پخش زنده
امروز: -
نخستین نماز جمعه قم پس از انقلاب به امامت آیة الله اراکی در مسجد امام حسن عسگری(ع) قم برگزار شد.
مراسم نماز جمعه قم در ادامه به مدت دو سال در مسجد اعظم و شبستانهای کوچک حرم برپا شد.
پس از آن نماز جمعه از سال 60 به مدت 6 سال در محوطه حیاط دبیرستان امام صادق علیه السلام برپا شد.
در سال 1358 مرحوم سید حسن بکائی و مرحوم سید حسین بکائی به در خواست آیةالله شرعی زمینی را در محدوده خیابان ساحلی برای برگزاری نماز جمعه وقف نمودند.
با پیگیریها و حمایت های آیةالله شرعی و عنایات علما و مراجع و در رأس آن مسئولان جمهوری اسلامی از جمله امام خمینی و رهبر معظم انقلاب ، زمینی به مساحت 15 هزار متر مربع برای ساخت مصلای قدس قم تهیه و توسعه داده شد.
با وجود آنکه ساختمان داخلی مصلا نیمه کاره بود اما در سال 1366 نماز جمعه به مصلای قدس منتقل شد و تا سال 1385 به صورت مستمر نمازهای جمعه و برخی نماز های اعیاد فطر و قربان و مراسمی همچون لیالی قدر و عرفه در آن برگزار می شد.
در سال 1385 طبق تصویب مجلس شورای اسلامی، دولت و شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور مبنی بر مقاوم سازی و ضد زلزله نمودن مصلاهای نماز جمعه سراسر کشور، نماز جمعه قم نیز بعد از 25 سال بار دیگر از مصلای قدس به حرم حضرت معصومه سلام الله علیها بازگشت و در آنجا به صورت موقت اقامه شد.
در این بین، حدّ فاصل سالهای 1385 تا 1391 با آغاز تحریم ها و کمبود تامین بودجه کار ساخت و ساز مصلای قدس قم تعطیل شد. پس از آن بار دیگر، با ورود نیروهای جوان، روند ساخت و تجهیز مصلی قدس، سرعت مضاعفی به خود گرفت.
هم اکنون با خرید 71 واحد مسکونی ، محوطه بیرونی دارای 10 هزار متر مربع قابل دسترسی و محوطه درونی به علاوه بالکن ها دارای 15 هزار متر مربع مساحت است که مجموعاً پذیرای 25 هزار نفر نماز گزار می باشد.
گفتنی است از بعد از پیروزی انقلاب تا کنون ائمه جمعه استان قم حضرات آیات اراکی، جنتی، مشکینی ، امینی ، جوادی آملی، استادی وآیت الله حسینی بوشهری وحجج الاسلام سعیدی و اعرافی تا کنون به اقامه نماز جمعه پرداختد.