازرگانی آسیا و اقیانوسیه در ادامه با بیان اینکه میزان بودجه بخش سلامت از تولید ناخالص کشورهای آسیا و اقیانوسیه در سال با 250 در صد رشد طی 20 سال گذشته در سال 2015 بطور متوسط به حدود 4 درصد تولید ناخالص ملی این منطقه رسیده است، سهم هزینه های این بخش را 11 درصد برآورد کرد و گفت: با افزایش این هزینه میزان مصرف داروهای ژنریک در مدت سه سال با 5 در صد افزایش از 58 درصد در سال 2012 به 63 درصد در سال 2015 رسیده است.
همچنین سایر شاخص ها هم نشان می دهد که با افزایش درآمد و رفاه اقتصادی، حدود 50 درصد مردم این منطقه در طبقه متوسط جامعه قرار گرفته اند و به خریداران جدی کالاها و خدمات سلامت تبدیل شده اند.
وی با اشاره به اینکه میانگین سنی جمعیت آسیا رو به افزایش است، به روند تغییرات سلامت در محورهای مصرف کنندگان کالاها و خدمات حوزه سلامت، ارائه دهندگان خدمات حوزه سلامت و خریداران عمده این خدمات، توسعه تجهیزات تکنولوژی و فن آوری اطلاعات در حوزه سلامت تحقیق و توسعه و در نهایت بحث اقتصاد و بازرگانی حوزه سلامت، استارت آپ ها و مدل جدید کسب و کار حوزه سلامت را بررسی قرار داد.
عضو هیات نمایندگان اتاق ایران ر حوزه مصرف کنندگان مهم ترین نکته را افزایش میانگین سنی نیروی کار حوزه صنعت و خدمات دانست و گفت:« در شرایطی که منطقه آسیا در دهه های گذشته شاهد حضور نیروی کار ارزان و کم هزینه بود حالا با کاهش رشد جمعیت، و کاهش ورود نیروی کار جدید با افزایش سن نیروی کار و در نتیجه افزایش هزینه های سلامت آنها هستیم که این به این معنی افرایش بهای تمام شده خدمات و کالاها برای کارفرمایان است.
به گفته او همچنین افزایش درآمد مردم در این منطقه باعث افزایش تقاضای خدمات سلامت شده است تاجایی که انتظارات بیشتری را از نظام سلامت و کارفرمایانشان دارند.
انیسیان که معاون آموزشی انجمن خدمات گردشگری سلامت ایران نیز هست در ادامه گفت : سال های گذشته روند تقاضای خدمات سلامت به سمت خدمات جدید یا خدماتی که قبلا کمتر به آن ها توجه می شد سوق پیدا کرده است مانند طب سنتی چین، هند، ایران، فنگ شویی ژاپنی، چشمه های آب گرم، هومیوپاتی و طب جایگزین و...
وی با اشاره به رشد تقاضا در حوزه گردشگری سلامت گفت: «توسعه ارتباطات باعث شده است که با توجه به شاخص های قیمت، کیفیت و دسترسی؛ مردم آسیا و اقیانوسیه برای گرفتن خدمات سلامت منطقه و کشور مقصد را برای گرفتن خدمات سلامت خودشان انتخاب می کنند و این امر طَی ده سال گذشته موجب رشد 300 درصدی گردشگری سلامت در آسیا گردیده است. وی افزود: در سال های گذشته تحقیق و توسعه در حوزه سلامت به سمت دانش کاربردی سازی دانش روز و همین طور به سمت قابل مدیریت کردن نیازها و شرایط حوزه سلامت در ناحیه آسیا و اقیانوسیه توسعه پیدا کرده و سازمان همکاری های شرق آسیا «آ س آن» در این زمینه کارهای بسیار زیادی انجام داده است.»
این فعال بخش خصوصی ایران در بخش بعدی صحبت هایش به تحقیقات انجام شده در حوزه دارو در سال های گذشته پرداخت و گفت: «در زمینه تحقیقات دارو تلاش بر این بوده است که در منطقه آسیا و اقیانوسیه صنعت داروسازی بومی سازی شوند و برندهای دارویی منطقه آسیا و اقیانوسیه مثل برندهای تجهیزات پزشکی که قبلا بازار خودشان را پیدا کرده بودند، توسعه یابند.
