به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه؛ اسدالله رازانی استاندار کرمانشاه ظهر امروز در نهمین نشست شورای اشتغال و سرمایه گذاری استان اظهار داشت: با تدبیر مدیریت ارشد استان یک کمیسیون تخصصی اقتصادی تشکیل شده است که در این کمیسیون تلاش میشود طرحها و برنامه هایی که در کارگروه اشتغال مطرح میشوند در ادامه منجر به اشتغال زایی بیشتر برای جوانان کرمانشاهی شوند. استاندار کرمانشاه افزود: یکی از ایدههای خوب مطرح شده در این کمیسیون توجه به ویژگیها و پتانسیلهای هر شهرستان در زمینه اشتغال زایی است.
این مقام عالی استان عنوان کرد: هر کدام از مناطق استان دارای پتانسیل ها، استعدادها و ویژگیهای خاص خود هستند به عنوان نمونه برخی شهرستانها دارای پتانسیلهای خوبی در زمینه فرش بافی، تولید عسل، گلیم بافی، تولید ابزار آلات موسیقی، چاقوسازی و ... میباشند.
وی ادامه داد: در این راستا باید با توجه به پتانسیلهای هر شهرستان، یک یا چند رسته اشتغال زا تعریف شود و از توسعه آنها با جدیت حمایت کرد.
رازانی تاکید کرد: برنامههای هر شهرستان باید محوریت اشتغال و با توجه به ویژگیهای و استعدادها هر منطقه تدوین شود.
استاندار کرمانشاه اظهار داشت: اولویت اصلی استان اشتغال است و اعتبارات شهرستانها باید در حوزه هایی مصرف شود که برای جوانان ایجاد اشتغال در پی داشته باشد و به رونق اقتصادی کمک میکنند.
این مقام عالی استان با تاکید بر این موضوع که فرمانداران نقش بسیار تعیین کنندهای در این زمینه دارند اظهار داشت: فرمانداران در شهرستانها کارگروه ویژه اشتغال و سرمایه گذاری را ایجاد کنند و تمامی منابع و امکانات موجود را برای ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی به کار گیرند.
وی در دنباله سخنانش گفت: اشتغالزایی لزوماً نیازمند سرمایه گذاریهای بزرگ نیست و بسیاری اوقات میتوان با سرمایههای کوچک برای افراد بسیاری ایجاد اشتغال کرد و افراد را از مصرف گرایی به سمت تولید، اشتغال و توسعه هدایت کرد.
رازانی افزود: به عنوان نمونه در روستای ساتیاری، یک تعاونی تولید نان سنتی ایجاد شده که نانهای تولیدی آن به کرمانشاه، تهران و حتی کشورهای اروپایی صادر میشود. بانوانی که در این واحد مشغول به کار هستند با ۴ ساعت کار روزانه از یک درآمد مناسب برخوردار شده اند.
استاندار کرمانشاه در بخش دیگری از سخنانش کشاورزی را استعداد ویژه استان معرفی کرد و گفت: برخورداری از اقلیم مناسب، و منابع آبی خوب و زمین حاصلخیز، کشاورزی را به استعداد اول استان بدل کرده است.
وی افزود: برای توسعه این بخش باید به دنبال ایجاد شهرکهای دامپروری و یا گلخانهای بود. شهرک قارچ ماهیدشت یک نمونه موفق از این دسته است که زمینه اشتغال حدود ۵۰ نفر از فارق التحصیلان حوزه کشاورزی را فراهم کرده است و باید این تجریههای موفق دوباره تکرار شوند.
این مقام عالی استان تصریح کرد: مدیریت ارشد استان از ایجاد شهرکهای اینچنینی در قالب کمکهای فنی و اعتباری و فراهم کردن زیرساختها کمک خواهد کرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر این موضوع که استان خواهان کسب درآمد از محل تغییر کاربریها نیست اظهار داشت: یک کارآفرین با سرمایه گذاری به دنبال ایجاد اشتغال و کاهش آسیبهای اجتماعی است و بنابراین برای تشویق بیشتر باید روند تغییر کاربری با کمترین مبلغ و در صورت امکان بدون هزینه صورت گیرد.
در ادامه این نشست موضوع کوتاه کردن روند بررسی فرایندهای صدور مجوزها مورد بحث و بررسی قرار گرفت. در این نسشت مقرر شد دستگاههای اجرایی صادر کننده مجوز تا حداکثر ۱۵ روز پس از دریافت درخواستها به این درخواستها جواب بدهند و عدم پاسخ به منزلهی تایید خواهد بود.
همچنین مقرر شد یک هیئت حل اختلاف سه نفره متشکل از دستگاه متقاضی، دستگاه صادرکننده مجوز و نماینده استانداری تشکیل شود و به موارد خاص رسیدگی کنند.