کشاورزی قراردادی الگوی مطلوب برای تقویت اقتصاد کشاورزان
مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان تهران با تاکید بر اینکه کشاورزی قراردادی باید دستور کار قرار گیرد ، گفت : این نوع کشاورزی خریدار را با تولیدکننده از طریق یک قرارداد الزام آور پیوند و نوع کالای تولیدی را نیز مشخص می کند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ؛ حمید رضا خلیلی افزود: سیستم کشاورزی قراردادی را می توان به عنوان یک مشارکت بین بخش های مختلف زنجیره تولید در نظر گرفت که تولیدکنندگان بخش کشاورزی مهمترین رکن این حلقه را تشکیل می دهند.
وی اظهار داشت : توسعه کشاورزی قراردادی به دلائل متعدد مانند کاهش مهاجرت روستایی، اشتغال زایی، تولید هدفمند، توسعه صادرات و موارد دیگر بسیار مهم است.
مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان تهران با اعلام اینکه سیاست وزارت جهاد کشاورزی تشکیل زنجیره های تولید تا تامین بازار داخلی و صادرات است، گفت: ایجاد چنین حلقه های اساسی در تولید با کیفیت، بهرهوری بالا، حذف واسطه ها، کاهش قیمت تمام شده و ثبات پایدار قیمت ها، تعادل بازار و ...بسیار نقش آفرین است.
وی افزود: بعلاوه ایجاد زنجیره های تولید در بخش کشاورزی سبب افزایش راندمان، کاهش هزینه های تولید، ارائه محصول با قیمت مناسب به بازار جهانی، بهبود تولید، بهره وری، کاهش هزینه ها و سهم واسطه گری می شود.
خلیلی تصریح کرد: بخش کشاورزی اهمیت بسزایی در امنیت غذایی مردم دارد بنابراین باید تلاش بیشتری در این بخش انجام شود.
وی با بیان اینکه ایجاد زنجیره تولید در بخش کشاورزی نقش بسزایی در تولید پایدار و امنیت غذایی خواهد داشت بر لزوم ایجاد زنجیره از چرخه تولید تا عرضه به بازار مصرف محصولات مختلف در مملکت تاکید کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن تاکید بر حذف جمله «مازاد تولید برای صادرات» در کشور یادآور شد: این جمله برازنده بخش کشاورزی ایران نیست بلکه تولید کنندگان باید بر اساس تقاضای بازار خارجی و جامعه هدف محصول تولید کنند.