وحید کریمی:
کاهش تعرفه رادیولوژی ناعادلانه است
دبیر انجمن رادیولوژی ایران گفت: بر اساس مصوبه جدید که با پیشنهاد وزارتخانههای بهداشت و رفاه ارائه شده خدمات تصویربرداری مشمول کاهش تعرفه تا ۴۶ درصد شده است که این میزان درصد کاهش در قیمتها شاید در تاریخ بی سابقه باشد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، دکتر وحید کریمی درباره کاهش بی سابقه تعرفههای رشته رادیولوژی افزود: دلایل این کاهش تعرفه بر جامعه رادیولوژی روشن نیست و وزارتخانههای بهداشت و رفاه هیچ کدام پاسخ قانع کنندهای به این اتفاق نمیدهند و هرکدام مسئولیت کاهش تعرفه را به گردن دیگری میاندازند.
وی گفت: موارد مشمول کاهش تعرفهها، همان مواردی هستند که برای ایجاد توازن در ویرایش دوم کتاب قیمت گذاری شده بودند و اگر این خدمات کاهش تعرفه پیدا کنند قاعدتا تمام خدمات دیگر موجود در ویرایش دوم کتاب ارزش نسبی نیز باید در کتاب سوم دچار کاهش و تغییر شوند.
کریمی افزود: حق تعیین تعرفه، امانتی در دست وزارتخانههای بهداشت و رفاه است که نیازمند احساس مسئولیت بیشتر این دو وزارت است.
وی با بیان اینکه اگر کمبود منابع دلیل کاهش تعرفههای رادیولوژی و بیهوشی است، قاعدتا باید کل خدمات همه رشتهها بطور یکسان کم شود نه اینکه یک یا دو رشته قربانی بشوند ادامه داد: این یک حق مدنی آشکار است که مبانی تعیین یا تغییر تعرفه خدمات پزشکی و علل مطرح شده کارشناسی آن، شفاف سازی و اطلاع رسانی شود نه اینکه پشت اتاقهای در بسته این روند ادامه داشته باشد.
کریمی گفت: با توجه به اینکه سیاستگذاریهای تعرفه خدمات پزشکی و نحوه ویرایش کتاب ارزش نسبی بار مالی زیادی بر بیت المال تحمیل میکند و در نحوه خدمت رسانی گروههای مختلف پزشکی تاثیر آشکاری دارد از کمیسیون بهداشت مجلس درخواست تحقیق و تحفص کرده ایم تا شائبه های موجود برطرف شود.
وی افزود: در رشته تخصصی رادیولوژی؛ چهار مدالیته اصلی در بیشتر مراکز تصویربرداری ارایه خدمت میشود که عبارتند از رادیوگرافی، سونوگرافی، سی تی اسکن و ام آرای از بین اینها خدمات رادیولوژی ساده، مدت های طولانی است که با برایند هزینه و تعرفه کاملا زیان ده هستند.
دبیر انجمن رادیولوژی ایران در ادامه گفت: خدمات سی تی اسکن و ام آر آی هم با توجه به حجم سنگین سرمایه گذاری توجیه اقتصادی ندارند و ریسک پذیری بالایی دارند و در این میان اگر کاهش تعرفه سونوگرافی اتفاق بیفتد تمام مراکز در خطر ورشکستگی قرار میگیرند و امکان ارایه خدمت تصویربرداری توسط بخش خصوصی به اشکال نامبرده غیر ممکن می شود.
وی با بیان اینکه در حالی که قول این داده شده بود که تعرفههای خدمات رادیوگرافی، سی تی اسکن و ام آر آی و برخی کدهای دیگر سونوگرافی مشمول افزایش شود، نه تنها به این وعده عمل نشد بلکه همان چند قلم سونوگرافی که برای ایجاد توازن در ویرایش دوم کتاب قیمت گذاری شده بودند بطور غیرقابل باور و بی سابقهای کاهش داده شد افزود: چند سال قبل هم که هزینه تهیه تجهییزات رادیولوژی با توجه به نوسانات ارز حدود سه برابر شد، در آن مقطع زمانی وزارت بهداشت نه تنها کمکی نکرد برعکس در تعیین تعرفهها بسیاری از خدمات رادیولوژی پایینتر از ارزش واقعی ارزش گذاری شدند.