ارقام دیررس بیشترین سطح زیر کشت ذرت
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر گفت: بیشترین سطح زیر کشت ذرت در کشور را ارقام دیررس (دانه ای و علوفه ای) به خود اختصاص داده است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ فرهاد عزیزی افزود : هم اکنون سطح زیر کشت ذرت دانه ای و علوفه ای در کشور به ترتیب 160 و 200 هزار هکتار است.
وی با اشاره به مزیت های کشت ذرت شیرین در کشور اظهار داشت : این گیاه با برخورداری از ارزش غذایی بالا به لحاظ ویتامین های A،B،C، مواد معدنی و پروتئینی امروزه توانسته است جای خود را در سبد غذایی عموم مردم باز کند.
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر گفت: اغلب ارقام ذرت های شیرین در ایران زودرس یا متوسط رس است.
وی در مصاحبه با رادیو اقتصاد دوره رشد کوتاه ، مصرف آب کم، فرصت ایجاد دو کشت در یک سال به کشاورزان را از دیگر مزیت های کشت ذرت شیرین در مملکت بر شمرد و افزود : این ویژگی های موجب شده است زارعان به کشت این گیاه بیشتر تمایل نشان دهند.
عزیزی با اعلام اینکه رطوبت ذرت شیرین در زمان برداشت 70 تا 75 درصد است، اظهار داشت: این عامل خود موجب می شود کشاورزان بتوانند کمتر از 50 تا 60 روز محصول ذرت را برداشت و زمین را برای کشت های دیگر آزاد کنند.
وی با اشاره به اینکه ذرت گیاه بومی مناطق آمریکای جنوبی است ، یادآور شد : کشورهای پرو، اکوادور و بولیوی به عنوان مراکز و مبدا پیدایش این گیاه در دنیا شناخته می شوند.
تامین تسهیلات بانکی سرمایه درگردش چغندرقند پاییزه
مجری طرح چغندرقند و شکر وزارت جهاد کشاورزی، سیاستهای حمایت از تولید چغندرقند پائیزه در سال زراعی جدید یا ۹۷ – ۹۶ را اعلام کرد.
علیرضا یزدانی اظهار داشت: به منظور افزایش بهره وری آب (توسعه آبیاری خرد یا میکرو و تغییر آرایش کشت) به ازاء هر هکتار، ۱۰ میلیون ریال تسهیلات مورد نیاز در قالب کمکهای فنی و اعتباری تامین و پرداخت میشود.
وی تامین تسهیلات بانکی سرمایه در گردش چغندرقند پائیزه به ازاء هر هکتار ۵۰ میلیون ریال و همچنین تامین و پرداخت حدود ۵۰ درصد یارانه بذر را از دیگر سیاستهای حمایت از چغندرقند پائیزه اعلام کرد و افزود: تامین کارندههای دقیق کار و مجموعه کامل برداشت با استفاده از تسهیلات ارزان قیمت و یارانه دار در دستور کار قرار دارد.
یزدانی با اشاره به برنامه ریزی برای تأمین و تدارک بموقع نهادهها بویژه بذور مورد نیاز کشاورزان گفت: با مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی برای تخصیص تسهیلات با کارمزد ۴ درصدی به منظور تامین ادوات و ماشین آلات تخصصی چغندرقند هماهنگی شده است.
مجری طرح چغندرقند و شکر وزارت جهاد کشاورزی از تامین اعتبارات لازم برای خدمات پشتیبانی از طرح، به ویژه تامین خودرو اجارهای در استانها خبر داد و خاطرنشان کرد: هماهنگی با انجمن صنفی کارخانههای قند و شکر برای اختصاص جایزه تحویل چغندرقند انجام شده است.
وی اعلام بموقع قیمت تضمینی چغندرقند پائیزه متناسب با قیمت تمام شده آن را برای توسعه و پایداری تولید این محصول ضروری برشمرد و گفت:: سایتهای الگویی با بکارگیری روشهای نوین در زراعت چغندرقند زیر نظر موسسه تحقیقات چغندرقند ایجاد و همچنین دورههای آموزش تئوری و عملی ویژه کارشناسان ذیربط و بهره برداران برگزار میشود.