هادی حبیبی در گفتگو با خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما افزود: بی شک طرح ۳۰۰ روزه لیگ با کشتی کم و کاستی هایی دارد و سازمان لیگ به این کاستیها واقف است. اما واقعیتی انکارناپذیر وجود دارد و آن این است که حجم برگزاری مسابقات داخلی و خارجی کشتی بسیار بالاست و اردوهای زیادی در ردههای مختلف برگزار میشود. همین موضوع باعث شده است تا سازمان لیگ در اجرای برنامههای مورد نظر نتواند آنطور که انتظار میرود با نظم و انضباط پیش رود.
وی گفت: بطور کلی فقط ۷ مسابقه رسمی در رده بزرگسالان داریم که با در نظر گرفتن هر دو بخش آزاد و فرنگی بخش اعظمی از کشتی گیران را در بر میگیرد. کشتی همانند رشتههای توپی نیست. کاهش وزن در این رشته از اهمیت بسزایی برخوردار است؛ بنابراین هماهنگ کردن کشتی گیران برای حضور در مسابقات مختلف خیلی سخت است. به همین علت فدراسیون در تلاش است تا برای دور بعدی لیگ از بهمن امسال تا پایان باشگاههای جهان که در آذر برگزار میشود مسابقات را آغاز کند.
حبیبی افزود: با وجود همه کاستیها باید تاکید کنم که طرح ۳۰۰ روزه لیگ از جهات بسیاری موفق بوده است. در گذشته مسابقات بصورت متمرکز در ۲ روز برگزار میشد، اما با این طرح حالا شاهد برگزاری گسترده مسابقات در استانها هستیم. این در حالیست که سالن مسابقات مملو از تماشاچی میشود و مردم از نزدیک مسابقات لیگ را دنبال میکنند.
وی گفت: اسپانسر که با هدف حمایت از تیمهای ورزشی پا به عرصه میگذارد هزینه زیادی صرف میکند و با این طرح ۶ ماه درگیر است. قبول دارم با طرح ۳۰۰ روزه هزینهها بیشتر شده است با این وجود حضور رسانههای خبری پررنگتر از قبل شده است و همین موضوع به اسپانسرها کمک شایانی میکند و باعث میشود آنها حضور ماندگارتری در این رشته داشته باشند.
بهبود درآمد کشتی گیران از دغدغه های سازمان لیگ است
رئیس سازمان لیگ افزود: مبلغ قرارداد کشتی گیران یکی از دغدغههای سازمان لیگ است. به همین علت تلاش کردیم تا با اجرای این طرح زمینه بهتر شدن این رقم را فراهم کنیم. هم اکنون هم این رقم کم است، ولی در مقایسه با قبل رشد چشمگیری یافته است. امیدوار هستیم که با اجرای برنامههای موردنظر بتوانیم زمینه بهتر شدن این رقم را سال به سال فراهم کنیم.
وی گفت: از ایرادات دیگر به این طرح بحث مربوط به رنکینگ است. در این رابطه سال فنی کشتی گیران بعد از مسابقات جهانی و یا المپیک در نظر گرفته میشود. برای امسال هم نتایج کسب شده بعد از المپیک را مد نظر قرار دادیم. واقعیت این است کشتی گیری که سال قبل قهرمان شده است با کشتی گیری که فعالیت چندانی نداشته است یکی نیست. رنکینگ وجه تمایز کشتی گیران فعال و غیر فعال را در لیگ مشخص میکند.
حبیبی افزود: در خصوص جذب نیروهای بومی هم انتقاداتی وجود دارد که در این خصوص سازمان لیگ تمهیدات لازم را اندیشیده است. هم اکنون تیمها میتوانند ۲ کشتی گیر بومی جذب کنند که از لیگ سال بعد تیمها میتوانند ۴ کشتی گیر رنکینگی جذب کنند. سازمان لیگ در تلاش است تا لیگ را در شرایط بهتر و پویاتر برگزار کند. به همین علت ایرادات وارده را میپذیرد و در جهت برطرف کردن آنها پیش خواهد رفت.
وی گفت: انتقاد دیگر تیمها به بازه زمانی برگزاری مسابقات مربوط میشود. در این رابطه باید تاکید کنم که طبق بند ۱۷ آئین نامه سازمان لیگ هر تیمی که ۳ کشتی گیر آن در ۲ وزن در اختیار تیمهای ملی است میتواند برگزاری مسابقات را به تعویق بیاندازد. با در نظر گرفتن نگاه ملی به این نتیجه میرسیم که بخشی از این آشفتگی اجتناب ناپذیر است. بدیهی است خانواده کشتی به دلایل کاملا مشخص در برخی موارد مجبور هستیم با این شرایط کنار بیائیم و سازش کنیم.