همچنین فن آوری داوسازی به سمت تولید داروهایی با سلول های هدف مشخص می روند؛ تا ضمن افزایش تاثیر درمانی، از عوارض جانبی آنها بکاهند. در این خصوص شرکت های هندی، ژاپنی، استرالیایی پیشرو بوده اند.»
آرش انیسیان در بخش دیگری از صحبت های خود به پیشرفت های تکنولوژی و کاربرد آن ها در حوزه سلامت پرداخت و گفت: تلفن های همراه هوشمند و تکنولوژی هوشمندسازی همه حوزهای زندگی امروز انسان را تغییر داده است و کشورهای آسیا و اقیانوسیه با توجه به اینکه در بسیاری از موارد پیشرو بوده اند و در تولید نرم افزارهای مختلف توانسته اند پیشرفت های چشمگیری را به دست بیاورند و گام های موثری در مدیریت هوشمند فن آوری اطلاعات سلامت بردارند.
تحلیل و استفاده بهینه از این اطلاعات می تواند در تصمیم گیری آینده دولت ها و توسعه کسب و کإرهای جدید در این حوزه بسیار مفید و موثر باشد. استفاده از «سلامت موبایل» توانسته است خدمات سلامت را به دورترین نقاط آسیا و محروم ترین نقاط برساند و از این بابت ما توانسته ایم در حوزه آسیا و اقیانوسیه موفق های چشم گیری برای ارتقاء سطح سلامت، شاهد باشیم.
وی در ادامه به گسترش استارت آپ ها و شرکت های دانش بنیان در حوزه سلامت اشاره کرد و گفت : با توسعه دنیای تکنولوژی، کسب و کارها و استارت آپ های جدیدی در حوزه سلامت رشد کرده اند که در در حوزه فروش کالای سلامت محور مانند دارو، مکمل های دارویی و غذایی، غذاهای ارگانیک، موبایل سازی خدمات سلامت و... بر مبنای تقاضای مشتریان و همین طور در زمینه استفاده بهینه از اطلاعات سلامت فعالیت می کنند.
این فعال حوزه سلامت در ادامه با اشاره به اینکه نسل جدید بیشتر تمایل دارند از طریق تکنولوژی، اطلاعات و دانش را کسب کنند، بیان کرد: این نسل به تصاویر بیش از متن توجه می کنند و برای رشد و تربیت آنها برای آینده قاره آسیا و جهان، باید از روش های آموزشی متناسب با شرایط روز بیشتر بهره جست تا نسلی ماهرتر، هوشمندتر و کارا تر داشته باشیم.»
وی با اشاره نقش آموزش در توسعه پایدار، توجه به آموزش های مهارتی و حرفه ای و نقش آموزش های علمی - کاربردی در تجاری سازی دانش را در مراکز آموزشی آکادمیک و فنی - حرفه ای منطقه آسیا و اقیانوسیه به ویژه استرالیا را ستود.
او همچنین با بیان اینکه بیش از 50 درصد از استفاده کنندگان از اینترنت در دنیا در منطقه آسیا و اقیانوسیه زندگی می کنند، و کسب و کارهای متعددی که با توسعه خدمات اینترنت جای خود را در اقتصاد منطقه تثبیت می کنند گفت: «نیاز به توجه ویژه به آموزش در حوزه تکنولوژی و آموزش کاربردی برمبنای فن آوری اطلاعات به طور جدی احساس می شود. یکی از مهمترین چالش هایی فن آوری اطلاعات که ما در حوزه آموزش داریم و روند آموزش را در سال های گذشته تحت تاثیر قرار داده نیازهای جدید آموزشی بر مبنای تغییرات تکنولوژی اطلاعات است؛ باید به صورت جدی ما آموزش های مداوم را برای گروه های سنی مختلف و برای تغییر، سازگاری، توسعه و بهره وری مشاغل مختلف بر اساس فن آوری اطلاعات و ارتباطات برنامه ریزی کنیم. قطعا در این زمینه نیاز به تدوین دوره های آموزشی جدیدی برمبنای روش های جدید احساس می شود، آموزش های آزاد در طول سال های گذشته یکی از روش های موثری بوده که توسعه پیدا کرده است و در سال های آینده باید تمرکز جدی بر آموزش های آزاد مبتنی بر مشاغل جدید و سازگارسازی مشاغل سنتی با شرایط جدید طراحی و ارائه شود؛ ما دنیای پر تحرک و متغیری داریم و باید برای دنیای جدید آماده باشیم.»