واکنش جهانی به جنایات علیه مسلمانان میانمار
در پی سرکوب شدید مسلمانان روهینگیا و آوارگی صدها هزار نفری آنان، بسیاری از کشورهای جهان این گونه اقدام ضد انسانی دولت نظامی میانمار را تقبیح کردند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ؛ خشونت های نظامیان میانماری علیه اقلیت مسلمان این کشور منجر به آوارگی و فرار صدها هزار نفری آنان از مناطق مسکونی خود شده است که این رفتار ضد انسانی واکنش جهانی را در پی داشته است.
سازمان ملل برخورد با مسلمانان میانمار را پاکسازی قومی دانست
مسئول حقوق بشر سازمان ملل اعلام کرد خشونت و بی عدالتی که اقلیت مسلمانان روهینگیا در میانمار تجربه می کنند، «نمونه بارز پاکسازی قومی» است.
زید رعد الحسین این اظهارات را در آغاز نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل بیان کرد. این سخنان در شرایطی بیان می شود که فرار مسلمانان روهینگیا از خشونت ها و حرکت آنها به سمت بنگلادش ادامه دارد و میانمار جلوی ورود بازرسان حقوق بشر سازمان ملل را به این کشور گرفته است. تیم خبری شبکه تلویزیونی اسکای نیوز انگلیس اوایل هفته را در روستای تومبرو سپری کرد که در عمل منطقه ای بی صاحب بین میانمار و بنگلادش است. آوارگان در این منطقه کنار نهری متعلق به بنگلادش یک اردوگاه برپا کرده اند. براساس گزارش اسکای نیوز، کودکان اجازه دارند برای آوردن آب پاک، از مرز عبور کنند.
روستاییان روهینگیایی همچنین ماجراهای اقدامات خشونت بار علیه مسلمانان را برای این شبکه تعریف کردند. دولت بنگلادش می گوید یک قطعه زمین برای ساخت یک اردوگاه جدید به منظور پناه دادن به مسلمانان روهینگیا، اختصاص داده است. نزدیک به 300 هزار نفر از مسلمانان میانمار از این کشور گریخته اند، کشوری که بیشتر جمعیت آن را بوداییها تشکیل می دهند.
مشروح اظهارات ..
آلمان از توقف طرح های کمک رسانی خود در میانمار خبر داد
دولت آلمان اعلام کرد به سبب خشونت ها در میانمار که باعث شده است صدها هزار مسلمان روهینگیایی از این کشور فرار کنند چندین طرح کمک رسانی خود را در میانمار متوقف کرده است.
به گزارش آسوشیتدپرس از کوکس بازار در بنگلادش، کاتارینا مائنتز سخنگوی وزارت توسعه آلمان گفت برلین عمدتا از برنامه هایی حمایت مالی می کند که به بخش امنیت غذایی، ایجاد شغل و مراقبت های بهداشتی ارتباط دارد.
وی افزود این برنامه های در مناطقی که خشونت روی داده است متوقف است و به محض پایان خشونت ها از سر گرفته خواهد شد.
اشتفن زایبرت سخنگوی دولت آلمان نیز گفت برلین به دقت اوضاع را در میانمار که اکثریت آن را بودایی ها تشکیل می دهند زیر نظر دارد. وی از همه طرف ها به ویژه «آنگ سان سوچی برنده نوبل صلح» که رهبر این کشور است خواست اقداماتی را برای پایان دادن به خشونت ها در پیش گیرند.
اظهارات اخیر مقامات آلمانی در شرایطی مطرح می شود که مسلمانان روهینگیا در ایالت راخین این کشور اعلام کردند نیروهای امنیتی خانه های دیگری را در یکی از روستاهای این ایالت به آتش کشیده اند.
یکی از ساکنان روستای پادین روز دوشنبه گفت نیروهای امنیتی با ورود به این روستا، ضمن تیراندازی، خانه های روستائیان را به آتش کشیدند و مردم مجبور به فرار از منطقه شدند.
مجلس نمایندگان افغانستان کشتار مسلمانان روهینگیایی درمیانمار را به شدت محکوم کرد
به گزارش خبرگزاری صداوسیماازکابل ، مجلس نمایندگان افغانستان امروز در نخستین جلسه عمومی خود پس از تعطیلات تابستانی با انتشار بیانیه ای اعلام کرد : جنایات بودائیان با حمایت دولت و ارتش میانمار در برابر مسلمانان روهینگیایی، قلب همه مردم جهان بویژه مسلمانان را جریحه دار کرده و زشت ترین چهره دولت میانمار را در برابر آزادی عقاید آشکار کرده است.
