خوانساری در نشست مشترک فعالان بخش خصوصی؛
جذب سرمایه گذاری نیازمند اصلاح ساختار مالی
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران: اصلاح ساختار مالی، رفع موانع بانکی و ارتقای رتبه ایران در شاخص های اقتصادی می تواند در جذب و افزایش سرمایه گذاری و تامین مالی موثر باشد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، مسعود خوانساری در نشست مشترک فعالان بخش خصوصی و نمایندگان موسسه پرایس پاترهاوس کوپرز، با بیان اینکه اصلاح ساختار اقتصاد ایران را با همکاری موسسه (PwC) آغاز خواهیم کرد، افزود: بعد از برجام، شرایط سیاسی کشور بهبود پیدا کرده و سرمایه گذاران خارجی، علاقه مند به حضور در اقتصاد ایران هستند، اما متاسفانه در حد انتظار، از این موقعیت استفاده نشد.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران افزود: بعد از برجام، بانکها با توجه به فشاری که در مدت تحریم ها متحمل شدند، نتوانستند به خوبی با خارجیها رابطه برقرار کنند؛ همچنین مشکلات داخلی موجود در این مدت حل و فصل نشد؛ این در حالی است که طی 12 سال گذشته که ایران در تحریم بود، بانک ها نتوانستند خود را با مقررات بین المللی تطبیق دهند؛ به همین دلایل بنگاهها در کشور نیز، ارتباط قوی با بنگاههای خارجی برقرار نکردند.
وی تصریح کرد: در دو سال گذشته، اتاق تهران دفتر جذب سرمایه گذاری خارجی تاسیس کرد و کارهای خوبی صورت گرفت و در این دفتر سعی کردیم مقررات و قوانینی را که در کشور برای خارجی ها دست و پا گیر است شناسایی کنیم.
خوانساری افزود: از سوی دیگر تلاش کردیم با شناسایی ظرفیت های داخلی و معرفی بسته های آماده سرمایه گذاری، برای جذب خارجی ها اقدام کنیم.
خوانساری افزود: مشکلات دیگری که وجود دارد رتبه کشور در شاخص های بین المللی است، به همین ترتیب اتاق بازرگانی از موسسه فریزر برای تبیین راهکارها ارتقای رتبه اقتصاد آزاد دعوت کرد و این موسسه راه حل هایی را مطرح کرد که باید به اصلاح آن پرداخت.
وی گفت: بانک مرکزی نیز در تلاش است اصلاحاتی انجام دهد. اولین قدم برای اصلاحات ، نرخ سود سپرده ها بود که امیدواریم ادامه پیدا کند. بنگاه های کشور باید رابطه خوبی را با خارجی ها برقرار کنند و برای جذب سرمایه گذارهای خارجی باید بنگاه ها در حسابداری مالی، استانداردهای بین المللی را رعایت کنند. موسسه پرایس پاترهاوس کوپرز می تواند برای تطبیق اصلاح ساختار کشور به ما کمک کند.
همچنین پرویز عقیلی مدیرعامل بانک خاورمیانه در این همایش گفت: اگرچه در نظام بانکی ما به مقررات داخلی به علت وجود بخشنامه های بانک مرکزی و قانون عملیات بانکی بدون ربا مسلط هستیم اما در حوزه قوانین بین المللی بانکی مسلط نبوده و نیستیم.
باید شرایط رقابتی را در اقتصاد ایجاد کنیم
استادیار اقتصاد دانشگاه علامه گفت : مثلث نجات اقتصاد ایران شامل کاهش فساد و قاچاق، ساماندهی مشکلات بانکها و رقابتی کردن اقتصاد است.
محمدمهدی بهکیش در نشست مشترک فعالان بخش خصوصی و نمایندگان موسسه پرایس پاترهاوس کوپرز در اتاق بازرگانی تهران گفت : ایران سالهای سخت تحریم را سپری کرد و البته متاثر اصلی ان نیز بنگاه های اقتصادی بودند؛ این در حالی است که در دوران انقلاب، درآمد سرانه ایران، کره جنوبی و ترکیه در یک حد و اندازه قرار داشت، اما بعد از گذشت 40 سال، کره جنوبی و ترکیه در وضع بهتری قرار گرفت و درآمد سرانه ایران تغییری نکرده است.
استادیار اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی افزود : در مورد قاچاق نیز با کمک یکی از دانشگاهها و البته اتاق بازرگانی تهران، پروژه ای شروع شده است که یکسال دیگرمی تواند بنگاهها را رتبه بندی و وضعیت فساد آنها را مشخص کند.
وی تصریح کرد: مدل این طرح با محوریت اتاق بازرگانی تهران، در حال تهیه است و تمام چربی هایی که در سیستم تعبیه شده، باید خارج شود تا اقتصاد رقابتی شود، در این صورت میتوان کالاهای صادراتی تولید کرد و در سطح بین المللی، وارد رقابت شد.
بهکیش اظهار داشت : رشد اقتصادی هم نتیجه افزایش صادرات، افزایش فروش کالا و افزایش خریدهای دولتی است و اکنون مصرف ما به سال 81 بازگشته و بسیار کم شده
و خریدهای دولتی نیز به سال 86 برگشته و ضمن اینکه سرمایه گذاری و صادرات نیز به شدت کاهش یافته است.
وی اظهار داشت: نباید منتظر باشیم که دولت تنها وارد عمل شود، بلکه تک تک افراد وارد عمل شوند و بنگاهداران چربیهای رانت را از سیستم خود خارج کنند. در این حالت اقتصاد رقابتی میشود، قیمت گذاری هم باید برداشته شود تا هزینه ها کاهش یابد، مقررات دست و پاگیر هم باید اصلاح شود؛ اتاق های بازرگانی نیز باید کمک کنند.
بهکیش ادامه داد : برخی از تعرفه ها اکنون 100 درصد است و این تعرفه یعنی اینکه ما نمی خواهیم با دنیا تجارت کنیم و باید این موارد هم ساماندهی شود.