وزیر امور خارجه انگلیس، دیدگاه خود را درباره آینده برگزیت تشریح میکند
به گزارش خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما دیلی تلگراف نوشت بوریس جانسون وزیر امور خارجه انگلیس امروز با انتشار مقالهای، دیدگاه خود را درباره آینده این کشور پس از خروج از اتحادیه اروپا تشریح میکند. پایگاه اینترنتی این روزنامه انگلیسی در گزارشی به قلم «گوردون رینر»Gordon Rayner نوشت بوریس جانسون وزیر امور خارجه انگلیس امروز، چشم اندازی از آینده «باشکوه» این کشور در دوره پس از خروج از اتحادیه اروپا ترسیم خواهد کرد که در آن انگلیس، اقتصادی با مالیاتها و قوانین دست و پاگیر اندک دارد و هیچ هزینهای بابت دسترسی به بازار اتحادیه اروپا نمیپردازد.
بوریس جانسون در مقالهای 4000 کلمهای در روزنامه دیلی تلگراف، دوباره خواسته اصلی هواداران خروج انگلیس از اتحادیه اروپا را یادآور می شود و آن هم چیزی نیست جزء اینکه مبلغ 350 میلیون پوندی که اکنون هر هفته به بروکسل فرستاده میشود، باید برای تأمین بودجه خدمات درمان دولتی انگلیس NHS هزینه شود.
بوریس جانسون می گوید انگلیس پس از برگزیت دیگر نباید به اتحادیه اروپا چیزی پرداخت کند و ادامه (هزینهها) برای عضویت در اتحادیه گمرگی و بازار واحد اروپا، «تمسخر کامل» همه پرسی (خروج انگلیس از اتحادیه اروپا) خواهد بود. چشمانداز و طرحی که جانسون امروز تشریح میکند، با طرحی که فیلیپ هامون و دیگر وزرای دولت انگلیس شرح دادند، تفاوت چشمگیری دارد، زیرا سایر وزرای دولت انگلیس بر لزوم نزدیک ماندن به بازار اروپا و پرداخت هزینه برای حفظ دسترسی به این بازار تأکید کرده اند.
مقاله بوریس جانسون در شرایطی منتشر میشود که ترزا می نخست وزیر انلگیس قرار است تا کمتر از یک هفته دیگر، درباره برگزیت در فلورانس سخنرانی کند. ظاهراً وزیر امور خارجه انگلیس نیز قصد داشته درباره برگزیت سخنرانی کند، اما این فرصت را به دست نیاورده است. منابع آگاه در دولت انگلیس میگویند نخست وزیر و وزیر دارایی این کشور از مقاله بوریس جانسون اطلاع نداشتهاند.
طرح بوریس جانسون برای خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، برای مقامات حزب محافظه کار شوکه کننده خواهد بود و به گمانه زمانیها در این باره دامن میزند که بورس جانسون که به گفته منابع آگاه از نخست وزیر انگلیس و برنامه کاری او حمایت میکند، هنوز و در آستانه برگزاری کنفرانس سالانه حزب محافظه کار انگلیس در ماه آینده، سودای زمامداری در سر دارد.
بوریس جانسون در مقاله میهن پرستانه خود اصرار دارد که انگلیس «میتواند عظیم ترین کشور روی کره خاکی» باشد.
وزیر امور خارجه انگلیس در مقاله خود همچنین با کسانی که قصد داشتند از برگزاری همه پرسی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا جلوگیری کنند، از جمله «دولت (سابق) انگلیس، شبکه بی بی سی، باراک اوباما، اسقف اعظم کانتربری، کنفدراسیون صنایع انگلیس، همه احزاب سیاسی مطرح و اکثر رسانهها» تسویه حساب میکند. بر اساس طرح بوریس جانسون برای برگزیت، خروج از اتحادیه اروپا، به لحاظ منطقی باید خروج از بازار واحد، اتحادیه گمرکی و وزارت دادگستری اروپا را به همراه داشته باشد. او میگوید انگلیس باید «حمایتهای اجتماعی و زیست محیطی عادلانه و هوشمندانه را حفظ کند»، اما آن دسته از مقررات اتحادیه اروپا را که به گفته او، بین 4 تا 7 درصد تولید ناخالص داخلی کشور را باید برای آن هزینه کرد، دور بیندازد.
جانسون همچنین با مداخله در حوزه کاری فیلیپ هاموند وزیر دارایی انگلیس میگوید:«ما باید از برگزیت به عنوان فرصتی برای اصلاح نظام مالیاتی خود استفاده کنیم. خارج از اتحادیه اروپا، فرصتهای آشکاری برای ایجاد نظام مالیاتی غیرمستقیم وجود دارد». جانسون همچنین معتقد است انگلیس باید به وضع مالیات برای خریداران خارجی املاک در این کشور بیندیشد و بدین ترتیب از افزایش قیمت مسکن توسط آنها جلوگیری کند.