پخش زنده
امروز: -
جشن امضای مجموعه داستان «بو شَهر اوستدن شیطان تورونا اوخشاییر» نوشته رضا کاظمی نویسنده اردبیلی در تبریز برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، کتاب «بو شهر اوستدن شیطان تورونا اوخشاییر» به معنی (این شهر از بالا شبیه تار عنکبوت است) نوشته رضا کاظمی نویسنده اردبیلی است که با الهام گیری از فضای محیطی شهر اردبیل به نگارش درآمده است.
این کتاب دومین مجموعه داستان رضا کاظمی است که به زبان ترکی آذری نوشته شده و به همت انتشارات بوتا نشر ارومیه در 72 صفحه منتشر شده است.
در ابتدای مراسم جشن امضای این کتاب که در کافه کتاب شمع سوزان تبریز برگزار شد و با استقبال خوب اهالی فرهنگ و هنر همراه بود، فریبا چلبیانی داستان نویس و مجری برنامه ، بیوگرافی رضا کاظمی و آثار و مجموعه های داستانی این نویسنده را برای حاضران شرح داد.
وی ضمن اشاره به اهمیت فرم، تکنیک و ساختار داستانی ، ادبیات ایرانی را برآیندی از ادبیاتهای زبانهای رایج در کشور دانست و بر ضرورت تقویت آنها به مثابه شاخ و برگهایی که در نهایت منجر به تنومندتر شدن ادبیات ایرانی خواهد شد، تاکید کرد.
در ادامه حامد احمدی داستان نویس با رویکردی روانشناسانه به تحلیل داستانهای کاظمی پرداخت. وی حضور پیرمردها و پیرزنها در داستانهای این نویسنده را از بن مایه های تقویت کننده (موتیف) داستان های کاظمی دانست.
سپس جلال شمع سوزان داستان نویس، فعال فرهنگی و مدیر خانه هنرمندان ضمن اشاره به مقطعی از تاریخچه داستان نویسی تبریز، از بومی نویسی و دغدغه هویت در داستانها سخن گفت.
رقیه کبیری از شاعران و داستان نویسان تبریزی هم با بیان اینکه مسئله مرگ در داستانهای رضا کاظمی از مهمترین بن مایه های داستانی این نویسنده است گفت: کاظمی تسلط مناسبی برای استفاده بجا از عناصر تکرار شونده داستان دارد که این مهم از مهمترین موتیف داستانهای او محسوب می شود.
بعد از وی سولماز صادقزاده نصرآبادی شاعر و منتقد با قرائت متن خویش به تشریح ارزشهای ادبی کتاب پرداخت . همچنین رضا حسینی بقانام ، مترجم و استاد دانشگاه با اشاره به تسلط رضا کاظمی به ادبیات زبانهای آذری و فارسی، مفهوم ترجمه در درون (Self Translation) را توضیح داد و آن را به عنوان یک ویژگی و حتی امتیاز برای نویسندگانی برشمرد که به دو و یا چند زبان تسلط کامل دارند.
پیش از این برای مجموعه داستان «بو شهر اوستدن شیطان تورونا اوخشاییر» یک جشن امضای دیگری با حضور محمدرضا بایرامی و جمعی از اهالی فرهنگ و هنر در خانه تاریخی منافزاده اردبیل متعلق به حوزه هنری برگزار شده بود.
گفتنی است عصر دوشنبه های کافه کتاب شمع سوزان تبریز به جشن امضای آثار داستانی اختصاص دارد و تا کنون جشن امضای آثار نویسندگانی مانند عبدالمجید نجفی نویسنده تبریزی ، ملاحت نیکی نویسنده رشتی ، حسن محمودی نویسنده تهرانی ، نادر ساعی ور نویسنده تبریزی و رضا کاظمی نویسنده اردبیلی در این کافه کتاب برگزار شده است.
قرار است دوشنبه آینده مراسم جشن امضای آثار علیرضا سیف الدینی نویسنده تبریزی در همین کافه کتاب برگزار شود.
-----------------------------
گزارش: یاشار پورمجید