جمهوری چک در ساخت و تکمیل نیروگاه اتمی بوشهر هیچ نقشی ندارد
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که اگر جمهوری چک از همکاری در فعالیتهای صلح آمیز ایران فاصله بگیرد، از فضای باز پس از برجام عقب خواهد ماند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از خانه ملت، علاءالدین بروجردی در واکنش به لغو نشدن قانون ممنوعیت تامین تجهیزات نیروگاه اتمی بوشهر در مجلس جمهوری چک اظهار داشت: موضوع این است که ساخت و تکمیل نیروگاه اتمی بوشهر را کشور روسیه انجام میدهد و این پروژه هیچ ربطی به جمهوری چک ندارد که اکنون بخواهند تامین تجهیزات این نیروگاه را ممنوع کنند. نماینده مردم بروجرد در مجلس دهم شورای اسلامی با اشاره به اینکه بعد از برجام فضای همکاری هستهای با ایران فراهم شده است، ادامه داد: لغو نشدن قانون ممنوعیت تامین تجهیزات نیروگاه اتمی بوشهر ازجانب جمهوری چک نشان دهنده عقب ماندن این کشور از تحولات جهانی است.
وی گفت: امروز به واسطه اجرای برجام فرصت همکاری با ایران فراهم شده است و کشورهای بزرگ خواهان همکاری در عرصه فعالیت صلح آمیز هستهای با جمهوری اسلامی ایران هستند و هر کشور بخواهد در این شرایط همچنان در فضای پیش از برجام باقی بماند در واقع از تحولات بین المللی عقب میماند.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ایران معطل همکاری هیچ کشوری نمیماند، اظهار داشت: کشور و شرکتهای جمهوری چک از عدم همکاری هستهای با ایران ضرر خواهند کرد و ما هرگز منتظر همراهی آنها نخواهیم ماند بلکه براساس برنامه ریزی صورت گرفته در مسیر پیشرفت حرکت میکنیم.
نمایندگان مجلس چک پیشنهاد لغو قانونی را رد کردهاند که از ۱۷ سال پیش تامین تجهیزات نیروگاه اتمی بوشهر در جنوب ایران را ممنوع کرده است.
بر اساس گزارش منابع خبری جمهوری چک٬ این پیشنهاد را حزب کمونیست مطرح کرده بود و مورد حمایت دولت سوسیال دموکرات این کشور بود. قانونی که ارسال تجهیزات برای نیروگاه اتمی بوشهر را ممنوع میکند در سال ۲۰۰۰ و زمان ریاست جمهوری واتسلاو هاول امضا شد.
در آن زمان برخی از شرکتهای این کشور در صدد تامین برخی از تجهیزات مورد نیاز نیروگاه اتمی بوشهر بودند. امریکا و بریتانیا در آن زمان از همکاری اتمی جمهوری چک با ایران ابراز نگرانی کرده بودند.
اعزام هیئتی از مجلس برای بررسی اوضاع مسلمانان به میانمار
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در جلسه فوق العاده این کمیسیون از اعزام هیئتی به میانمار خبر داد.
علاءالدین بروجردی بعد از جلسه فوق العاده کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با مسئولان وزارت امور خارجه درباره وضع میانمار که صبح امروز (چهارشنبه، ۲۲ شهریور) در مجلس برگزار شد، گفت: ضروری بود تعطیلات مجلس را برای رسیدگی به وضع مسلمانان میانمار نیمه کاره بگذاریم و از همکاران و مسئولان وزارت خارجه دعوت کنیم تا در جلسه حضور پیدا کنند.
نماینده مردم بروجرد و اشترینان در مجلس شورای اسلامی در ادامه به حضور سفیر ایران در تایلند در میانمار اشاره کرد و یادآور شد: سفیر ایران در تایلند با حضور در میانمار نگرانی جدی جمهوری اسلامی را در جلسهای به دولت میانمار اعلام و بر ضرورت توقف روند برخورد با مسلمانان تأکید کرد.
وی در ادامه با اشاره به سفری که قرار است مسئولان وزارت امور خارجه به میانمار داشته باشند تا اقلام اهدایی را به دست مسلمانان مظلوم روهینگیا برسانند، اظهار داشت: هاجر چنارانی نیز به عنوان نماینده کمیسیون امنیت ملی مجلس با این هیئت همراه میشود تا درمورد زنان آواره که در جمع چند ۱۰ هزار نفری آوارگان هستند اقداماتی را انجام دهد همچنین قرار است با نظر رئیس مجلس هیئتی از نمایندگان برای بررسی اوضاع به میانمار اعزام شوند.
بروجردی ادامه داد: بعد از آغاز کار مجلس شورای اسلامی در فصل جدید نیز شرایطی فراهم میشود تا نمایندگان به صورت داوطلبانه و به صورت نمادین حقوق یک یا چند روز خود را به مسلمانان میانمار اختصاص دهند همچنین با صلیب سرخ جهانی و هلال احمر صحبت میشود تا کمکهای بیشتری به آوارگان صورت گیرد.
وی افزود: امروز مدعیان غربی حقوق بشر در قبال جنایات میانمار سکوت کرده اند و حتی به رئیس دولت این کشور هم جایزه صلح نوبل اهدا میشود لذا نگاه غرب به حقوق بشر ابزاری است.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در پایان با تأکید بر ضرورت اطلاع رسانی جهانی به صورت صوتی و تصویری خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی در این زمینه پیشگام خواهد بود و باید بدانیم اقدامات رسانههای میتواند صدای اعتراض ملتها را به گوش دولتها برساند و در نهایت با برانگیختن احساسات جامعه بشری تأثیرگذار باشد.