مجلس نمایندگان افغانستان تصریح کرد : سکوت کشورهای جهان و سازمان های جهانی مدافع حقوق بشر در برابر توحش در میانمار مغایر همزیستی مسالمت آمیز پیروان ادیان در جامعه بشری است.
نمایندگان مجلس افغانستان از جامعه جهانی، سازمان ملل متحد، سازمان حقوق بشر ملل متحدو سازمان کنفرانس کشورهای اسلامی می خواهد که در برابر جنایات ضد بشری در میانمار همصدا شوند و برای توقف این جنایات اقدامات فوری انجام دهند .
مجلس افغانستان هشدار داد : ادامه سکوت و بی تفاوتی سازمانهای حقوق بشری در برابرکشتار مسلمانان میانمار ، خشم مسلمانان را شعله ورتر خواهد کرد.
تظاهرات مردم کراچی در حمایت از روهینگیا
مردم شهر کراچی پاکستان در حمایت از مسلمانان روهینگیا و محکومیت کشتار گسترده آنان در میانمار تظاهرات کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد، این تظاهرات به دعوت حزب «جماعت اسلامی پاکستان» با حضور گسترده مردم در این شهر بندری و بزرگ پاکستان برگزار شد.
در این تظاهرات شرکت کنندگان کشتار گسترده مسلمانان روهینگیا در میانمار را به شدت محکوم کردند.
آنان با در دست داشتن پارچه نوشته هایی در حمایت از مسلمانان میانمار و سردادن شعار، خشم و انزجار خود را از جنایات دولت میانمار در قبال مسلمانان این کشور اعلام کردند.
تظاهرات کنندگان همچنین سکوت مجامع بین المللی در قبال کشتار گسترده مسلمانان در میانمار را محکوم و اعلام کردند سکوت کشورهای باصطلاح حامی حقوق بشر مغایر با قوانین بین المللی است.
«سراج الحق» رئیس حزب جماعت اسلامی پاکستان در اجتماع تظاهرات کنندگان گفت: حکومت پاکستان باید با اقتدار، سفیر میانمار را از پاکستان اخراج و به روابط خود با آن کشور پایان دهد.
وی با انتقاد از رهبران برخی کشورهای اسلامی گفت: متاسفانه بیشتر رهبران کشورهای اسلامی در قبال این کشتار گسترده سکوت کرده و هیچ گونه واکنشی از خود نشان نداده اند.
رئیس حزب جماعت اسلامی پاکستان افزود:کشورهای اسلامی می توانند به طور مشترک در توقف این کشتارها نقش ایفا کنند.
او تاکید کرد: حزب ما به حمایت خود از مسلمانان مظلوم جهان از جمله فلسطین، کشمیر، افغانستان و هر کجای جهان، ادامه خواهد داد.
دالایی لاما از آنگ سان سوچی خواست بحران مسلمانان روهینگیا را مسالمت آمیز حل کند
دالایی لاما رهبر بوداییان تبت از آنگ سان سوچی نخست وزیر میانمار خواست راه حلی صلح آمیز برای بحران مسلمانان روهینگیا پیدا کند.
شبکه خبری فرانس بیست و چهار گزارش داد: دالایی لاما برنده جایزه صلح نوبل و رهبر بوداییان تبت در نامه ای به آنگ سان سوچی نخست وزیر میانمار که یکی دیگر از برندگان جایزه صلح نوبل است ،از او خواست راه حلی صلح آمیز برای بحران این کشور پیدا کند.
بسیاری از آوارگان مسلمانان روهینگیا در بنگلادش مواد غذایی و سرپناه ندارند
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی ، اوضاع وخیم دهها هزار روهینگیای مسلمان که از میانمار فرار کرده و به بنگلادش رفته اند، توجه مجامع بین المللی را جلب کرده است. این مسئله در سازمان ملل متحد نیز به بحث گذاشته شده است. آژانس آوارگان سازمان ملل متحد اعلام کرد شمار فزاینده و نگران کننده آوارگان روهینگیا که به بنگلادش فرار کرده اند، نشان می دهد که باید فوری به این مسئله رسیدگی شود. وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد ارتش میانمار باید با قضیه مسئولانه برخورد کند. البته وزارت خارجه آمریکا از انتقاد مستقیم از حاکمیت میانمار خودداری کرد. در عین حال دیروز جمعه دیپلماتهای شورای امنیت سازمان ملل متحد جلسه ای غیرعلنی با نمایندگان گروههای حقوق بشری درباره اوضاع روهینگیای میانمار داشتند. این گروهها اسناد و مدارکی را درباره جنایات و بدرفتاری ارتش میانمار علیه مسلمانان روهینگیا جمع آوری کرده اند. تصاویر ماهواره ای نیز از تخریب گسترده شمال استان راخین که محل سکونت مسلمانان روهینگیاست، حکایت دارد. در عین حال بنگلادش به میانمار پیشنهاد داده است مناطق امنی را برای این آوارگان داخل استان راخین ایجاد کند تا آنها مجبور نشوند به بنگلادش مهاجرت کنند. با توجه به اینکه میانمار مسلمانان روهینگیا را به عنوان شهروندان این کشور به رسمیت نمی شناسد، بعید است چنین پیشنهادی راه به جایی ببرد. دولت میانمار از سرکوبها در شمال میانمار به عنوان عملیات قانونی ضد تروریسم دفاع کرده است. برآورد می شود از دو هفته پیش تا کنون حدود سیصد هزار مسلمان روهینگیا از میانمار وارد بنگلادش شده باشند. همین مسئله باعث شده است تا اردوگاههای آوارگان بیشتر از ظرفیت پر شود و مردم در کنار جاده ها چادر بزنند و ساکن شوند. هنوز بسیاری از این آوارگان بدون غذا و سرپناه هستند.
