صابون محلی، سوغات ۵۰۰ساله آشتیان + فیلم
تولید صابون محلی در شهرستان آشتیان، نیمی از نیاز استان مرکزی و استانهای همجوار را تامین میکند.
به
گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک، ذکایی یکی از دو تولید کننده صابون سنتی آشتیان با بیان اینکه سالانه بین ۵۰ تا۸۰ تن صابون تولید می کند گفت: تولید صابون محلی اختصاص به فصل تابستان دارد و در فصول سرما تولید نمی شود.
وی با بیان اینکه مواد اولیه تولید صابون محلی آشتیان چربی حیوانی، سود سوزآور، نمک و آب است گفت: جداسازی سود سوزآور و نمک از صابون و تولید صابون خالص و پخته شدن آن در دو مرحله از ویژگی هایی است که آن را از صابون صنعتی متمایز می کند.
نذکایی با اشاره به اینکه درگذشته بین ۸تا۱۰ کارگاه تولید صابون در آشتیان بوده است افزود: هزینه بالای تولید و سختی کار عامل کاهش تولیدکنندگان است.
به گفته وی، صابون آشتیان در ۵ساعت آماده و بیش از ۵روز در آفتاب خشک می شود تا به مرحله استفاده برسد و اکنون سوغات اول آشتیان است.
تولید صابون ارگانیک در شهرستان آشتیان برای
50نفر به طور مستقیم و غیرمستقیم شغل ایجاد کرده است.