تاکید تیلرسون بر راه حل صلح آمیز بحران کره با نیم نگاهی به گزینه نظامی
وزیر امورخارجه آمریکا گفت اگر تلاشهای دیپلماتیک برای بحران کره شمالی شکست بخورد گزینه نظامی تنها گزینه است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ وزیر امور خارجه آمریکا در گفتگو با شبکه تلویزیونی سی بی اس نیوز آمریکا ضمن تاکید بر راه حل صلح آمیز برای بحران کره شمالی گفت اگر تلاش های دیپلماتیک آمریکا شکست بخورد گزینه نظامی تنها گزینه ای است که باقی می ماند.
رکس تیلرسون در ادامه گفت: درک این نکته مهم است که سیاست آمریکا در قبال کره شمالی این است که مالکیت سلاح هسته ای در کره شمالی و توانایی پرتاب چنین تسلیحاتی از این کشور سلب شود. راهبرد ما دنبال کردن پویش اعمال فشار مسالمت آمیز به کره شمالی است که البته همراه با چهار « نه» می باشد. این چهار نه شامل موارد ذیل می شود: ما به دنبال تغییر رژیم نیستیم، ما به دنبال فروپاشی رژیم نیستیم، ما به دنبال اتحاد مجدد سریع در شبه جزیره کره نیستیم، ما به دنبال هیچ دلیلی برای اعزام نیرو به شمال منطقه غیرنظامی شده در مرز دو کره نیستیم.
وی افزود: از این رو پویش مسالمت آمیز اعمال فشار به کره شمالی و تشکیل بزرگترین ائتلاف بین المللی برای ارسال پیام به کره شمالی ؛ روسیه و چین که همسایگان کره شمالی هستند؛ ادامه دارد تا بدانند که سیاست بقیه کشورهای جهان چیست. ما شدید ترین تحریم ها را علیه کره شمالی اعمال کردیم.
رکس تیلرسون ادامه داد اگر تلاش های دیپلماتیک آمریکا شکست بخورد گزینه نظامی تنها گزینه ای است که باقی خواهد ماند اما تصریح می کنم که ما به دنبال راه حل صلح آمیز هستیم.
همکاری ما با توافقنامه تغییرات آب وهوایی پاریس منوط به تامین منافع آمریکاست
رکس تیلرسون در گفتگو با شبکه تلویزیونی سی بی اس نیوز آمریکا به پرسش های متعدد از جمله طوفان ایرما ، توافقنامه تغییرات آب و هوایی پاریس و سایر موضوعات پاسخ داد.
وی درباره موضع دولت ترامپ در قبال توافقنامه تغییرات آب و هوایی پاریس گفت: اگر به یاد داشته باشید رئیس جمهور گفت که ما تمایل داریم تا با شرکای عضو توافقنامه تغییرات آب و هوایی همکاری داشته باشیم البته منوط به اینکه شروطی در توافقنامه باشد که منصفانه و به نفع آمریکا باشد و منافع اقتصادی آمریکا را در نظر بگیرد.
آمریکا درحال بررسی بستن سفارت خود در پایتخت کوبا است
رکس تیلرسون وزیر امور خارجه آمریکا گفت آمریکا درحال بررسی بستن سفارت خود در هاوانا (پایتخت کوبا) در واکنش به حمله صوتی ادعا شده علیه پرسنل آمریکایی در کوبا است.
تیلرسون افزود : با توجه به آسیبی که به برخی افراد وارد شده، این مسئله بسیار جدی است. به همین علت ما درحال بررسی بستن سفارت خودمان در هاوانا هستیم.
پنج سناتور جمهوریخواه آمریکا روز جمعه از دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور خواستند با اخراج دیپلمات های کوبایی و بستن احتمالی سفارت آمریکا در هاوانا، به حملاتی که اواخر سال 2016 آغاز شد واکنش نشان دهد.
وزارت امور خارجه آمریکا ماه اوت اعلام کرد آمریکایی های مرتبط با سفارت آمریکا در هاوانا به علت حوادثی از جمله امواج صوتی دچار مشکلات جسمی از جمله از دست دادن موقت شنوایی و حافظه شده اند. پنج کانادایی نیز تحت تاثیر این حملات قرار گرفته اند.
کوبا، آمریکا و کانادا تحقیقاتی درباره این حملات انجام داده اند اما هنوز نتیجه ای درمورد چگونگی انجام شدن این حملات و اینکه چه کسی مسئول آن بوده ، به دست نیامده است.
کوبا دست داشتن در این حملات را رد کرده است. وزارت امور خارجه آمریکا نیز هاوانا را عامل این حملات اعلام نکرده است اما ماه مه از دو دیپلمات کوبایی خواست واشنگتن را ترک کنند.