پیاشا یکی از آوارگان گفت ما درخواست کمک می کنیم. اگر به ما غذا بدهند می توانیم شکم کودکانمان را سیر کنیم، اگر هم به ما کمکی نشود، دست کم در اینجا فعلا امنیت داریم.
این آوارگان می گویند ارتش میانمار خانه های آنها را بمباران کرده است و آنها به همراه دیگر همسایگان مجبور به فرار شده اند، البته بسیاری هم نتوانستند فرار کنند و کشته شدند.
گلبهار یک آواره دیگر گفت در روستای ما دوهزار نفر زندگی می کردند. همه آنها مجبور به فرار شدند. عده ای به بنگلادش رسیده اند و برخی هنوز در راهند.
گلبهار گفت در حمله نیروهای امنیتی به روستایشان، همسر و پسرش کشته شدند.
عبدالحافظ یک آواره دیگر گفت ارتش به همراه اراذل و اوباش با چاقو به مردم حمله می کردند. آنها خانه ها را آتش می زدند. ما چهار روز در شرایطی خطرناک در راه بودیم. نیروهای امنیتی مادر و برادرم را به ضرب گلوله کشتند.
برآورد می شود هر روز ده هزار مسلمان روهینگیا وارد بنگلادش شوند. هم اکنون شماری از آوارگان تا دو کیلومتری امتداد جاده چادر زده یا سرپناهی موقتی برای خود ایجاد کرده اند. سازمانهای امدادی می گویند بودجه و منابع کافی برای کمک به این آوارگان در اختیار ندارند. بیشتر این آوارگان گرسنه اند اما غذایی برای خوردن ندارند.
سه هزار مسلمان روهینگیا در خشونت های اخیر کشته شده اند
دولت بنگلادش اعلام کرد سه هزار مسلمان روهینگیا از زمان آغاز خشونت های اخیر در میانمار ظرف دو هفته پیش کشته شده اند.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی، کمیته حقوق بشر بنگلادش اعلام کرده است مقامات میانماری مرتبط با این بحران باید در دادگاه بین المللی حاضر شوند.
در همین حال، دادگاه عالی هند قرار است در خصوص تصمیم دولت هند برای بازگرداندن چهل هزار مسلمان روهینگیا تشکیل جلسه دهد.
تظاهرات در دانمارک در حمایت از مسلمانان روهینگیا
هزاران نفر با تظاهرات در پایتخت دانمارک جنایت ها و کشتار وحشیانه مسلمانان روهینگیا در غرب میانمار را محکوم کردند .
به گزارش خبرگزاری آناتولی از کپنهاگ ، هزاران نفر در اعتراض به کشتار جمعی مسلمانان روهینگیا در ایالت راخین روز یکشنبه در شهر کپنهاگ تظاهرات کردند .
تظاهرات به دعوت یک سازمان غیر دولتی برگزار شد و تظاهرکنندگان با تجمع در مقابل ساختمان شهرداری جنایت ها بر ضد مسلمانان روهینگیا را محکوم کردند.
تظاهر کنندگان پارچه نوشته هایی با این مضامین « مسلمانان روهینگیا را نجات دهید »، « کشتار جمعی را متوقف کنید » و « دانمارک با مسلمانان روهینگیا است » با خود حمل می کردند و تصاویری از قربانیان را دست داشتند .
تظاهر کنندگان از دولت میانمار خواستند پاکسازی نژادی علیه مسلمانان روهینگیا را متوقف کند و از جامعه جهانی خواستند اقدامی برای پایان دادن به بحران انسانی در این منطقه انجام دهد .