پخش زنده
امروز: -
دبیرکل سازمان ملل: آوارگی یک سوم از جمعیت روهینگیا در میانمار را می توان به عنوان یک پاکسازی نژادی تفسیر نمود.
آنتونیو گوترش با اشاره به تهدیداتی که پیش روی جهان قرار دارد گفت: به همین علت است که اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد اهمیت زیادی دارد.
وی افزود: امروز می خواهم به دو موضوع اشاره کنم که در صدر نگرانی های جهانی قرار دارند، همچنین می خواهم به دو ابتکار عمل در زمینه اجرای برخی تغییرات هم اشاره کنم. اول از همه به اوضاع میانمار اشاره می کنم. نارضایتی هایی که در طی دهه ها شکل گرفتند اکنون به فراتر از مرزهای میانمار کشیده شد و شدت گرفته است و درحال بی ثبات کردن منطقه است. وضع انسانی فاجعه آمیز است. وقتی که ما در هفته گذشته تشکیل جلسه دادیم، یکصد و بیست و پنج هزار آواره روهینگیایی به بنگلادش فرار کرده بودند اما اکنون شمار این افراد سه برابر شد و تقریبا به سیصد و هشتاد هزار نفر رسیده است.
آنتونیو گوترش در نشستی خبری گفت: ما هفته پرکاری را پیش رو داریم. هفته آینده سران کشورهای جهان در اینجا (نیویورک) دور هم جمع خواهند شد آن هم در زمانی که دنیا با تهدیدات مهم هسته ای، تروریسم جهانی ، بی عدالتی و جرائم سایبری روبرو است، طوفان ها وسیل ها در سراسر جهان نیز به ما خاطر نشان می کنند که رویدادهای جوی به علت تغییرات آب و هوایی شدت بیشتری خواهند گرفت و تعداد آنها رو به افزایش است. هیچ کشوری نمی تواند به تنهایی به این تهدیدات پاسخ بدهد اما اگر با هم کار کنیم می توانیم مسیری ایمن تر را طی کنیم.
آنتونیو گوترش درباره اوضاع میانمار گفت: بسیاری از آوارگان میانمار در پناهگاههای موقت اسکان یافته اند یا اینکه در مناطقی هستند که ساکنان آن مناطق داشته های خود را سخاوتمندانه در اختیار این آوارگان قرار می دهند اما زنان و کودکان در وضعیتی که گرسنه و دچار سوء تغذیه هستند، وارد (بنگلادش) می شوند.
آنتونیو گوترش افزود: من مصرانه از همه کشورها می خواهم تا هرکاری که می توانند در زمینه ارائه کمک های انسانی انجام دهند. همانطور که می دانید من نامه ای رسمی را به شورای امنیت سازمان ملل متحد نوشتم تا نگرانی خود را اظهار کنم. من از تصمیم شورای امنیت برای بحث درباره این بحران در امروز، استقبال می کنم. من حملات ارتش آزادیبخش روهینگیای آراکان را محکوم کرده ام اما در ایالت راخین گزارش های ناراحت کننده ای درباره حملات نیروهای امنیتی برضد غیرنظامیان وجود داشته است که این (حملات) کاملا غیر قابل پذیرش است.
وی افزود: فعالیت های امدادی آژانس های سازمان ملل و سازمان های بین المللی غیردولتی(مردم نهاد) به شدت مختل شده است. من از مقامات میانمار می خواهم که اقدام نظامی را تعلیق کنند، به خشونت خاتمه دهند، حاکمیت قانون را حفظ کنند و حق بازگشت همه کسانی را به رسمیت بشناسند که مجبور شده اند کشور را ترک کنند. من مصرانه از آنها می خواهم که درباره ارائه کمک های حیاتی انسانی به وسیله ی آژانس های سازمان ملل متحد، سازمان های مردم نهاد و سایر نهادها، اطمینان حاصل کنند.
دبیر کل سازمان ملل متحد در بخش دیگری از این نشست خبری گفت: من درخواست خود را برای «طرح اقدام موثر» تکرار می کنم، تا ریشه ی اصلی بحران ها حل شود. مسلمانان ایالت راخین باید تابعیت دریافت کنند یا اینکه دستکم در مقطع زمانی کنونی از وضعیت قانونی برخوردار باشند که به آنها اجازه دهد یک زندگی عادی داشته باشند از جمله اینکه بتوانند آزادانه تردد کنند، به بازارهای کار دسترسی داشته باشند و به آموزش و سایر خدمات هم دسترسی داشته باشند.